Nasrdin Dchar (1978): cast.
Er zijn 20 films en 3 series gevonden.

Het Gouden Uur

2022 | Thriller

Nederland 2022. Thriller van Simon de Waal. Met o.a. Nasrdin Dchar, Ellen Parren, Nabil Mallat, Abbas Fasaei en Peter Post.

‘Het gouden uur’ is in politieprocedures de term voor het cruciale uur direct ná de aanslag. Dit ‘gouden uur’ vormt de inspiratie voor een zesdelige thrillerserie die vooral draait om de Afghaans-Nederlandse rechercheur Mardik (Nasrdin Dchar). Mardik leidt een rustig leven met vrouw en kind, maar wordt door zijn afkomst óók nauwlettend in de gaten gehouden door overijverige AIVD-agent Joëlle (Ellen Parren), die hem totaal niet vertrouwt. Wat niet helpt is dat een oude jeugdvriend van Mardik uit Afghanistan ineens opduikt in Nederland en op grimmige plannen blijkt te broeden. Regisseur Bobby Boermans (Mocro Maffia) en schrijver en rechercheur Simon de Waal kozen niet voor platte actie, maar juist voor een zorgvuldige opbouw.

El Houb

2022 | Drama

Nederland 2022. Drama van Shariff Nasr. Met o.a. Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Slimane Dazi en Emmanual Ohene Boafo.

Dit stijlvol gefilmde regiedebuut van scenarist Nasr (Fuck de liefde) draait om een Marokkaans-Nederlandse man (Larhzaoui) die zijn islamitische ouders bezoekt om te vertellen dat hij homo is. Bang om het huis uit te worden gezet, besluit hij het gesprek te voeren vanuit de gangkast. Zo moet hij op den duur dus letterlijk uit de kast komen. Dat is een aardige vondst, maar ook typerend voor het gebrek aan subtiliteit en ambiguïteit in het script, dat een vrij hoog soapgehalte heeft. Niettemin maakt de film indruk, dankzij de oprechte, vrijmoedige aanpak van het precaire thema.

Meskina

2021 | Komedie

Nederland 2021. Komedie van Daria Bukvic. Met o.a. Maryam Hassouni, Nasrdin Dchar, Vincent Banic, Soundos El Ahmadi en Bilal Wahib.

Haar hele familie ziet ongetrouwde dertiger Leyla (Hassouni) als een ‘meskina’, een zieligerd. Totdat ze wat blijkt te hebben met BMN’er (Beroemde Marokkaanse Nederlander) Abdelkarim. Maar wanneer dat misgaat is Leyla alweer snel een meskina. Met hulp van haar moeder en zus Amira (een hilarische El Ahmadi, die bijna de film steelt) moet Leyla opnieuw aan de man gebracht worden. Fris speelfilmdebuut van theatermaker Bukvic is zowel romantische komedie, maatschappelijk drama als feministisch traktaat, en weet op elk van die vlakken te overtuigen.

De Sterfshow

2021 | Horror, Sciencefiction, Thriller

Nederland 2021. Horror van Edson da Conceicao en Tim Ottevanger. Met o.a. Nasrdin Dchar, Victoria Koblenko en Meral Polat.

De ondergewaardeerde patholoog Salman Seger wordt ingezet voor 'De Sterfshow', een realityshow waarin gestemd kan worden op welke Nederlander geëxecuteerd moet worden. In eerste instantie geniet Salman van zijn nieuwe status als BN'er, maar dan komt zijn zoon door een viral video bovenaan de Sterflijst te staan...

Morten

2019 | Thriller

Nederland 2019. Thriller van Jean van de Velde. Met o.a. Peter Paul Muller, Claire Bender, Elisa Beuger, Julia Nauta en Joke Devynck.

Bewerking van de gelijknamige trilogie van Anna Levander, het pseudoniem van parlementair verslaggever Dominique van der Heyde en haar ex-vrouw, schrijver Annet de Jong.

