Jean-Benoît Ugeux

1975 Acteur, Scenarist

Jean-Benoît Ugeux (1975) is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Le fidèle

2017 | Misdaad, Drama, Romantiek

België/Frankrijk 2017. Misdaad van Michaël R. Roskam. Met o.a. Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric de Staercke, Jean-Benoît Ugeux en Thomas Coumans.

Geen wonder dat Gigi (Schoenaerts) en Bibi (Exarchopoulos) zich meteen tot elkaar aangetrokken voelen. Hij is overvaller, zij autocoureur. Beiden houden van gevaar. Alleen weet Bibi niets van Gigi's criminele activiteiten. Maar daar komt ze natuurlijk nog wel achter. Le fidèle is meer romantisch drama dan misdaaddrama en aan het einde zelfs melodrama. Sterk geacteerd door het leidende tweetal, maar de stappen die we door hun (liefdes)geschiedenis zetten zijn te groot, waardoor juist het drama in de film te kort schiet. Toch Belgische inzending voor de Oscars.

Mobile Home

2012 | Komedie, Drama

Frankrijk/België/Luxemburg 2012. Komedie van François Pirot. Met o.a. Arthur Dupont, Guillaume Gouix, Jean-Paul Bonnaire, Claudine Pelletier en Jackie Berroyer.

Verrassend lichtvoetig regiebuut van Pirot, scenarist voor Élève libre en Nue propriété van Joachim Lafosse. In het amusante verhaal over twee stuurloze begin-dertigers verwerkte hij enkele van zijn eigen post-studie-ervaringen. Oude maatjes Simon en Julien, voortijdig in het leven gestrand, besluiten dat het mooi is geweest met het geklungel met vriendinnen en ouders. In een royaal uitgevallen camper trekken de zelfbenoemde vrijbuiters alsnog de wijde wereld in. Of, enfin, het Waalse dorp uit dan toch tenminste. Sympathiek landerig sfeertje, droogkomische toon en passend lui spel van Dupont en Gouix. Met Nederlandse ondertiteling.

Menteur

2009 | Drama

België 2009. Drama van Tom Geens. Met o.a. Jean-Benoît Ugeux, Luc Brumagne, Christelle Cornil en Corentin Lobet.

Twintiger Antoine, onsuccesvol op alle denkbare vlakken, is het zwarte schaap van zijn familie. In zijn zoektocht naar erkenning door zijn ouders besluit hij zich een weg naar een betere baan te liegen. Menteur is een film die dankzij de bleke visuele stijl - geschoten op digital video - en hallucinatoire scènes verontrust en fascineert, maar tegelijkertijd ook afstoot. Debuterend regisseur Tom Geens, een voormalig reclamemaker uit België werkzaam in Londen, won met zijn korte films meerdere prijzen voor fantasievolle, experimentele cinema.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Benoît Ugeux op televisie komt.

Reageer