Dick Gregory

Acteur, Scenarist

Dick Gregory is acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

The Hot Chick

2002 | Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 2002. Fantasy van Tom Brady. Met o.a. Rob Schneider, Anna Faris, Rachel McAdams, Matthew Lawrence en Sam Doumit.

Popperige scholier Jessica belandt in het lijf van een zweterige kruimeldief (verrassend goed gespeeld door Rob Schneider). Wat te doen met het naderende eindfeest? Hoe moet zij/hij cheerleaden? En zal vriendje Billy genoegen nemen met een man? The Hot Chick zou het leuk doen als een Saturday Night Live-sketch - de alma mater van Schneider. Uitgesmeerd over honderd minuten blijft er weinig van over. Komiek Rob Schneider schreef het scenario samen met debuterend regisseur Tom Brady, de scenarist die Schneider eerder voorzag van dierlijke eigenschappen in The Animal. Let op de cameo van komiek en jaren zestig-icoon Dick Gregory.

Marshal Law

1996 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Stephen Cornwell. Met o.a. Jimmy Smits, James LeGros, Vonte Sweet, Scott Plank en Channon Roe.

De weduwnaar en ex-U.S. Marshal Jack Coleman heeft zijn werk afgerond op het bouwterrein van Highland Glen, een veilige, afgesloten wijk in de voorstad van Los Angeles. Hij staat op het punt met zijn kinderen terug te gaan naar Texas, maar zijn twee vrienden Randall en Lilly, momenteel de enige bewoners van de uit acht huizen bestaande wijk, proberen hem ervan te overtuigen te blijven. Wanneer de stad door een verwoestende aardbeving wordt getroffen ontstaat er grote chaos. Een groep criminelen, geleid door de psychopaat Cougar, terroriseert de buurt en intimideren eenieder die hun in de weg staat. Jacks instinct als politieman krijgt de overhand wanneer hij de bendeleden een voor een te grazen neemt

but...seriously

1993 | Documentaire, Komedie, Musical, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1993. Documentaire van Jeff Lieberman. Met o.a. Mort Sahl, George Carlin, Robert Klein, Robin Williams en Lenny Bruce.

Liefhebbers van de Amerikaanse stand-up comedy komen aan hun trekken in dit historische overzicht van politiek getinte humor van 1960 tot nu. Er zijn korte fragmenten in opgenomen van groten in het vak als Lenny Bruce, Richard Pryor (wiens goede blues-stem een welkome verrassing is) en Mort Sahl, die elk ooit gewaagde onderwerpen als Vietnam, homoseksualiteit, armoede en mensenrechten bij de kop nemen. De onverslijtbare Sahl verschijnt regelmatig in beeld om de documentaire de moderne tijd in te praten, met satirische commentatoren als Dennis Miller en Whoopi Goldberg, die wordt getoond nog voor ze doorbrak naar Hollywood. Het moet gezegd dat veel van deze komieken later weliswaar acteur werden, maar daarbij nooit meer die scherpe humor van hun live- optredens bereikten.

Prologue

1969 | Familiefilm, Drama

Canada 1969. Familiefilm van Robin Spry. Met o.a. John Robbe, Elaine Malus, Gary Rader, Christopher Cordeaux en Peter Cullen.

Een film over ambitieuze jongeren die op een kruispunt in hun leven zijn aangeland. Zullen ze handelen om het systeem te veranderen of gaan ze zich isoleren? Iedereen is op een bepaald moment in het leven verplicht dit dilemma voor zichzelf op te lossen. De film geeft geen antwoord. Zoals de titel zegt is het slechts een inleiding, waaruit de toeschouwer zelf zijn conclusies moet trekken. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de demonstraties tegen de democratische conventie van Chicago in 1968, waarvan documentaire beelden op intelligente wijze in het geheel werden vermengd. Het is geen goedkope tentoonstelling van sensationele of gewelddadige scènes, zoals dikwijls het geval was in dit soort films en het is evenmin een 'waarschuwingsfilm'. Het is een frisse film gemaakt door jongeren, over jongeren en voor jongeren, ook al is hij nu wel erg gedateerd. Spry en Sherwood Forest baseerden hun scenario op een idee van Christopher Cordeaux en ze konden rekenen op enkele bekende avant-garde-figuren van die tijd, zoals Burroughs, Ginsberg en Genêt.

Sweet Love, Bitter

1967 | Muziek, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1967. Muziek van Herbert Danska. Met o.a. Dick Gregory, Don Murray, Diane Varsi en Robert Hooks.

Losjes gebaseerd op het levensverhaal van Charlie 'Bird' Parker, de jazzmuzikant. De film is een soms ontroerend verhaal over een man in diepe ellende.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dick Gregory op televisie komt.

Reageer