Gek van Oranje

2018 | Komedie, Romantiek

Nederland 2018. Komedie van Pim van Hoeve. Met o.a. Nasrdin Dchar, Hannah Hoekstra, Susan Visser, Abbey Hoes en Martijn Lakemeier.

Nederlanders doen gewoon normaal, behalve tijdens het WK. Gek van Oranje is een ensemble-romcom, met een structuur zoals we die kennen van Alles is Liefde en Smoorverliefd, gesitueerd in Amsterdam tijdens het WK voetbal in 2010. Met een elftal aan verschillende personages moet de magie van het Oranjegevoel worden gevangen. Prima uitgangspunt en de cast met namen als Ton Kas, Nasrdin Dchar en Martijn Fischer speelt heel aardig, maar de film vliegt tegen het einde volledig uit de bocht met een nogal ridicuul slot.

Mocro Maffia

2018 | Misdaad

Nederland 2018. Misdaad van Achmed Akkabi en Thijs Römer. Met o.a. Achmed Akkabi, Mandela Wee Wee, Oussama Ahammoud, Omar Ahaddaf en Nasrdin Dchar.

Misdaadserie over drugsdealers die ooit bevriend waren, maar nu tegenover elkaar komen te staan in een meedogenloze bendeoorlog. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller.

Het bestand

2017 | Thriller

Nederland 2017. Thriller van Thomas Korthals Altes. Met o.a. Stefanie van Leersum, Nasrdin Dchar, Thomas Hoppener, Roos Ouwehand en Alex Hendricks.

Hacker Lilian heeft nog een appeltje te schillen met de Svenson-bank die haar klokkenluidende vader ruïneerde, dus beschouwt ze het als een mooie kans voor sabotage wanneer ze gevraagd wordt om te komen werken voor BCL, het bedrijf dat de digitale beveiliging regelt voor Svenson. Haar collega's weten natuurlijk ook het een en ander van cyber-security. Interessante telefilm, gebaseerd op een verhaal van Arnon Grunberg, komt niet helemaal uit de verf. Het is moeilijk om mee te leven met de boze Lilian en haar hackactiviteiten worden niet erg origineel in beeld gebracht.

Fake

2016 | Romantiek

Nederland 2016. Romantiek van Thomas Acda en Rolf Koot. Met o.a. Sanne Langelaar, Nasrdin Dchar, Tim Haars, Lies Visschedijk en Gijs Naber.

Maya heeft kunstgeschiedenis en archeologie gestudeerd, maar is niet erg snugger op het gebied van mannen. Nadat een vriendje haar wilde laten opdraaien voor drugssmokkel is ze verdrietig en berooid. Misschien kan ze wat geld verdienen door een kamer uit het landhuis van haar stokoude tante te verhuren aan de rijke Arabier Aziz, die de Maastrichtse International Art Fair bezoekt. Maar is die Aziz wel te vertrouwen? Vlotte en amusante telefilm, met Langelaar en Dschar in sprankelende hoofdrollen. De bijrollen zijn ook goed bezet. Prima regiedebuut van Acda.

Tussen 10 en 12

2014 | Drama

Nederland​/​​België​/​​Frankrijk 2014. Drama van Peter Hoogendoorn. Met o.a. Ko Zandvliet, Elise van 't Laar, Raymond Thiry, Olga Louzgina en Cynthia Abma.

De leden van een gezin krijgen een voor een slecht nieuws te horen, terwijl om hen heen het alledaagse leven vol trivialiteiten gewoon doorgaat. Peter Hoogendoorn verheft in dit deels autobiografische drama met tragikomische ondertoon stilte en leegte tot kunst. Terwijl een politieauto zich vult met personages en leed, blijven frames leeg achter. Het acteerwerk is over de hele linie sterk, maar vooral Elise van 't Laar en Raymond Thiry weten met slechts hun mimiek en lichaamshouding de kijker moeiteloos te boeien. Prijs van de Nederlandse filmkritiek op het NFF.

