Michel Seydoux: productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Pater

2011 | Drama

Frankrijk 2011. Drama van Alain Cavalier. Met o.a. Vincent Lindon, Alain Cavalier en Bernard Bureau.

Gedurende een jaar ontmoeten regisseur Alain Cavalier (Thérèse) en acteur Vincent Lindon (Welcome) elkaar en leggen het vast op camera. Ze besluiten een rollenspel te spelen: Cavalier doet zich voor als de Franse president, Lindon als de aankomend premier. Hun discussies gaan onder meer over de haalbaarheid van een maximum loon en extreme straffen voor corrupte politici. Spel, satire en werkelijkheid lopen daarbij voortdurend door elkaar heen. Een interessant vormexperiment, maar uiteindelijk vooral voer voor francofielen. Genomineerd voor een César in de categorie Beste Film.

Partir

2009 | Drama

Frankrijk 2009. Drama van Catherine Corsini. Met o.a. Kristin Scott Thomas, Sergi López, Yvan Attal, Bernard Blancan en Aladin Reibel.

De getrouwde Suzanne begint een affaire en vindt haar grote liefde. Wanneer haar man Samuel hierachter komt, probeert hij koste wat het kost de schijn van een gelukkig huwelijk op te houden en daarbij deinst hij nergens voor terug.

Les ambitieux

2006 | Komedie

Frankrijk 2006. Komedie van Catherine Corsini. Met o.a. Karin Viard, Éric Caravaca en Jacques Weber.

Julien, timide aspirant romancier uit de provincie, dorst naar publicatie. Judith, professioneel en privé gehaaide uitgeefster in Parijs, ziet een verzetje. Hun ontmoeting zorgt voor wederzijds besnuffelen en, nadat Julien het verhaal van Judiths activistische vader ontdekt, voor gedonder. In deze aangenaam lichtvoetige komedie met kartelrandjes bewegen de scrupuleniveaus der hoofdpersonages zich gaandeweg in tegenovergestelde richting. Het geeft Viard en Caravaca vrijbrieven voor subtiel spel met karakterontwikkeling, en regisseur Corsini ruimte voor malicieuze observaties over de ambitiemens en het literaire wereldje.

Le filmeur

2005 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 2005. Documentaire van Alain Cavalier.

Na Ce répondeur ne prend pas de messages (1979) en La rencontre (1996) deel drie van een reeks autobiografische egodocumenten van veteraan Cavalier. Zelfs liefhebbers van Le combat dans l’île en Thérèse - pieken in het enigszins hermetische oeuvre van Cavalier - zullen moeten doorbijten bij bezichtiging van dit wellicht al te particuliere dagboek in freestyle. Aftakelende lichamen, stervende ouders, ziekte, de dood van vriend en collega Claude Sautet: alles in het digitaal geschoten Le filmeur ademt de onvermijdelijke winter van een mensenleven. Lichtpunt: steroptreden van een stel eekhoorntjes.

The Barber of Siberia

1998 | Romantiek, Drama, Historische film

Rusland​/​​Frankrijk​/​​Italië​/​​Tsjechië 1998. Romantiek van Nikita Mikhalkov. Met o.a. Julia Ormond, Oleg Menshikov, Richard Harris, Nikita Mikhalkov en Vladimir Ilijn.

Eind negentiende eeuw, Rusland. De Amerikaanse vader van Jane (Ormond) hoopt dat zijn dochter trouwt met een vermogend generaal zodat hij zijn monstrueuze kapmachine kan perfectioneren voor de ontginning van de wouden van Siberië. Jane voelt meer voor soldaat Tolstoi (Menshikov). Eén van de grootste Russische producties ooit die volgens gevierd Russische cineast Mikhalov (onder andere Urga, en het Oscarwinnende Burnt by the Sun) Rusland toont 'zoals het zou moeten zijn'. Zelf neemt Mikhalkov de rol van tsaar Alexander III voor zijn rekening. The Barber of Siberia zoals de (vertaalde) Engelse titel luidt werd voor de westerse markt verknipt van een kleine 400 naar 180 minuten.

