Gwen Taylor is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Midsomer Murders: Ring Out Your Dead

2002 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2002. Misdaad van Sarah Hellings. Met o.a. John Nettles, Daniel Casey, Jane Wymark, Graham Crowden en Jamie DeCourcey.

Midsomer Wellow staat bekend om de traditie van het klokkenspel. Het stadje wil meedoen aan het nationale carillon- concours, maar de eerste beiaard Peter Fogden (Marshal) wordt vermoord. Bij zijn stoffelijk overschot lag een bekend, maar aangepast kinderversje dat verwijst naar Peters verleden en naar een schandelijke gebeurtenis ter plaatse, waarbij Peter betrokken geweest zou zijn. Terwijl Barnaby (Nettles) en Troy (Casey) zich bezighouden met het onderzoek, gebeurt er weer een moord. De opvolger van Peter, die Midsomer Wellow op het landelijke concours zou vertegenwoordigen, is onder dezelfde omstandigheden om het leven gebracht. Duidelijk het werk van een maniak, Barnaby en Troy moeten hem stoppen voordat hij nog meer moorden begaat en het mysterie oplossen. Het scenario is van Christopher Russell naar de roman van Caroline Graham.

Some kind of life

1995 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Julian Jarrold. Met o.a. Gwen Taylor, Ray Stevenson en Jane Horrocks.

Alison en Mark Turner hebben samen met hun zoontje een gelukkig leven. Maar daar komt drastisch een einde aan als Mark na een ongeluk blijvende hersenbeschadiging oploopt. Voor de rest van zijn leven zal hij het niveau hebben van een vijfjarig kind. Alison moet alle zeilen bijzetten om Mark thuis te kunnen verzorgen en tegelijkertijd hun zoon zo goed mogelijk op te voeden

Some Kind of Life

1995 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Julian Jarrold. Met o.a. Jane Horrocks, Ray Stevenson, Gwen Taylor, Andrew Tiernan en David Hargreaves.

Een uit het leven gegrepen drama dat gekenmerkt wordt door een geloofwaardig realisme, waarin de Britten heel goed zijn; de rollen zijn allen stuk voor stuk overtuigend. Het verhaal is minder interessant. Het is een typisch tv-drama dat beslist geen spectaculaire cinema (stunts, speciale effecten, dure decors en kostuums) is. Steve (Stevenson), getrouwd met Alison (Horrocks) krijgt een naar ongeluk met zijn motorfiets, belandt in het ziekenhuis en gaat geestelijk terug tot een jongetje van vijf. Alison, die achter in de twintig is, zit nu opgezadeld met twee kinderen (in plaats van een) en heeft `geen` man meer. Bovendien denkt haar schoonmoeder (Taylor) dat ze alles veel beter weet en Steve's kameraad Mark weet niet goed welke houding hij moet aannemen. Alison, nog jong en krachtig, vraagt zich af of ze wel zo'n lot verdiend heeft. Sterk scenario van Kay Mellor. Het camerawerk van David Odd is niets bijzonders, maar hij draaide dan ook op Super 16mm. Kijk er naar een leef mee!

Keeping Tom Nice

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Louise Panton. Met o.a. John Alderton, Gwen Taylor, Linus Roache, Henrietta Bess en Sean Chapman.

Een echtpaar zorgt al 24 jaar voor zijn zoon, die aan hersenverlamming lijdt, maar op zekere dag begint de vader te lijden onder de spanning. John Alderton, nu eens niet in een lichte komische rol, is indrukwekkend als de man die aan het eind van zijn Latijn is. Naar een claustrofobisch toneelstuk van Lucy Gannon, dat geen enkele milde toon kent.

Les cadavres exquis : Epoux en froid

1989 | Thriller

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Luxemburg/Verenigde Staten 1989. Thriller van Clare Peploe. Met o.a. Ian McShane, Gwen Taylor en Benjamin Whitrow.

Zanger op z'n retour McShane palmt hoteleigenares Taylor compleet in. Haar man die sukkelt met zijn gezondheid, ziet met lede ogen aan hoe ze op de nietsnut verliefd wordt. De twee beramen een plannetje om hem uit de weg te ruimen, zodat ze kunnen trouwen. Alles loopt gesmeerd, maar na hun huwelijk beginnen de moeilijkheden. Spannende bewerking van het verhaal van Patricia Highsmith dat het vooral moet hebben van de onverwachte climax. McShane is wat te doorzichtig in zijn rol van sluwe manipulator. Andrew Hislop bewerkte het verhaal van Highsmith tot een spel voor drie acteurs, dat sterk doet denken aan THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE. Verzorgde fotografie van Ronnie Maasz.