Infiltrant

2014 | Misdaad, Thriller, Drama

Nederland 2014. Misdaad van Shariff Korver. Met o.a. Nasrdin Dchar, Walid Benmbarek, Rachid El Ghazaoui, Nadia Abdelouafi en Betty Schuurman.

De infiltrant uit de titel is politieman Sam (gespeeld door Dchar), zoon van een Nederlandse moeder en (weggelopen) Marokkaanse vader. Sam gaat undercover bij een maffiafamilie en wordt Said. En voor het eerst heeft hij het gevoel dat hij ergens thuis hoort. Het speelfilmdebuut van de Nederlandse Venezolaan Korver is een intelligent misdaaddrama waarin culturele identiteit centraal staat, zonder dat het belerend wordt. Grootste probleem is dat de film pas op het eind echt spannend begint te worden, terwijl er onderweg net iets te veel zijpaadjes worden ingeslagen.

Undercover

2014 |

Nederland 2014. Boris Paval Conen. Met o.a. Meral Polat, Nasrdin Dchar, Ali Ben Horsting, Romijn Conen en Sinan Bengier.

Turks-Nederlandse politieagente Nurgül (Polat) wordt gevraagd undercover te gaan in een restaurant waarvan de baas verdacht wordt van drugssmokkel. Tegen de zin van haar moeder: die heeft liever dat ze meehelpt bij het verzorgen van haar doodzieke vader. Maar Nurgül zet door, en wordt gesteund door de sympathieke rechercheur Steven (Dchar). Ondertussen komt haar broer (Horsting) na twintig jaar onmin weer eens langs bij het ouderlijk huis. Aardige politiefilm, het script is niet altijd even sterk, maar dat wordt gecompenseerd door goed spel, vooral van Polat.

Wolf

2013 | Misdaad, Drama

Nederland 2013. Misdaad van Jim Taihuttu. Met o.a. Marwan Kenzari, Nasrdin Dchar, Raymond Thiry, Chemseddine Amar en Bo Maerten.

Cast en crew van de verrassende hit Rabat (2011) kwamen weer samen voor het rauw-realistische, in zwart-wit gefilmde misdaaddrama Wolf. Over kickbokser/kruimeldief Majid die al vechtend carrière maakt in de Rotterdamse onderwereld. Zeer tegen de zin van zijn ouders en aan kanker stervende broer (Rabat-ster Dchar). Wolf doet in de beste scènes denken aan Frans banlieu-drama La haine (1995), maar is te schematisch en soms te ongeloofwaardig om uit te kunnen groeien tot Nederlandse misdaadklassieker. Dat hoofdrolspeler Kenzari met kop en schouders boven de andere acteurs uitsteekt, helpt ook niet.

De groeten van Mike!

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Maas Bronkhuyzen, Faas Wijn, Bracha van Doesburgh, Leona Philippo en Carine Crutzen.

De tienjarige Mike is in het ziekenhuis behandeld voor een ernstige ziekte en mag eindelijk naar huis. Maar als zijn moeder niet komt opdagen, schakelt de verpleging Jeugdzorg in. Mike verzint dan de ene na de andere list om niet naar een pleeggezin te hoeven. Maas Bronkhuyzen, de jonge hoofdrolspeler uit Maria Peters vlotte en ontroerende familiefilm, steelt de show. Wat een mimiek, en wat een présence voor de camera. Onder alle vrolijkheid laat hij de melancholie doorklinken waar het verhaal op drijft.

Valentino

2013 | Komedie

Nederland 2013. Komedie van Remy van Heugten. Met o.a. Najib Amhali, Elise Schaap, Johnny de Mol, Yolanthe Sneijder-Cabau en Derek de Lint.