Passage à l'acte

1996 | Thriller

Frankrijk 1996. Thriller van Francis Girod. Met o.a. Daniel Auteuil, Patrick Timsit, Anne Parillaud en Michèle Laroque.

De Parijse psychiater Antoine Rivière (Auteuil) komt in een lastig parket wanneer een van zijn cliënten vertelt over een moord die hij heeft gepleegd. Sterker, de man (Timsit) geeft zoveel specifieke informatie dat Antoine op onderzoek uitgaat. Even later zijn ook zijn ex-vrouw en zoontje bij het mysterie betrokken. Franse thriller met een leuke hoofdrol van Auteuil als de schijnbaar onkreukbare Parijzenaar die zelf met geheimen rondloopt. Aardige cast met veel mooie dames, voor het overige tamelijk rechttoe rechtaan gemaakt.

Burnt by the Sun

1994 | Drama

Rusland​/​​Frankrijk 1994. Drama van Nikita Mikhalkov. Met o.a. Nikita Mikhalkov, Oleg Menshikov, Nadezhda Mikhalkova, Ingeborga Dapkunaite en André Oumansky.

Burnt by the Sun speelt rond 1936 op het idyllische Russische platteland in het opgewekte huishouden van de lokaal geliefde kolonel Kotov (Mikhalkov). Er is geen wolkje aan de lucht totdat een zekere Mitya (Menshikov) ten tonele verschijnt die zijn charme botviert op Kotovs vrouw en dochtertje. Regisseur en co-scenarist Mikhalkov verstaat de zeldzame kunst om boeiende personages te schetsen zonder uit te weiden in biografische details. De film werd bekroond met een Oscar voor beste buitenlandse film. In 2010 verscheen een vervolg, dat zich afspeelde tijdens WOII.

Urga

1991 | Komedie, Romantiek, Drama

Frankrijk​/​​Rusland 1991. Komedie van Nikita Mikhalkov. Met o.a. Badema, Bayertu, Vladimir Gostioukhine, Larissa Kouznetsova en Bao Yongyan.

Mikhalkov (broer van Nikita Konchalowski) maakte een prachtige film vol heimwee over de Mongoolse herder Gombo, die met vrouw, kinderen en moeder in een hut op de steppe woont. Hun rustige leven is nog in perfecte harmonie met de natuur, maar de moderne tijd rukt op... Sergei, een Russische chauffeur, werkt in een verderop gelegen stad. Als hij pech krijgt met zijn vrachtwagen neemt Gombo hem mee naar zijn hut. Er ontstaat een merkwaardige vriendschap tussen de twee mannen uit geheel verschillende werelden. Prachtige natuuropnamen van Vilenn Kaluta, tempo en ritme van de film doen recht aan het tijdloze nomadenbestaan. Het scenario is van de regisseur Mikhalkov en Roustam Ibraguimbekov. Het camerawerk is van Villenn Kaluta.

Cyrano de Bergerac

1990 | Romantisch drama, Historische film, Komedie

Frankrijk 1990. Romantisch drama van Jean-Paul Rappeneau. Met o.a. Gérard Depardieu, Anne Brochet, Vincent Perez, Jacques Weber en Roland Bertin.

Nooit verouderende romantiek over hoe de buitenkant vaak het zicht belemmert op innerlijke schoonheid. Mooie jongeling Christian wil de schone Roxane het hof maken, maar is verbaal ietwat zwakbegaafd. Vervolgens fungeert de met een immense neus uitgeruste poëet Cyrano - overigens een historisch figuur die leefde van 1619-1655 - als souffleur d’amour. Depardieu op z’n uitbundigst, Rappeneau op z’n zwierigst, componist Jean-Claude Petit op z’n kamerbreedst: deze Cyrano is zonder twijfel de heerlijkste filmadaptatie ooit van Edmond Rostands theaterstuk. Terecht met prijzen overladen.