Norman Priggen is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Freddie as F.R.O.07

1992 | Animatie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Animatie van Jon Acevski.

Freddie is een prins die door een boze tovenares veranderd is in een kikker. Het leven in de moerassen begint hem danig te vervelen en hij besluit geheimagent te worden. Hij krijgt algauw een internationale reputatie en de Britse regering vraagt hem te helpen alle monumenten uit de Engelse hoofdstad op te sporen omdat ze gestolen zijn. Zijn flitsende acties zijn niet zonder succes. Van de hak op de tak springende combinatie van teken- en poppenfilm. Het scenario is van regisseur Acevski en David Ashton. Het camerawerk is van Rex Neville. Met in de oorspronkelijke versie de stemmen van: Ben Kingsley, Jenny Agutter, Brian Blessed, Nigel Hawthorne, Michael Horden, Phyllis Logan, Victor Madden, Jonathan Pryce, Prunella Scales, Billie Whitelaw en Edmund Kingsley. Na een mislukte distributiepoging in Amerika werd de film opnieuw gemonteerd, voorzien van een verhaalstem (James Earl Jones) en kreeg een minder verwarrende titel: FREDDIE THE FROG. De liedjes (in de oorspronkelijke versie) zijn van George Benson, Patti Austin, Grace Jones, Boy George en Asia. Voor de allerkleinsten zonder indubbing moeilijk te volgen.

Freddie As F.r.o.7

1992 |

1992. Jon Acevski. Met o.a. Edmund Kingsley, Nigel Hawthorne, Ben Kingsley, Michael Hordern en Brian Blessed.

Een prins wordt door zijn tante veranderd in een kikker. Maar dat staat een glorierijke toekomst niet in de weg: hij meldt zich aan bij de Franse geheime dienst. Huh? In deze animatiefilm, een bizarre mengeling van sprookje en James Bond avontuur, wordt vervolgens de hulp van de kikker ingeroepen wanneer in Engeland nationale symbolen als Buckingham Palace verdwijnen. Jon Acevski, die voor scenario, productie en regie tekende, maakte vervolgens ook nog Freddie goes to Washington.

The Go-Between

1970 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1970. Romantisch drama van Joseph Losey. Met o.a. Julie Christie, Alan Bates, Margaret Leighton, Michael Redgrave en Dominic Guard.

Sommige spreekwoorden zijn in gezelschap net zo veelzijdig als een aardappelschilmesje in de keuken. Wat te denken van 'Het verleden is een vreemd land, ze doen de dingen daar anders.' Altijd en overal bruikbaar. De in Engelstalige gewesten ingeburgerde spreuk is de openingszin van L.P. Hartley's titelnovelle uit 1953. Toneelschrijver Harold Pinter bewerkte het verhaal, over de belevenissen van een arme dertienjarige jongen tijdens een zomer tussen bevriende aristocratie anno 1900. De muziek is van Michel Legrand, de componist van onder andere The Thomas Crown Affair en Yentl.

King & Country

1964 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1964. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Dirk Bogarde, Tom Courtenay, Leo McKern, Barry Foster en James Villiers.

Een levendige anti-oorlogsfilm, mooi geacteerd. Bogarde wordt aangesteld als advocaat van de gedeserteerde soldaat Courtenay tijdens WO I. Het scenario is van Evan Jones naar het theaterstuk Hamp van John Wilson en de roman Return to the Wood van James Lansdale Hodson. Het camerawerk is van Denys Coop.