Dino Valentino is Marokkaan, maar doet zich voor als Italiaan. Dat klinkt nu eenmaal beter, voor een Maserati-verkoper. Onhandig is het wel: zijn geliefde (Schaap) weet van niks, zijn baas (De Lint) ook niet. Dat kan niet lang goed gaan. Deels via crowdfunding gefinancierde komedie, naar de Franse comedy of errors L'Italien, heeft een geestige titelrol van cabaretier-acteur Amhali die zich met espresso's, maatpakken, glimmend goud en pastareclame-Italiaans door het leven probeert te bluffen. Voor het overige biedt de eerste speelfilm van regisseur Van Heugten weinig verrassingen.

Süskind

2012 | Oorlogsfilm, Drama

Nederland 2012. Oorlogsfilm van Rudolf van den Berg. Met o.a. Jeroen Spitzenberger, Karl Markovics, Katja Herbers, Tygo Gernandt en Nyncke Beekhuyzen.

In 1942 besluit de Joodse Amsterdammer Walter Süskind (Spitzenberger) samen te werken met de SS, in de hoop zijn gezin van deportatie te kunnen redden. Al gauw gaat zijn geweten opspelen en ontpopt hij zich tot een held die honderden kinderen helpt onderduiken. Het op feiten gebaseerde Süskind is een aangrijpende oorlogsfilm met goed spel. Jammer alleen dat regisseur/scenarist Van den Berg (Tirza) voor zo'n melodramatische aanpak koos, met veel aanzwellende violen, slow motion en bij vlagen drakerige dialogen.

Rabat

2011 | Drama

Nederland 2011. Drama van Victor D. Ponten en Jim Taihuttu. Met o.a. Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi, Marwan Kenzari, Mohamed Majd en Stéphane Caillard.

Nadir, Abdel en Zakaria reizen in een mooie oude taxi vanuit Amsterdam naar Rabat in Marokko, om de wagen af te leveren bij een vriend van de vader van Nadir. Onderweg pikken ze een leuke liftster op, bespreken ze hun plannen voor de toekomst, gaan naar een feest in Barcelona en beleven avonturen met de Spaanse politie. Sterke roadmovie, voor een prikkie gemaakt, geslaagd dank zij het prima spel van de hoofdrolspelers. Nasrdin Dchar kreeg een Gouden Kalf voor zijn rol en stal tijdens de prijsuitreiking het hart van alle kijkers met zijn prachtige dankwoord.

Lotus

2011 | Drama

Nederland 2011. Drama van Pascale Simons. Met o.a. Monic Hendrickx, Gaite Jansen, Chris Zegers, Georgina Verbaan en Nasrdin Dchar.

Mozaïekfilm met vijf verhaallijnen over mensen in Rotterdam die zich in hun eigen levens opgesloten voelen omdat ze confrontaties met zichzelf en hun omgeving uit de weg gaan. Ondanks dat het drama soms wat dik wordt aangezet, is dit een overtuigende film waarin sterk wordt geacteerd. Bovendien slaagt Simons, die met Lotus haar speelfilmdebuut maakt, erin dat het je echt iets kan schelen wat er met al die levens gebeurt. En dat is knap. Joris Smit kreeg een Gouden Kalf-nominatie voor zijn rol als autistische jongen.

Tirza

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Rudolf van den Berg. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks, Johanna ter Steege, Abbey Hoes en Nasrdin Dchar.

De hoogbegaafde Tirza (Hoeks) woont bij haar gescheiden vader (Scholten van Aschat), met wie ze een bijzonder sterke band heeft. Vader vindt het maar niets dat ze met haar vriend (Dchar) op vakantie naar Namibië gaat, en besluit haar achterna te reizen wanneer ze niets meer van zich laat horen. In deze Nederlandse inzending voor de Oscars speelt de negenjarige Keitumetse Matlabo de sterren van de hemel als Namibiaans meisje dat toeristen aanklampt met de vraag of ze 'behoefte hebben aan gezelschap'. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Arnon Grunberg.

Links

2008 | Drama

Nederland 2008. Drama van Froukje Tan. Met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Lotte Verbeek, Nettie Blanken, Guus Dam en Nasrdin Dchar.

