Chow Yun-Fat (1955) is acteur.
Er zijn 30 films gevonden.

Office

2015 | Musical

Hongkong SAR van China/China 2015. Musical van Johnnie To. Met o.a. Chow Yun-Fat, Sylvia Chang, Tang Wei, Cheung Siu-Fai en Eason Chan.

The Assassins

2012 | Oorlogsfilm, Drama

China 2012. Oorlogsfilm van Zhao Linshan. Met o.a. Chow Yun-Fat, Liu Yifei, Hiroshi Tamaki en Annie Shizuka Inoh.

Changchun is het Detroit van China, met de staatslimousinefabriek als visitekaartje. Minder bekend is dat de metropool ook doorgaat voor het Chinese Hollywood, met gesubsidieerd propagandavermaak voor binnen- en buitenland als eindproduct. Neem dit oorlogsdrama, met Chow Yun-Fat (de James Dean, Jason Statham én Tom Hanks van China) als legendarische krijgsheer Cao Cao begin derde eeuw. Piekfijne productie met alles erop en eraan, van acrobatische gevechten tot zwoele romantiek. En het riekt af en toe zelfs naar een historisch drama, met waargebeurde executies en veld-/rivierslagen. Chinese à la carte-geschiedspolijsting voor de internationale hedendaagse massa.

Shanghai

2010 | Romantiek, Thriller, Drama, Mysterie

Verenigde Staten 2010. Romantiek van Mikael Håfström. Met o.a. John Cusack, Gong Li, Chow Yun-Fat, Jeffrey Dean Morgan en Ken Watanabe.

Amerikaanse undercover agent Paul Soames reist in 1941 naar Shanghai om de dood van zijn beste vriend te onderzoeken en raakt betrokken bij de schimmige handel van een zakenman, en diens politiek geëngageerde vrouw.

Dragonball Evolution

2009 | Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten/Hongkong SAR van China/Verenigd Koninkrijk 2009. Actiefilm van James Wong. Met o.a. Justin Chatwin, James Marsters, Chow Yun-Fat, Emmy Rossum en Randall Duk Kim.

De jonge Goku (Chatwin) wordt door zijn opa in kungfu getraind. Hij is erg goed, maar mag het niet gebruiken. Op een dag wordt opa vermoord door buitenaards wezen Piccolo (Marsters) en moet Goku op zoek naar de Dragon Balls, kristallen bollen met daarin ongekende mythische energie. Hij krijgt hulp van het flukse meisje Bulma (Rossum) en van de mysterieuze Master Roshi (Chow). Gebaseerd op een populaire mangastrip en animatieserie, maar vreselijk mislukt, tot ergernis van de fans. De slechtste film uit Chows carrière.

The Children of Huang Shi

2008 | Drama, Oorlogsfilm

Australië/China/Duitsland/Verenigde Staten 2008. Drama van Roger Spottiswoode. Met o.a. Jonathan Rhys Meyers, Radha Mitchell, Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh en Li Guang.

In 1938, tijdens de Japanse bezetting van China, werkt de Britse journalist George Hogg (Rhys Meyers) heimelijk in een Chinees jongensweeshuis. Wanneer de oorlog het weeshuis bereikt, onderneemt Hogg met behulp van een Amerikaanse verpleegster en een Chinese vrijheidsstrijder een enorme voettocht dwars door China om de jongens in veiligheid te brengen. Het epische verhaal is losjes gebaseerd op de lotgevallen van de historische George Hogg, maar ademt vooral sentimentele Hollywoodromantiek. Visueel komt de film wel tot zijn recht dankzij het imposante camerawerk van Zhao Xiaoding.

Pirates of the Caribbean: At World's End

2007 | Avonturenfilm, Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten 2007. Avonturenfilm van Gore Verbinski. Met o.a. Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush en Bill Nighy.

De tweede Pirates of the Caribbean-film eindigde met de dood van hoofdpersoon Jack Sparrow (Depp), maar gelukkig wordt aan het begin van dit derde deel een expeditie op touw gezet om hem uit het - briljant vormgegeven - hiernamaals te redden. Daartoe moet wel worden samengewerkt met de gevaarlijke Singaporese piratenkapitein Sao Feng (Chow Yun-Fat). Wat volgt is een wervelend, nu en dan onnavolgbaar ingewikkeld avontuur, waarin iedereen iedereen bedriegt. At World's End was destijds de duurste film ooit gemaakt (budget: 300 miljoen dollar). Dat record werd in 2011 verbroken door vervolg On Stranger Tides (378,5 miljoen).

