James Callahan: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Return To Two-Moon Junction

1994 | Romantiek, Erotiek

Verenigde Staten 1994. Romantiek van Farhad Mann. Met o.a. Melinda Clarke, Louise Fletcher, John Clayton Schafer, Wendy Davis en Yorgo Constantine.

Savannah Delongpre (Clarke uit TWO-MOON JUNCTION, 1995 van Zalman King) is een topmodel in New York. Ze denkt nog met veel weemoed terug aan haar jeugd in het vredige gehucht in Georgia. Als ze haar vaste vriend op een modeshow met een ander meid ziet, walgt ze van het hele wereldje en keert terug naar de eenvoud van Two-Moon. Ze wordt koeltjes ontvangen door grootmoeder Belle (Fletcher) die haar wilde gedrag afkeurt. Savannah raakt bezeten van macho Jake Gilbert (Schafer), een kunstenaar die beweert dat haar grootvader de zijne doodde in de strijd om het bezit van hun landgoed. Een ondermaatse sequel (op TWO-MOON JUNCTION), waarin niets klopt. De onderlinge relatie tussen de personages is totaal oninteressant en de 'zwoele liefdesscènes' tussen Clarke en Schafer zijn eerder lachwekkend dan erotisch. Fletcher is de enige actrice uit de vorige film die niet afhaakte. Het scenario is van Dyanne Asimow. Het camerawerk is van Frank Byers. Ultra Stereo.

Blood for Blood

1994 | Actiefilm, Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van John Weidner. Met o.a. Lorenzo Lamas, James Lew, Mako, Eric Pierpont en James Shigeta.

In deze film zit spierbundel Lamas bij de politie in Burbank (waar o.a. bekende filmstudio's staan). Hij is niet alleen goed in de vechtsport, maar beheerst ook een aantal vreemde talen. Hij heeft een rustige baan: jeugdsportzaken. Hij wordt vanwege zijn talenkennis opgeroepen door de afdeling zware misdaadbestrijding omdat Russische en Cambodjaanse bendes zijn gaan samenwerken. Lamas die eigenlijk geen gevaarlijke velddienst meer wilde doen, wordt op deze manier het misdaadterrein binnengezogen, maar hij eindigt natuurlijk als de held van de dag. Lamas lijkt evenveel op een Cambodjaan als de legendarische filmacteur van toen, Clark Gable, en van orientaalse mystiek is hoegenaamd geen sprake. De film is echter vlot van tempo en er is nog heel veel slechter op de markt. Het scenario is van J.B. Lawrence en Moshe Diamant. Het camerawerk is van Garett Griffin. Ook bekend als MIDNIGHT MAN.

The Christmas Gift

1986 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1986. Drama van Michael Pressman. Met o.a. John Denver, Jane Kaczmarek, Gennie James, Edward Winter en Pat Corley.

Mierzoet kerstverhaal, dat ons wil laten geloven dat een verbitterde weduwnaar uit New York in de bergen van Colorado, waar hij de vakantie doorbrengt met zijn dochter, de ware betekenis van het kerstfeest ontdekt. Hij gaat er zelfs van zingen - wat wil je nog meer? Scenario van Jeb Rosebrook, Christopher Grabenstein en Ronald Venable.

The Burning Bed

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Robert Greenwald. Met o.a. Farrah Fawcett, Paul Le Mat, Richard Masur, Grace Zabriskie en Penelope Milford.

Na jaren van slaag en vernedering steekt Fawcett het bed van haar slapende sadistische echtgenoot LeMat in brand. Aan haar advocaat Masur vertelt ze wat haar tot deze daad heeft gebracht. Prachtig gespeeld huwelijksmelodrama over een vrouw die om haar drie kinderen te beschermen jarenlang toelaat dat haar labiele echtgenoot haar mishandelt. Van de kant van de politie hoeft ze niets te verwachten: die treedt niet op zolang er geen slachtoffers vallen. Ook andere openbare instanties laten haar in de kou staan, en een echtscheiding heeft evenmin veel resultaat. Sober, haast documentair scenario van Rose Leiman Goldemberg is gebaseerd op feiten, die te boek werden gesteld door Faith McNulty. In het kielzog van deze prent volgde een hele serie andere producties over mishandeling binnen het huwelijk, die echter zelden het niveau haalden van deze film. Camerawerk van Isidore Mankofsky. Emmy-nominaties voor Fawcett en schrijfster Rose Leiman Goldemberg.

