Peter Orton

Producer

Peter Orton is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Shakespeare - The Animated Tales: Twelfth Night

1992 | Komedie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1992. Komedie van Maria Muat.

Een korte inhoud van het complexe blijspel van William Shakespeare, bevolkt door poppen. Wie het verhaal niet kent kan onmogelijk deze geschiedenis volgen, laat staan dat kinderen erdoor geboeid zullen raken. Het draait allemaal rond Viola en Sebastian, een tweeling die enkel door hun geslacht uit elkaar te houden zijn. Door een schipbreuk raken ze van elkaar gescheiden. Viola vermomt zich als jongen en gaat als Cesario in dienst bij hertog Orsini, die verliefd is op prinses Olivia. Deze moet niets van de avances van Orsini en verkiest Cesare. En dan verschijnt eensklaps Sebastien terug. Visueel en artistiek is er aan deze productie zeker niets aan te merken. De kleurencombinaties zijn zelfs ronduit schitterend en de poppen worden vakkundig bediend. Maar verder missen we de snelle dialogen uit het toneelstuk die er een sprankelend verhaal van maken. Leon Garfield bewerkte het klassieke stuk. Andrei Putchnin had de verantwoordelijkheid over de camera. In de Engelse versie horen we de stemmen van Rosemary Leach (Verteller), Fiona Shaw (Viola), Hugh Grant (Sebastian), Roger Allam (Orsini), Gerald James, William Rushton, Stephen Tompkinson, Alice Arnold en Stefan Bednarczyk.

Shakespeare - The Animated Tales: The Tempest

1992 | Drama, Familiefilm

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Stanislav Sokolov.

De tragedie van Prospero, hertog van Milaan en raadgever van Alonso, koning van Napels, die door intriges aan het hof verbannen werd naar een verlaten eiland, samen met zijn dochter Miranda en zijn magische boeken. Door zijn toverkracht laat hij het schip waarop de koning en zijn gezelschap reist door een storm vergaan. Ferdinand spoelt aan op zijn eiland en wordt onmiddellijk verliefd op Miranda. Dan wil hij een plot verijdelen van enkele ongure elementen die een machtsovername plannen nu ze denken dat Ferdinand dood is. Shakespeare`s tragikomedie in `commedia del` arte`-stijl, vol magie en monsters, werd opnieuw gecre[KA3]eerd met poppen en met echte monsters, waardoor de film niet enkel wat ingewikkeld wordt voor kinderen, maar tevens soms erg angstwekkend. Het was zeker niet eenvoudig om dit dubbelzinnig toneelstuk terug te brengen tot een half uur speeltijd. Scenarist Leon Garfield klaarde de klus, ongetwijfeld tot ongenoegen van de Shakespeare-freaks. Alexander Vikhanski stond achter de camera. In de Engelse versie horen we de stemmen van Martin Jarvis (Verteller), Timothy West (Prospero), Katy Behann (Miranda), Jonathan Tafler (Ferdinand), Alun Armstrong (Caliban), Ella Hood (Ariel), John Moffatt (Alonso), James Greene, Sion Probert, Peter Guinness, Stephen Thorne en Ric Jerrom.

Shakespeare - The Animated Tales: Romeo and Juliet

1992 | Animatie, Familiefilm, Romantiek, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1992. Animatie van Efim Gamburg.

Vereenvoudigde versie van een van de meest legendarische liefdesdrama`s. De vete tussen de families Montague en Capulet in Verona zal het leven kosten aan hun grootste bezit: zoon Romeo Montague en dochter Juliet Capulet. De figuren werden eerder karikaturaal uitgewerkt, duidelijk be[KA3]invloed door het werk uit de Disney-studio`s en van het rijke klassieke toneelstuk van William Shakespeare blijven enkel de hoogtepunten over. Misschien zullen een aantal kinderen er door het zien van deze tekenfilm toe aangezet worden om eens het origineel te bekijken. Het toneelstuk werd bewerkt door Leon Garfield en Alexander Chekhovski was verantwoordelijk voor de fotografische vormgeving. In de Engelse versie horen we de stemmen van Felicity Kendal (Verteller), Linus Roache (Romeo), Clare Holman (Juliet), Jonathan Cullen, Greg Hicks, Brenda Bruce, Garard Green, Brendan Charleson, Charles Kay en Maggie Steed.

Shakespeare - The Animated Tales: Hamlet

1992 | Animatie, Familiefilm, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1992. Animatie van Natalia Orlova.

De geschiedenis van Hamlet, prins van Denemarken, wiens vader vermoord werd door zijn eigen broer, die vervolgens huwde met Hamlets moeder om alzo zelf koning van Denemarken te worden. De overpeinzingen van Hamlet worden weergegeven in de vorm van oude potloodschetsen die elkaar overvloeien met een minimum aan kleur. Alle beroemde citaten zitten in deze sterk ingekorte versie van zowat het populairste toneelstuk van William Shakespeare a.h.w. ingewrongen, waardoor ze de oppervlakkigheid van deze adaptatie enkel maar benadrukken. Leon Garfield bewerkte het toneelstuk. Vadim Prudnikow stond in voor de fotografie. In de originele versie horen we de stemmen van Michael Kitchen (Verteller), Nicholas Farrell (Hamlet), John Shrapnel (Claudius en het spook); Susan Fleetwood (Gertrude), Tilda Swinton (Ophelia); John Warner (Polonius), Darien Thomas (Horatio) en Andrew Wincott (Laertes).

Shakespeare - The Animated Tales: A Midsummer Night's Dream

1992 | Animatie, Familiefilm, Romantiek, Fantasy

Verenigd Koninkrijk/Rusland 1992. Animatie van Robert Saakiants.

Athene is in feeststemming door het nakende huwelijk van Hertog Theseus met Hippolyta. Maar de liefde is niet voor iedereen zo eenvoudig. Hermia moet van haar vader trouwen met Demetrius, ook al houdt ze van Lysander. Helena, die haar liefde voor Demetrius niet beantwoord ziet, vlucht naar het magische bos, evenals de twee geliefden, gevolgd door Demetrius. In het bos bevinden zich ook zes would-be acteurs die een toneelstuk inoefenen voor het huwelijk. Sprookjeskoning Oberon maakt ruzie met zijn koningin Titania. Zijn trol, Puck, gaat op zoek naar de toverbloem. Een dauwdruppel hiervan op de ogen van een slapende persoon laat deze bij ontwaken hopeloos verliefd worden op het eerste levende wezen dat deze ziet. Ondanks de verplichte inkorting van het toneelstuk van Shakespeare werd de geest ervan toch grotendeels behouden. De Disney-achtige tekenfilmfiguren en het sprookjesachtige gegeven zullen de kinderen ongetwijfeld in de ban houden. Traditiegetrouw bewerkte Leon Garfield het meermaals verfilmde toneelstuk. Fotografie is van Kabul Rasulov. In de Engelse versie horen we de stemmen van Menna Trussler (Verteller), Daniel Massey (Oberon), Suzanne Bertish (Titania), Anthony Jackson (Puck), Pete Postlethwaite (Quince), Abigail McKern (Hermia), Kathryn Pogson (Helena), Charles Millham (Demetrius), Kim Wall (Lysander), Bernard Hill (Bottom), Lorraine Cole en Anna Linstrum (Fairies).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Orton op televisie komt.

Reageer