Curse of the Golden Flower

2006 | Actiefilm, Historische film, Drama, Romantiek

China/Hongkong SAR van China 2006. Actiefilm van Zhang Yimou. Met o.a. Chow Yun-Fat, Gong Li, Jay Chou en Liu Ye.

China in het jaar 928. In het keizerlijk paleis gist het. Keizer Ping (Chow) is erachter gekomen dat de keizerin (Gong) een verhouding heeft met haar stiefzoon, de kroonprins, bovendien is hij haar onafhankelijke karakter zat. Dus laat hij haar vergiftigen. De intriges stapelen zich op totdat massale gevechten uitbreken. Regisseur Zhang Yimou maakte deze dure film na zijn grote successen Hero en House of Flying Daggers. Het ziet er weer prachtig uit, niet in de laatste plaats door het prominente decolleté van Zhangs voormalige muze Gong. Liefhebbers van fraaie gevechtschoreografieën moeten wachten op de tweede helft van de film.

Bulletproof Monk

2003 | Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 2003. Actiefilm van Paul Hunter. Met o.a. Chow Yun-Fat, Seann William Scott, Jaime King, Karel Roden en Victoria Smurfit.

John Woo, de regisseur die verschillende films maakte met Hongkongs aantrekkelijkste actiester Chow Yun-Fat, wist ditmaal als producent zijn landgenoot te strikken voor de zoveelste interraciale buddyfilm met martial arts spektakel en een vrolijke toon. In 1943 wordt een groep Tibetaanse monniken vermoord vanwege een mystieke, eeuwenoude tekst die de lezer ervan wereldmacht geeft. Zestig jaar later dwaalt de Monnik Zonder Naam, verantwoordelijk voor de tekstrol, over de aardbol op zoek naar een opvolger. Zijn oog valt op een Amerikaans straatboefje. Flink onlogische actiefilm vol quasi diepzinnigheid en hier en daar een paar aardige atletische stunts.

Crouching Tiger, Hidden Dragon

2000 | Avonturenfilm, Mysterie, Romantiek, Fantasy

Hongkong SAR van China/China/Verenigde Staten/Taiwan 2000. Avonturenfilm van Ang Lee. Met o.a. Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Zhang Ziyi, Chang Chen en Lung Sihung.

Maar liefst vier Oscars (van de tien nominaties) gingen naar dit immens succesvolle, Mandarijn gesproken epische sprookje. De in Amerika werkzame Lee (The Ice Storm), brengt een wervelende ode aan de martial-arts fantasie, of wuxia, het genre waar hij in Taiwan mee opgroeide. In feodaal China is een krijgsman op zoek naar een magisch zwaard dat is gestolen. Hij wordt geholpen door zijn grote, maar stille liefde. Hun pad wordt gekruist door een onverschrokken meisje met een eigen agenda. Aanleiding voor actieballetten van choreograaf Yuen Woo Ping (The Matrix), die hun weerga niet kennen. De lichtvoetige achtervolging over daken en het adembenemende gevecht in boomtoppen zijn onvergetelijk. Geen computertrucs, maar fysieke arbeid door de acteurs (en soms een paar stuntmensen) die aan kabels door de lucht slingeren. Verbluffend, lyrisch, romantisch en ontroerend.

The Corruptor

1999 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1999. Misdaad van James Foley. Met o.a. Chow Yun-Fat, Mark Wahlberg, Ric Young, Paul Ben-Victor en Jon Kit Lee.

Oproer in Chinatown met Chow Yun-Fat als de door de wol geverfde politieman die wordt opgezadeld met groentje Mark Wahlberg. De standaardingrediënten zijn allemaal van de partij: de jongeling excelleert op alle fronten (en irriteert daarmee zijn mentor), de jongeling heeft problemen met zijn vader (en vindt in zijn mentor een welkome vervanger) en de jongeling passeert zijn mentor (die uiteindelijk wordt gedwongen de nieuwe status quo te accepteren). Kan niet in de schaduw staan van de prima actiefilms die superster Chow in Hong Kong maakte.

