Tracy Falco: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Stretch

2014 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 2014. Komedie van Joe Carnahan. Met o.a. Ed Helms, James Badge Dale, Brooklyn Decker en Jessica Alba.

Dertien in een dozijn-werkje van dito regisseur Carnahan (The A-Team, The Grey), met doorsnee-acteur Wilson als een limousinechauffeur die voor middernacht zesduizend dollar moet aflossen aan een crimineel. Alba werkt op de centrale, en bezorgt hem een rijkaard in de hoop op een vette fooi. Maar de rijkaard verwacht allerhande illegale hand- en spandiensten, waardoor Wilson steeds verder afdwaalt van zijn rechtschapen personage. Stretch heeft niets te bieden als het gaat om dramatische diepgang, visueel spektakel of regie- en/of acteertalent. Zelfs de humor is mat. Ruis voor verstrooiing.

Lions for Lambs

2007 | Drama

Verenigde Staten 2007. Drama van Robert Redford. Met o.a. Tom Cruise, Meryl Streep, Robert Redford, Michael Peña en Peter Berg.

Regisseur Redford vervlecht drie verhaallijnen in zijn eerste regie na zeven jaar. Een journalist krijgt een scoop van een senator over een nieuwe militaire strategie. Twee soldaten raken verdwaald in het hooggebergte van Afghanistan. En een professor haalt een gemakzuchtige student door de mangel 'want andere mensen stellen voor jouw belangen hun leven in de waagschaal'. De sterke acteurs (waaronder een uitstekende Cruise) maken vooral het politiek-filosofisch gesprek tussen docent en leerling en het kat-en-muisspel tussen journalist en senator bijzonder interessant.

A Lesson Before Dying

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. Don Cheadle, Cicely Tyson, Mekhi Phifer, Irma P. Hall en Brent Jennings.

Vermoedelijk ging Don Cheadle over van grote Hollywoodproducties (Volcano, Out of Sight) naar het tv-werk van A Lesson Before Dying omdat hij dan eindelijk eens een echte hoofdrol kreeg. De acteur stond en staat bekend als begaafd scènesteler, maar een hoofdrol blijkt hij ook uitstekend aan te kunnen. Cheadle speelt de zwarte leraar Grant, die ondanks gevoelens van overmacht in het racistische zuiden van Amerika in 1948, overgehaald wordt om een ten onrechte ter dood veroordeelde zwarte jongen (Phifer) nog wat levenslessen bij te brengen voor zijn executie. Acteerwerk en sfeer zijn erg goed, maar het verhaal wordt droog verteld.