Arthur Millett

Acteur

Arthur Millett is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Shootin' Irons

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Richard Rosson. Met o.a. Jack Luden, Sally Blane, Fred Kohler, Richard Carlyle en Loyal Underwood.

Luden redt Carlyle en dochter Blane, maar ontdekt dat hij gezocht wordt voor iets dat hij niet gedaan heeft. Liefdesconcurrentie tussen rancher Luden en zijn voorman Kohler brengt de laatste tot vuil spel - maar alles komt goed. J. Walter Ruben bewerkte het verhaal van Richard Allen Gates; Henry Gerrard was de cameraman. Luden, als John Luden in 1902 geboren, debuteerde in 1926 en was een druk bezet acteur in zijn tijd, met af en toe een western. In 1938 speelde hij een westernserie voor Columbia; hij bleef actief tot in de jaren veertig.

Range Courage

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Ernst Laemmle. Met o.a. Fred Humes, Gloria Grey, Dick Winslow, William A. Steele en Robert Homans.

Fred Humes wordt verdacht van moord, maar weet de ware schurken te grijpen en zijn onschuld te bewijzen. Een routineproduktie maar redelijk onderhoudend. Robert Hill bewerkte het verhaal BLINKY van Gene Markey. Al Jones was de cameraman.

The Two-Gun Man

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van David Kirkland. Met o.a. Fred Thomson, Olive Hasbrouck, Joseph Dowling, Sheldon Lewis en Frank Hagney.

Er is veel te doen voor de held en zijn paard Silver King. Er worden mensen gered, hij weet te voorkomen dat zijn vader zijn ranch op een smerige wijze kwijt raakt en moet een bende veedieven onschadelijk maken. De films van Thomson kenden actie en humor door elkaar, een beetje het midden houdend tussen de westerns van Tom Mix en Hoot Gibson, maar ze kwamen aan en Thomson verdiende in een paar jaar tijd 2,5 miljoen dollar. William Wing bewerkte het verhaal van Stewart Edward White, Ross Fisher was de cameraman met als assistent Jack Greenhalgh, de man die later als cameraman voor Sam Newfield bij tientallen westerns uit de jaren dertig en veertig van de partij zou zijn.

The Open Switch

1926 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1926. Avonturenfilm van J.P. McGowan. Met o.a. Helen Holmes, Jack Perrin, Charles (Slim) Whitaker, Max Ascher en Mack V. Wright.

Opnieuw een routine-avonturenfilm, waarin het man/vrouw- koppel McGowan/Holmes allerlei avonturen rond een trein beleeft. Het bekende werk waarmee Helen Holmes populair werd.

Glenister of the Mounted

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Harry Garson. Met o.a. Maurice B. 'Lefty' Flynn, Bess Flowers, Lee Shumway, Walter James en James Gibson.

Flynn is een mountie die in het onherbergzame Canada te maken krijgt met een moord. Redelijke mountie-western, routineus scenario van William Wing naar een verhaal van Arthur Guy Empey. Doorsnee camerawerk van James Diamond. Garson was ook de producent.

The Match-Breaker

1921 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1921. Komedie van Dallas M. Fitzgerald. Met o.a. Jack Perrin, Viola Dana, Edward Jobson, Julia Calhoun en Wedgewood Nowell.

Arthur Zellner bewerkte het gelijknamige boek van Meta White over een vrouw (Dana) die, om een huwelijk tegen haar wil te voorkomen, met haar dienstbode ervandoor gaat en zich vervolgens uitleent als verlovingsbreker. Perrin huurt haar in om de relatie van zijn papa te doen verbreken. Dat zij een relatie krijgen, moge duidelijk zijn. Perrin maakte hierna weer een 20m durende western IN THE NICK OF TIME, met Edward Laemmle als regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arthur Millett op televisie komt.

Reageer