Anna and the King

1999 | Romantisch drama, Historische film, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Romantisch drama van Andy Tennant. Met o.a. Jodie Foster, Chow Yun-Fat, Bai Ling, Tom Felton en Syed Alwi.

Chow en Foster spelen de koning van Siam en de Britse weduwe Leonowens, die uit fatsoen maar blijven proberen om de relatie zakelijk te houden. Maar telkens weer hebben ze bij toeval zwoel oogcontact, of is er de steelse aanraking van een rokzoom en een broekspijp. Verwacht geen luchtig verhaal, zoals in de verfilming van de Rodgers & Hammerstein-musical The King and I waarin Deborah Kerr en Yul Brynner glorieerden. Maar bereid u voor op serieuze kwesties, barokke, exotische taferelen, ritsen figuranten en vooral veel olifanten.

The Replacement Killers

1998 | Actiefilm, Misdaad, Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Antoine Fuqua. Met o.a. Chow Yun-Fat, Mira Sorvino, Michael Rooker, Kenneth Tsang en Til Schweiger.

Amerikaans debuut van Aziatische ster Chow Yun-Fat (1955) werd een atletische schietexercitie zonder diepgang. Huurmoordenaar-met-gewetensnood (Yun-Fat) moet het opnemen tegen zijn vervangers die halverwege in formulestijl komen opdagen: in slowmotion, zwart gekleed en met een stevig deuntje op de achtergrond. Mira Sorvino (Mighty Aphrodite) hupst er nog wat tussendoor en vergeet door alle heisa pardoes haar bloesje dicht te knopen. Fuqua's Training Day uit 2002 bewijst dat hij met een gedegen scenario en dito cast wel degelijk solide actiefilms kan maken.

Hard-Boiled

1992 | Actiefilm, Misdaad

Hongkong SAR van China 1992. Actiefilm van John Woo. Met o.a. Chow Yun-Fat, Bowie Lam, Philip Chan, Tony Leung Chiu Wai en Kwan Hoi-shan.

In 1997 is Hong Kong door een door verrot en in handen van de Chinese maffia. Yun-Fat, een Chinese Dirty Harry, is een bende wapensmokkelaars op het spoor. Hij komt in contact met huurmoordenaar Lewis die uiteindelijk een undercover-agent blijkt te zijn. Ook al keuren ze elkaars methodes af toch gaan ze samenwerken tegen de machtige bende. Een razendsnelle, hyper- harde actiefilm die als een niet aflatende maalstroom van geweld over de toeschouwer wordt uitgestort. Het scenario van Barry Wong is een opeenstapeling van moorden en martelingen zonder al te veel motivatie, maar je krijgt de tijd niet om erover na te denken. Heel wat scènes sneuvelden in diverse landen, als gevolg van censuur. De camera van Heng Wang Wing toont dan ook elk gruwelijk detail. Acteur Tony Lewis werd inmiddels bekend als Tony Lueng, dank zij Annauds L'AMANT.

Full Contact

1992 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1992. Actiefilm van Ringo Lam. Met o.a. Chow Yun-Fat, Simon Yam, Bonnie Fu, Wong Chow Sang en Anne Park.

Typische gewelddadige, snelle actiefilm met moord en doodslag, verraad en wraak in het gangsterwereldje van Hong Kong en Bangkok. Vooral voor genrefans en Chinees sprekenden. Scenario van Nam Yin. Camerawerk van Tony Chau.

Black Vengeance

1990 | Misdaad, Drama

Hongkong SAR van China 1990. Misdaad van Taylor Wong. Met o.a. Chow Yun-Fat, Lau Tak Wah, Man Chi Leung, Aw Chun Hung en Yeung Kwan.

De mafia in Hong Kong: een onderwereld-tycoon benoemt zijn neefje als zijn opvolger maar diens oudere halfbroer pikt dat niet en wil zelfs de tycoon uit de weg ruimen. Het resultaat is uiteraard een bloedige vete. Oude wijn in nieuwe Chinese zakken.

The Killer

1989 | Actiefilm, Thriller

Hongkong SAR van China 1989. Actiefilm van John Woo. Met o.a. Chow Yun-Fat, Sally Yeh, Danny Lee, Kenneth Tsang en Shing Fui-On.