Studs Lonigan

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van James Goldstone. Met o.a. Harry Hamlin, Colleen Dewhurst, Brad Dourif, Charles Durning en Lisa Pelikan.

Mini-serie in drie delen. Een knappe herverfilming van het boek van James T. Farrell. Goede sfeertekening rond Studs Lonigan (Hamlin in zijn eerste grote rol), de opstandige jongeman uit de jaren twintig in Chicago. Hamlin was geknipt voor zijn rol, de bijrollen waren uitstekend ingevuld, maar ondanks dat alles sloeg de serie bij het publiek niet aan.

Outlaw Blues

1977 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1977. Komedie van Richard T. Heffron. Met o.a. Peter Fonda, Susan Saint James, John Crawford, James Callahan en Michael Lerner.

Ex-gevangene Fonda wordt gebombardeerd tot countryster door toedoen van achtergrondzangeres Saint James, dit tot ontsteltenis van Callahan die Fonda's liedje had gejat. Saint James is goed in haar eerste grote filmrol; de film is grappig, afgezien van de stompzinnige momenten.

McNaughton's Daughter

1976 | Misdaad

Verenigde Staten 1976. Misdaad van Jerry London. Met o.a. Susan Clark, Ricardo Montalban, James Callahan, John Elerick en Vera Miles.

De afgevaardigde van een openbare aanklager (Clark) vervolgt een vrome zendelinge (Miles) voor een moordzaak. Had een tv-serie moeten worden, maar mislukte.

Lady Sings the Blues

1972 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1972. Muziek van Sidney J. Furie. Met o.a. Diana Ross, Billy Dee Williams, Richard Pryor, James Callahan en Paul Hampton.

De zwarte versie van een Hollywood-clichébiografie, er bovenuit getild door een prachtige rol van Ross als Billie Holiday, de legendarische jazz-zangeres wier leven geruïneerd werd door drugsverslaving. Waardeloos als biografie, maar goed als melodrama, met goede steun van Pryor als 'pianoman'.

She Waits

1971 | Thriller

Verenigde Staten 1971. Thriller van Delbert Mann. Met o.a. Patty Duke, David McCallum, Lew Ayres, Beulah Bondi en James Callahan.

Een rechtlijnige, maar tenslotte vervelende thriller waarin Duke als onevenwichtig bruidje bezeten raakt van de geest van haar mans eerste vrouw. Een slappe regiepoging het verhaal nog wat op te peppen, met als effect: hebbikalgezien!

Tropic of Cancer

1970 | Erotiek

Verenigde Staten 1970. Erotiek van Joseph Strick. Met o.a. Rip Torn, James Callahan, Ellen Burstyn, David Bauer en Laurence Ligneres.

Deze film is een onderhoudende, vrijmoedige bewerking van de gelijknamige Parijse dagboeken van de Amerikaanse schrijver Henry Miller - een expatriate - die onverbloemd zijn onpuriteinse visie ten beste geeft en een onverhulde blik biedt in het onstuimige Parijse nachtleven. Bovendien is het erg grappig. Gesitueerd rond 1929. Let op Miller die zelf even in beeld is als kerkganger. Millers werk verscheen voor het eerst in druk in 1934 bij Obelisk Press in Parijs en dat was voor die tijd buitengewoon gewaagd.

Travis Logan, D.A.

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Vic Morrow, Hal Holbrook, Brenda Vaccaro, George Grizzard en Scott Marlowe.

Een nauwelijks slim plan voor een volmaakte moord wordt verhinderd door Morrow. Een tamelijk ongebruikelijke regie maakt er nog iets van. Scenario van Andy Lewis.

Willie and the Yank

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van Michael O'Herlihy. Met o.a. Kurt Russell, James MacArthur, Nick Adams, Jack Ging en Peggy Lipton.

Dit zijn de avonturen van Willie Prentiss (Russell) in de Amerikaanse Burgeroorlog. Als verkenner voor de Zuidelijken staat hij oog in oog met Henry Jenkins (MacArthur) van de Noordelijken; ze weten een vriendschapsrelatie op te bouwen. Voor Willie verandert er veel als hij lid wordt van de groep van luitenant John Mosby die een felle aanvalstaktiek jegens de Noordelijken heeft. Scenario van Harold Swanton. Camerawerk van Frank Phillips. In Europa is de film - minus zo'n 30m - als bioscoopfilm uitgebracht onder de titel MOSBY'S MARAUDERS.