Dexter ziet geen links. Dat is, allereerst, verdomd lastig tijdens het autorijden. Voorts kan hij ook geen personen van elkaar onderscheiden. Voor hem lijken veel meisjes bijvoorbeeld sprekend op zijn vriendin. Dexter (Van Koningsbrugge) is zich echter niet bewust van zijn beperkingen. Al zijn er wel signalen die hem verontrusten; de stapel verkeersovertredingen bijvoorbeeld. Vooral de eerste helft van de film is sterk door het consequent uitgevoerde basisidee, waarbij de kijker hetzelfde ziet wat Dexter ook ziet. Wanneer Dexter eenmaal opgenomen is in een ziekenhuis, en daar op antwoorden stuit, verliest Links - onvermijdelijk - iets aan kracht.

Staatsgevaarlijk

2005 | Thriller

Nederland 2005. Thriller van Marcel Visbeen. Met o.a. Sylvia Hoeks, Pierre Bokma, Romijn Conen, Fockeline Ouwerkerk en Hanin Msellek.

"Ik werd geïnspireerd door de moord op Pim Fortuyn en de gevolgen daarvan. Ik was vooral onder de indruk van de hevige reactie van het Nederlandse volk. Dat wilde ik in mijn film verwerken en niét de huidige terroristische dreiging in Nederland." Dat zei Marcel Visbeen vorig jaar op het Nederlands Film Festival over zijn televisiedrama, dat stevig is verankerd in de huidige kwetsbare Nederlandse multiculti samenleving. Nicolette is juist gaan samenwonen met Mohammed wanneer Rotterdam wordt opgeschrikt door een aanslag. Al gauw blijkt Mohammed verdacht te worden. Toen Visbeen de film maakte vroegen veel mensen of zijn verhaal niet wat overtrokken was, maar onlangs zei hij: "Ik zou de film nu harder en grimmiger maken, want dat is Nederland ook geworden."

11.59

2004 | Korte film

Nederland 2004. Korte film van Johan Kramer. Met o.a. Nasrdin Dchar en Caro Lenssen.

"Ik werd geïnspireerd door de moord op Pim Fortuyn en de gevolgen daarvan. Ik was vooral onder de indruk van de hevige reactie van het Nederlandse volk. Dat wilde ik in mijn film verwerken en niét de huidige terroristische dreiging in Nederland." Dat zei Marcel Visbeen vorig jaar op het Nederlands Film Festival over zijn televisiedrama, dat stevig is verankerd in de huidige kwetsbare Nederlandse multiculti samenleving. Nicolette is juist gaan samenwonen met Mohammed wanneer Rotterdam wordt opgeschrikt door een aanslag. Al gauw blijkt Mohammed verdacht te worden. Toen Visbeen de film maakte vroegen veel mensen of zijn verhaal niet wat overtrokken was, maar onlangs zei hij: "Ik zou de film nu harder en grimmiger maken, want dat is Nederland ook geworden."

Cutzomer

2003 |

Nederland 2003. Met o.a. Kimberly Klaver, Charlie Chan Dagelet, Sjoerd Dragtsma, Jan Joost Alberts en Nasrdin Dchar.

"Ik werd geïnspireerd door de moord op Pim Fortuyn en de gevolgen daarvan. Ik was vooral onder de indruk van de hevige reactie van het Nederlandse volk. Dat wilde ik in mijn film verwerken en niét de huidige terroristische dreiging in Nederland." Dat zei Marcel Visbeen vorig jaar op het Nederlands Film Festival over zijn televisiedrama, dat stevig is verankerd in de huidige kwetsbare Nederlandse multiculti samenleving. Nicolette is juist gaan samenwonen met Mohammed wanneer Rotterdam wordt opgeschrikt door een aanslag. Al gauw blijkt Mohammed verdacht te worden. Toen Visbeen de film maakte vroegen veel mensen of zijn verhaal niet wat overtrokken was, maar onlangs zei hij: "Ik zou de film nu harder en grimmiger maken, want dat is Nederland ook geworden."