Huurmoordenaar Jeff (Yun-Fat) verwondt bij zijn laatste opdracht voordat hij zich terug zou trekken uit zijn dubieuze beroep, per ongeluk het zangeresje Jenny (Yeh), waardoor ze blind wordt. Hij besluit om toch nog een allerlaatste opdracht aan te nemen om geld bijeen te garen voor Sally`s oogoperatie. Hij moet een gangsterbaas uitschakelen, die het hoofd van een machtige triade is. De taak lijkt onuitvoerbaar, maar inspecteur Li (Lee), normaal zijn vijand, ziet een gemeenschappelijk doel en schaart zich aan zijn zijde. Deze oosterse krijgskunst-film die bol staat van de symboliek en balletachtige bewegingen en dito gevechten, verkreeg cult-status. Ging aanvankelijk in roulatie op video met de export-titel BLAST KILLER (104m), daarna in de bioscopen en later als director's cut op video met 118m. Geproduceerd door specialist Tsui Hark, fotografie van Wong Wing- Hang en Peter Pao met een scenario van regisseur Woo. Ook bekend als BLOODSHED OF TWO HEROES en JUST HEROES.

Eight Happiness

1988 | Komedie

Hongkong SAR van China 1988. Komedie van To Kei-fung. Met o.a. Raymond Wong, Chow Yun-Fat, Jacky Cheung, Chene Chung en Do Do Cheng.

Het grootste Hongkong-kassucces van 1988, dat een recordbedrag van HK$ 38 miljoen opbracht. Goedkope Kantonese komedie met een keur aan bekende namen. Chow breekt met zijn macho image door een verwijfde rijke playboy te spelen. Deze weinig spectaculaire produktie lijkt snel in elkaar te zijn. Aan het eind zien we een amusante Kantonese operascène, maar al met al een geforceerde komedie, waarvan de ideeën vooral uit oude, hoofdzakelijk Amerikaanse komedies afkomstig zijn. Chow blijkt een veelzijdige acteur te zijn in zijn kleurrijke imitatie van LA CAGE AUX FOLLES. Het verhaal gaat over drie broers die samen wonen en geschikte bedpartners proberen te vinden.

The Seventh Course

1987 | Horror

Hongkong SAR van China 1987. Horror van Lam Lai Choi. Met o.a. Chow Yun-Fat, Maggie Choung, Siu-hou Chin, Choi Kam-kwang en Sibelle Hu.

Dit onderhoudende occulte verhaal speelt voornamelijk in Thailand. Een groep rijkaards haalt tijdens een feest herinneringen op. De een vertelt het verhaal van de archeoloog. In terugblikken wordt later nog een verhaal verteld. Bloederig geweld met wat exotische sex in een Hongkong-versie van INDIANA JONES, ALIEN, en AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON. Het hoogtepunt is een zoektocht naar een vloek, die naar de woeste wormenstam in de Thaise jungle leidt. Veel voodoo en hocus pocus: een puur escapistische film waarvan men met de juiste instelling kan genieten. Geen enkele intellectuele waarde, slechts bedoeld om lekker te griezelen op z'n Chinees.

Sworn Brothers, Part II

1987 | Actiefilm, Misdaad

Hongkong SAR van China 1987. Actiefilm van Taylor Wong. Met o.a. Chow Yun-Fat, Lau Tak Wah, Man Chi Leung, Alan Tam en Li Sau Yin.

Deze film is de voorloper van het kassucces SWORN BROTHERS, geproduceerd door Johnny Mak, die de 'realistische actiefilm' populair maakte. De sterren staan garant voor een groot publiek. De film heeft zogenaamd als thema de gevoelens tussen broers, vrienden, vader en zoon, man en vrouw, maar draait in feite om intriges en verraad binnen de Kantonese mafia. Veel bloederig geweld dus. De onderwereld wordt verheerlijkt, waarbij de smaak van het grote publiek in het oog wordt gehouden, zodat vuur- en vuistgevechten en achtervolgingen per auto domineren. Geen artistieke waarde, maar een geheid succes in 'Chinatowns' over de hele wereld. Ook bekend als RICH AND FAMOUS.

Spiritual Love

1987 | Komedie, Horror

Hongkong SAR van China 1987. Komedie van David Lai en Wont Tai-loy. Met o.a. Chow Yun-Fat, Cherie Chung, Pauline Wong en Deanie Ip.

