Angel de Andrés López

Acteur

Angel de Andrés López is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Shanghai Lily

1989 | Misdaad, Thriller

Spanje 1989. Misdaad van Rafael Moleón. Met o.a. Fernando Guillién, Rafael Alfonso, Maria Luisa Merlo, Laura Cepeda en Angel de Andrés López.

Commissaris Velasco (Guilli[KA1]en) moet in de internationale sneltrein `Puerta del Sol` tussen Madrid en Parijs een professor die gespecialiseerd is in de Marxistische leer begeleiden, en beschermen tegen terroristen. Aan boord zijn allerlei criminele verwikkelingen zoals een rijke gravin op wiens juwelen de dienstmeid het gemunt heeft en Shanghai Lily (Merlo), een mysterieuze vrouw uit het verleden van de prof. Clich[KA1]e intrigues uit bekende films. Door de Spaanse tv (RTVE) gepoduceerd met geld van de EEG-filmproduktie-pot.

Las cosas del querer

1989 | Drama, Musical

Spanje 1989. Drama van Jaime Chávarri. Met o.a. Ángela Molina, Manuel Bandera, Angel de Andrés López, María Barranco en Amparo Baró.

Aan het eind van de Spaanse burgeroorlog onstaat er een vriendschap tussen een homoseksuele zanger, een pianist en een meisje dat ervan droomt om succes te hebben als artieste. Deze film is een eerbewijs aan de folkloristische, Spaanse film van de jaren 1940-1960, maar schroomt niet om ook een zekere mate van kritiek die periode van filmerij te uiten. Een twijfelachtig en gebrekkig geheel, ofschoon de film aardig wat commercieel succes had.

No hagas planes con Marga

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Rafael Alcazar. Met o.a. Miguel Molina, Nina Ferrer, Angel de Andrés López en Juan Echanove.

Op een avond ontmoet Andrés Marga, zijn eerste en enige liefde, maar zij verdwijnt al snel. Vanaf dat moment zijn relaties mat andere meisjes afstandelijk. Middelmatig debuut van de regisseur, vol met flash-backs.

Lorca, muerte de un poeta

1988 | Biografie

Spanje 1988. Biografie van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Nickolas Grace, Alexander Allerson, Angel de Andrés López, Amparo Baró en Maria Jose Alfonso.

De biografie van Federico García Lorca, een van de belangrijkste dichters van het begin van deze eeuw. Een in alle aspecten nauwkeurig gemaakte film, van groot belang voor de Spaanse film. Er is ook een versie in delen van gemaakt, als tv- serie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Angel de Andrés López op televisie komt.

Reageer