Laine Mägi

Acteur

Laine Mägi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Head käed

2002 | Komedie, Romantiek

Estland/Letland 2002. Komedie van Peeter Simm. Met o.a. Rezija Kalnina, Leonarda Klavina, Tiit Sukk, Maija Apine en Atis Tenbergs.

Koele Margita (Kalnina) en haar zus Evija (Klavina) beleven een gouden tijd in Riga, de hoofdstad van Letland, als vingervlugge zakkenrolsters en supersnelle gauwdieven. Bij een diefstal, waarbij een four wheel drive betrokken is, raakt Evija gewond en Margita wordt de grond te heet onder de voeten. Ze neemt razendsnel de benen naar het noordelijk gelegen Estland en duikt onder in het onbenullige dorpje Vineeri. Als zij de auto van de badende, gepensioneerde Adolf (Ulfsak) wil pikken, wint haar goede hart het als ze meent, dat hij aan het verdrinken is. Van het een komt het ander en Margita heeft een onderkomen. Ook de zorg voor de kleine Pavo (Tenbergs), die de interessante gave heeft, dat hij aan de warmte op de toetsen van een geldautomaat de pincode van de vorige gebruiker kan ontcijferen. Als Margita verliefd wordt op Adolfs zoon Arnold (Sukk) die politieman is, wordt het de hoogste tijd om hem weer te smeren. Een plezierige kleine film met wat overladen subplots. Hij ontspoort slechts eventjes in de finale. Gesierd door behoorlijk spel, een strakke regie en een mooie technische uitvoering. Het scenario is van Toomas Raudam en regisseur Simm. Het camerawerk is van Uldis Jancis.

Peace Street

1991 |

Estland 1991. Roman Baskin. Met o.a. Mikk Mikiver, Katrin Karisma, Jüri Järvet, Kaljo Kiisk en Maria Avdyuhko.

Parabel over de annexatie der Sovjets van Estland en de laatste poging van Gorbatsjov om het voor de Sovjetunie te behouden. De film speelt omstreeks 1939 vlak voor het uitbreken van WO II. Iedere burger in het vreemdzame piepkleine (toen nog onafhankelijke) Baltische staatje krijgt een soldaat voor zijn huis geposteerd. Een duistere macht schrijft de argeloze burger de wet voor en een grijze bureaucratie maakt zich meester van zijn ziel. Traag maar sfeervol drama. Het scenario is van Toomas Kall en de fotografie is van Ago Ruus.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Laine Mägi op televisie komt.

Reageer