André Forcier

Regisseur

André Forcier is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Le vent du Wyoming

1994 | Komedie

Frankrijk/Canada 1994. Komedie van André Forcier. Met o.a. François Cluzet, Sarah-Jeanne Salvy, Michel Côté, Marc Messier en France Castel.

L[KA1]ea Mentha`s (Salvy) hart wordt gebroken als haar vriendje R[KA1]eo, een aankomende bokser, in de armen van haar moeder valt, waardoor haar vader, die zijn trainer is, tot wanhoop wordt gedreven. L[KA1]ea zoekt Albert Mouton op, die met zijn hypnotische gave het nieuwbakken stel uit elkaar moet drijven, maar zijn betovering schijnt niet te werken. Dan ontmoet L[KA1]ea haar zusters nieuwe vlam, Chester Celine (Cluzet), een zweverige schrijver van New Age literatuur.

Une histoire inventée

1990 | Komedie, Drama

Canada 1990. Komedie van André Forcier. Met o.a. Jean Lapointe, Louise Marleau, Charlotte Laurier, Marc Messier en Jean-François Pichette.

Trompettist Gaston (Lapointe) keert na een desastreuze tournee door de V.S. terug naar Montreal, waar hij zijn vroegere plaats in de club van zijn vriend weer inneemt. De knappe Florence (Marleau) ziet opnieuw haar kans schoon om Gaston te verleiden, maar die heeft meer belangstelling voor haar dochter Soledad (Laurier). Best aardig maar pretentieloos Canadees sfeerscheppertje.

Au clair de la lune

1982 | Avonturenfilm, Drama, Mysterie

Canada 1982. Avonturenfilm van André Forcier. Met o.a. Guy L'Ecuyer, Michel Cote, Lucie Miville, Robert Gravel en Michel Gagnon.

Geschiedenis van een vriendschap tussen twee randfiguren die in een auto leven, geparkeerd tussen de Moon Shine Bowling en de Dieumegarde Tire Shop: Albert Bolduc, sandwich-man en Frank L'Albinos, droomfabrikant. Ze hebben de wonderlijkste - in de letterlijke zin des woords - illusies voordat de duivels, die in auto's zonder banden door de sneeuw rijden, het einde van de wereld komen aankondigen. Sterke verbeeldingskracht in dienst van een absoluut absurde onlogica die de toeschouwer onderdompelt in een sfeer van hallucinaties en zeer ongewone decors en personages.

L' Eau chaude, l'eau frette

1977 | Komedie, Misdaad

Canada 1977. Komedie van André Forcier. Met o.a. Jean Lapointe, Jean-Pierre Bergeron, Sophie Olément, Louise Gagnon en Réjean Audet.

Een meisje en een jongen besluiten de minnaar van de moeder van het meisje te vermoorden, nadat deze de relatie heeft verbroken. Een film vol platvloerse en clichématige zwarte humor.

le Retour de l'immaculée conception

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van André Forcier. Met o.a. Julie Lachapelle, Fernand Roy, Jacques Marcotte, Jacques Labonté en Pierre David.

Een beeld van een groep jonge mensen uit de East-End wijk van Montreal, die behoorlijk gedesillusioneerd en teleurgesteld is in wat er van hun leven tot nu toe terecht is gekomen. Dramatisch document.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Forcier op televisie komt.

Reageer