Een Kantonees spookverhaal met een romantische ondertoon dat zich afspeelt in het hedendaagse Hong Kong. Het is ook een wat oudbakken verhaal met de ingrediënten die de bioscoopbezoekers in 1987/88 wensen: sterren, romantiek en verdwaalde spoken. Weinig spanning en zwak samenspel van de acteurs. Dat een mens verliefd wordt op een spook is een afgezaagd thema, dat beter van toepassing was in LADYHAWKE. Wel goed zijn de sterren, hoewel het komische talent van zangeres Ip, die blijkbaar geld wilde verdienen, verspild werd.

Scared Stiff

1987 | Komedie, Thriller

Hongkong SAR van China 1987. Komedie van La Kar Ming. Met o.a. Eric Tsang, Chow Yun-Fat, Mui Kui Wai en Emily Chan.

Tsang en Chow Yun Fat zijn partners in een bedrijf voor ongedierte-bestrijding. De lange, knappe Chow Yun Fat heeft meer succes bij de meisjes dan Tsang. Op een avond raken zij gewond bij een auto-ongeluk. Als gevolg daarvan kan Tsang dromen lezen. Na een angstig avontuur van Chow Yun Fat met een moorddadige politieman rollen ze een drugsbende op. Een veelzijdige topacteur en een populaire komediant in een komedie over het paranormale staan in Hongkong garant voor een zeer succesvolle film. Veel lachen en af en toe huiveren.

Romancing the Star

1987 | Komedie

Hongkong SAR van China 1987. Komedie van Wang Tsing. Met o.a. Chow Yun-Fat, Maggie Cheung, Philip Chan, Do Do Cheng en Maria Cordero.

Deze film drijft bijna helemaal op grappen en grollen en de aantrekkingskracht van bekende Hongkong sterren. Een clichématig allegaartje waarin de Kantonese komedie van deze tijd wordt geparodieerd. Het onbeholpen en voorspelbare verhaal speelt in de wereld van de plaatselijke show-business en hangt als los zand aan elkaar, maar bekende sterren en een hoog tempo verzekeren financieel succes in Hongkong. Het zoveelste voorbeeld van pure commercialiteit, met in de hoofdrol Chow Yun Fat, de grote attractie van 1987.

Rich and Famous (Tragic Hero Prequel)

1987 | Mysterie, Misdaad

Hongkong SAR van China 1987. Mysterie van Wong Tai-Le. Met o.a. Chow Yun-Fat, Alex Man, Andy Lau, Alan Tam en Carina Liu.

De wereld van de gangster à la THE GODFATHER wordt weer eens verheerlijkt. De producent is de 'uitvinder' van de 'realistische actiefilm'. De schietpartijen en achtervolgingen en het buitensporige geweld zullen het grote publiek zeker aanspreken. Het versleten thema - liefde, vriendschap en vergelding in de onderwereld van Hongkong - heeft een modern jasje gekregen, en de grootste Hongkong-sterren van 1987 doen mee.

Prison On Fire

1987 | Actiefilm, Drama

Hongkong SAR van China 1987. Actiefilm van Ringo Lam. Met o.a. Chow Yun-Fat, Tony Leung Chiu Wai, Kar Fai en Roy Cheong.

Een opwindend, spannend gevangenisdrama met als bijzonderheid dat er nu eens geen ontsnapping is. Uitstekend spel van de twee mannelijke hoofdrolspelers. De ontwikkeling van vriendschap tussen de mannen wordt gevoelig weergegeven. Het scenario is gebaseerd op het verhaal van een ex-veroordeelde en is meesterlijk geregisseerd door Lam, die faam verwierf met CITY ON FIRE. De enige tekortkoming is de overvloed aan geweld en bloed. Een van de beste films uit Hong Kong van 1987 en een groot commercieel succes.

Flaming Brothers

1987 | Misdaad

Hongkong SAR van China 1987. Misdaad van Cheung Tung-jo. Met o.a. Chow Yun-Fat, Jenny Tseng, Alan Tang, Pat Ha en Patrick Tse.

Geweld, hebzucht en bloedvergieten uit naam van de vriendschap in de Hongkongse triade (mafia). Deze rage duurt maar voort: het enige oorspronkelijke in de film is de combinatie van twee B- sterren als broers. Technisch minder dan de inspiratiebron A BETTER TOMORROW en CITY ON FIRE. Hoofdthema is dat verraad de grootst denkbare zonde is en de twee broers zijn er in hun wraakzucht op uit alles en iedereen uit te roeien die hun gang naar de top van de organisatie zou kunnen belemmeren. Maar roekeloze eerzucht loopt vaak op een tragedie uit. Deze tragedie is alleen maar lawaaierig en mist iedere glans.

