Clifford Heatherley: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Don't Get Me Wrong

1937 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1937. Komedie van Arthur Woods en Reginald Purdell. Met o.a. Max Miller, George E. Stone, Olive Blakeney, Glen Alyn en Clifford Heatherley.

Een kermisklant en een hoerenmadam die zich uitgeeft als geleerde verkopen zijn uitvinding - synthetische brandstof. Miller weet met dit verhaal wel raad. Hij is de meester van de snelle dialoog, en dat kan hij hier uitgebreid laten zien.

Cash

1933 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1933. Komedie van Zoltan Korda. Met o.a. Robert Donat, Wendy Barrie, Edmund Gwenn, Clifford Heartherley en Morris Harvey.

Saaie, teleurstellende komedie over de jonge Donat, die vroeger rijk was en nu moet werken voor zijn geld, en zijn verwikkelingen met de knappe Barrie en haar vader, de intrigant Gwenn. Zelfs Donat en Gwenn kunnen de film niet redden. De Amerikaanse titel was FOR LOVE OR MONEY; ook bekend als IF I WERE RICH.

Bitter Sweet

1933 | Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1933. Musical van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Fernand Graavey, Miles Mander, Clifford Heatherley en Esme Percy.

Het eerste grote werk van Noel Coward als componist. Deze sentimentele operette kraakt een beetje in z'n voegen, maar de liefhebbers mogen het verhaal over een jonge liefde in Wenen anno 1880 beslist niet missen. Heerlijke muziek met o.a. 'If Love Were All' en 'I'll See You Again'. St. Helier speelt weer met verve de rol van Manon, door Coward speciaal voor haar geschreven. Zij vierde daarmee al triomfen op de Londense planken. In 1940 opnieuw verfilmd.

High Treason

1929 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1929. Sciencefiction van Maurice Elvey. Met o.a. Benita Hume, Jameson Thomas, Humberston Wright, Basil Gill en Raymond Massey.

Rond 1898. De Atlantische Staten staan op het punt de oorlog te verklaren aan de Europese Confederatie. Langs beide kanten trachten activisten door sabotage de spanning op te drijven. Ten einde het tekenen van de oorlogsverklaring te verhinderen laat de president van de internationale vrede zijn collega van de Europese Confederatie doden. De vrouwen ondernemen bovendien een actie om het niet tot strijdgeweld te doen komen, o.l.v. Evelyn Seymour (Hume), dochter van de vredespresident. Ze is verliefd op kapitein Michael Deane (Thomas), die zijn leger te harer beschikking stelt. Nu is heel deze toekomstvisie hooguit lachwekkend te noemen, toch voorspelt de film reeds televisie en de kanaaltunnel. Een interessant voorbeeld van hoe de mensen rond 1930 dachten over de toekomst. Het scenario is van de hand van L'Estrange Fawcett, die zich baseerde op een toneelstuk van Noel Pemberton-Billing. Opmerkelijk is wel dat er nergens gewag gemaakt wordt van het 'rode gevaar'. Enkel belangrijk als tijdsdocument. De film bestaat zowel in een zwijgende versie als in een geluidsversie.

Champagne

1928 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1928. Komedie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Betty Balfour, Jean Bradin, Gordon Harker, Theodore Von Alten en Clifford Heatherley.

Een miljonair (Harker) wil het huwelijk van zijn dochter Betty (Balfour) met een doodgewone jongeman (Bradin) verhinderen en geeft haar de indruk dat hij bankroet is en dat ze op haar eigen benen zal moeten staan. Haar verloofde verlaat Engeland om in Frankrijk zijn geluk te zoeken. Zo gauw hij een baan heeft zal hij haar laten overkomen. Betty van haar kant vindt werk als barmeid in een cabaret. Daarmee is papa echter ook niet erg gelukkig. Oninteressante dramatische komedie die Hitchock, samen met WALTZES FROM VIENNA, zijn slechtste film noemde. En terecht. Het verhaal sleept zich voort en zit vol bordkartonnen personages waarin je geen ogenblik kunt geloven. Hitch zou nog meermaals bewijzen dat komedie niet zijn sterkste zijde was. Scenarist Eliot Stannard baseerde zich op een verhaal van Walter C. Mycroft. Voor de fotografie is Jack Cox verantwoordelijk.