Alan John: muziek.
Er zijn 5 films gevonden.

Holding the Man

2015 | Drama

Australië 2015. Drama van Neil Armfield. Met o.a. Sarah Snook, Lee Cormie, David Woods en PiaGrace Moon.

Tim en John worden op de middelbare school verliefd op elkaar. John is aanvoerder van een Australian football-team, Tim een aspirant acteur die een kleine rol in Romeo en Julia heeft gespeeld. Hun romance doorstaat vijftien jaar ondanks de scheidingen, discriminatie, verleidingen, jaloezie en verliezen. Tot het moment dat het enige probleem dat liefde niet kan oplossen hun relatie probeert te vernietigen. Australië, jaren 70. Tim en John worden verliefd als tieners op de middelbare school. John is aanvoerder van een Australian football-team, Tim een aspirant acteur die een kleine rol in Romeo en Julia heeft gespeeld. Hun romance doorstaat 15 jaar ondanks de scheidingen, discriminatie, verleidingen, jaloezie en verliezen. Tot het moment dat het enige probleem dat liefde niet kan oplossen hun relatie probeert te vernietigen.

The Bank

2001 | Misdaad, Thriller

Australië​/​​Italië 2001. Misdaad van Robert Connolly. Met o.a. David Wenham, Anthony LaPaglia, Sibylla Budd, Steve Rodgers en Mitchell Butel.

Wiskundig genie Jim Doyle is op zoek naar een formule om toekomstige beurskoersen te voorspellen. Hij heeft een fonds nodig en hij komt met zijn plan bij een grote bank terecht. Door de ongekende mogelijkheden van de theorie komt de hebzucht van de bankdirecteur bovendrijven.

Looking for Alibrandi

2000 | Drama

Australië 2000. Drama van Kate Woods. Met o.a. Greta Scacchi, Pia Miranda, Anthony LaPaglia en Elena Cotta.

De jonge, knappe Siciliaanse Josie woont met haar moeder aan de rand van Sydney en leeft een tienerleven met de gebruikelijk tienerproblemen. Op een dag duikt Josie's vader op, over wie haar oma altijd duivelse verhalen verteld heeft.

Hammers Over the Anvil

1991 | Drama, Familiefilm

Australië 1991. Drama van Ann Turner. Met o.a. Charlotte Rampling, Russell Crowe, Alexander Outhred, Frankie J. Holden en Jake Frost.

Deze film speelt in de zomer (van 1910), waarin de veertien- jarige Alan Marshall (Outhred) de eerste schreden zet op de moeizame weg naar de volwassenheid. Vanwege een kinderverlamming loopt hij op krukken. Zijn moeder is gestorven toen hij nog klein was. Hij woont in de Australische outback met zijn vader, die een winkel heeft. Zijn idool is de ruige, ijzersterke East Driscoll (Crowe) een man, die wilde paarden temt en buiten de gemeenschap leeft. Dan komen Grace McAlister (Rampling) en haar man (Lee) in het dorp wonen. Ze hebben veel land. Grace is een chique, rijpe Engelse dame van aristocratische afkomst. Ze is aardig tegen Alan, die een zwak voor haar krijgt. Dan treffen Grace en East zich, aanvankelijk over het huren van een dekhengst, maar later steeds veelvuldiger en Alan observeert hen als ze de liefde bedrijven in een schuur. Hij houdt uit piëteit voor beiden stijf zijn mond. Toch komt McAlister erachter tijdens het jaarlijkse dansfeest. Het komt tot een uitbarsting als Grace weigert met East het feest te verlaten. East voelt zich vernederd en bedrinkt zich. Als hij terugrijdt krijgt hij een ongeluk en wordt de volgende morgen door Alan gevonden, die ervoor zorgt dat hij in het ziekenhuis terecht komt. De gevolgen voor East zijn verschrikkelijk: hij houdt een blijvend hersenletsel over, maar Grace neemt haar verantwoording op zich. Ze gaat met East terug naar Engeland, terwijl Alan de held van het dorp is vanwege zijn reddingsactie. Het scenario van Peter Hepworth en Ann Turner naar een autobiografisch verhaal van Alan Marshall die in 1984 overleed, is nogal sentimenteel. Omdat het ingedeeld is in episoden, verloopt de vertelling nogal springerig. De spelprestaties zijn middelmatig. Het camerawerk is van James Bartle.

Travelling North

1987 | Komedie

Australië 1987. Komedie van Carl Schultz. Met o.a. Leo McKern, Julia Blake, Henri Szeps, Graham Kennedy en Michelel Fawdon.

De wat norse McKern, die reeds de zeventig is gepasseerd, ontmoet de veel jongere weduwe Blake. Samen besluiten zij aan de Australische 'Costa del Sol' te gaan wonen. Ze hebben beiden kinderen uit vorige huwelijken, die vinden het maar een rare zaak en mijden het stel. McKern blijkt aan een hartkwaal te lijden en de dokter denkt dat hij niet zo lang meer te leven heeft. Buurman Kennedy vindt Blake wel aardig en dat maakt McKern ongelukkig en zuur. Blake wenste dat ze maar niet aan deze toestand begonnen was en begint naar haar kinderen te verlangen. Goed gespeeld, realistisch drama naar het toneelstuk van David Williamson. Echter: niet ieders kopje thee.