An Autumn's Tale

1987 | Drama

Hongkong SAR van China 1987. Drama van Mable Cheung Yueng-ting. Met o.a. Chow Yun-Fat, Cherie Chung, Danny Chan en Gigi Wong.

Een prachtige en bijzondere film uit Hong Kong, opgenomen in New York, met als enig minpunt het `happy end`. Met haar tweede werk heeft Cheung, die roem vergaarde met Shaws ILLEGAL IMMIGRANT (haar eerste project), een prachtig gemaakte romantische tragikomedie geschapen, die de gedachten prikkelt, het hart verwarmt en gezegend is met fijnzinnige humor. Chow speelt op indrukwekkende en realistische wijze een onontwikkeld man in New York, terwijl Chung zowel dramatisch als door haar schoonheid een wezenlijk aandeel heeft. Het verhaal gaat in essentie over volwassen worden en de keus tussen een rijk vriendje, dat onvoorstelbaar verwend is, en een onverzorgde sjacheraar van de straat. De heldin komt erachter dat je niet per se hoeft te trouwen met de man van wie je houdt. In vele opzichten een geslaagde film.

An Autumn's Tale

1987 | Drama, Romantiek

Hongkong SAR van China 1987. Drama van Mabel Cheung. Met o.a. Chow Yun-Fat, Cherie Chung, Ozzy Kid en Danny Chan Bak-Keung.

De naieve studente Jennifer (Chung) komt samen met haar vriendje uit Hong Kong naar New York om te studeren. Zij wordt daar opgewacht door Figgie (Fat), een ver familielid dat haar wegwijs moet maken in de grote Amerikaanse stad. De twee verschillen als dag en nacht, maar komen uiteindelijk toch tot elkaar.

A Better Tomorrow II

1987 | Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1987. Misdaad van John Woo. Met o.a. Leslie Chung, Dean Shek, Ti Lung, Leslie Cheung en Chow Yun-Fat.

In het vervolg op het kassucces uit 1986 keert top ster Chow Yun Fat terug als tweelingbroer van de beruchte Mark. Een overdreven, maar onderhoudende gangsterfilm, die helaas de eerste aflevering niet kan evenaren. John Woo is creatief genoeg, maar het totale effect is nogal statisch, onrealistisch en overvol dramatische opnames. De film was een grote hit en bracht meer dan HK $ 30 miljoen op. Enkele scènes werden op lokatie in New York opgenomen. Het winnende trio van de eerste film voorziet de productie van veel energie, aantrekkingskracht èn het dynamische spel van Chow.

A Better Tomorrow

1986 | Actiefilm, Misdaad, Drama

1986. Actiefilm van John Woo. Met o.a. Chow Yun-Fat, Ti Lung, Leslie Cheung, Leslie Chueng en Young Pao-Y.

Een Chinees misdaadsyndicaat in Hong Kong beschikt over de software om valse dollars op de computer te maken. Twee criminele handlangers van de organisatie, w.o. de broer van een eerlijke politieman moeten in Taiwan de bankbiljetten in circulatie brengen. De operatie mislukt en ze draaien de bak in. Het syndicaat laat uit wraak de ziekelijke vader van de boef en smeris ombrengen. Zowel de schurk als zijn nette broer zetten het syndicaat een hak, ieder op hun eigen manier, maar toch gezamenlijk. Vlotte, goed gespeelde film met een soms heel amusant verhaal dat een Westerse kijker boeit, terwijl het geheel trouw is aan de tradities. Scenario van de regisseur. Kreeg nog een tweetal vervolgen. Ook bekend als THE COLOR OF A HERO, THE ESSENCE OF HEROES, TRUE COLORS OF A HERO en YING XIONG BEN SE.

Love in a fallen city

1984 |

Hongkong SAR van China 1984. Ann Hui. Met o.a. Chiang Chung Ping, Chow Yun-Fat en Cora Miao.

Shanghai, de jaren '30. De gescheiden Pai woont bij het gezin van haar oudere broer en wordt verliefd op de Chinees Fan. In Hongkong wordt het koppel verrast door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.