Ben Bartlett

1965 Componist

Ben Bartlett (1965) is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Thriller in Manila

2008 | Documentaire, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 2008. Documentaire van John Dower. Met o.a. Muhammad Ali en Joe Frazier.

'It will be a thrilla, and a killa, and a chilla, when I get the gorilla in Manila.' Aan de vooravond van hun derde titelgevecht op 1 oktober 1975 in Manilla heeft bokskampioen Muhammad Ali weer een rijmpje bedacht om zijn tegenstander - in dit geval Joe Frazier - te kleineren. Het paste in een jarenlange vete, die als het aan Frazier ligt voorlopig nog blijft voortduren. Goed gedocumenteerde film waarin de heilig verklaarde Ali er stevig van langs krijgt.

The Mark of Cain

2007 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2007. Drama van Marc Munden. Met o.a. Matthew McNulty, Gerard Kearns, Leo Gregory, Shaun Dooley en Shaun Dingwall.

Overtuigend, oorspronkelijk voor tv gemaakt antioorlogsdrama laat zien hoe makkelijk soldaten in de fout kunnen gaan. Een slechte voorbereiding en een overdreven nadruk op loyaliteit leiden in de film van regisseur Munden tot het vernederen en martelen van Irakese gevangenen. De filmmakers hebben geen kritiek op de soldaten, die duidelijk niet tegen de oorlog zijn opgewassen. Wel zijn ze cynisch over het militaire rechtssysteem, dat liever gemakkelijke zondebokken kiest dan de waarheid te achterhalen. Op het filmfestival van Rotterdam bekroond met de Movies that Matter-award.

Lusitania: Murder on the Atlantic

2007 | Oorlogsfilm, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2007. Oorlogsfilm van Christopher Spencer. Met o.a. John Hannah, Kenneth Cranham en Michael Feast.

Op 7 mei 1915 zonk het Britse passagiersschip Lusitania na een aanval van een Duitse onderzeeboot. Bijna 1200 mensen verdronken, onder wie tientallen Amerikanen. De Duits-Engelse BBC-film Lusitania: Murder on the Atlantic suggereert fijntjes dat de Britse marine aanstuurde op de Amerikaanse doden in de hoop dat Amerika zich zou mengen in de oorlog. Hoe het ook zij, de film is een vernuftige combinatie van drama, geschiedenis en spanning, adequaat gedraaid in en op de warme wateren van Zuid-Afrika (wel zo prettig voor de dobberende figuranten). De claustrofobische zweetplaatjes in de onderzeeƫr werden gefilmd op de beschimmelde set van Das Boot (1981).

Walking with Dinosaurs

1999 | Documentaire, Historische film, Horror

Verenigde Staten/Duitsland/Frankrijk/Nieuw-Zeeland/Verenigd Koninkrijk 1999. Documentaire van John Lynch en Jasper James.

Een visueel verbluffende kijk op de evolutie van de dinosaurussen, die gedurende 160 miljoen jaar de wereld domineerden. De film bestaat uit zes hoofdstukken van telkens 30 minuten. New Blood begint 220 miljoen jaar geleden toen de eerste reptielen uit de zee opstonden. Deze zouden tot de eerste dino's evolueren. Time Of The Titans is gesitueerd in het Jurassic-tijdperk, 152 miljoen jaar geleden, toen de gigantische mastodonten het wereldbeeld vormden. Cruel Sea voert ons naar Europa, dat 149 miljoen jaar geleden, nog grotendeels door water bedekt was. Wat in het water leefde was echter ook groot en agressief. Giant Of The Skies voert ons 127 miljoen jaar terug in de tijd en toont ons de laatste tocht van een pterosaurus vanuit het huidige Braziliƫ naar Ierland voor de jaarlijkse paring. Spirits Of The Ice Forest gaat naar het Antarctica van voor 106 miljoen jaar, waar wezens leefden die onderhevig waren aan grote temperatuurschommelingen. In Death Of A Dynasty zijn we getuige van de verdwijning van de dinosaurussen van de aardbodem, 65.500.000 jaar geleden. Dit alles wordt zeker niet droog didactisch voorgeschoteld, maar levendig opgesmukt met alle mogelijke emoties. Nog nooit werden dino's zo levensecht op het scherm gebracht en leefde je als kijker zo met hen mee. Visuele effecten supervisors Mike McGee en Tim Greenwood overtroffen zichzelf. Een team van geleerden schreef het scenario, dat toegankelijk is voor jong en oud. Commentaar wordt gelezen door Kenneth Branagh. Andrew Wilks was verantwoordelijk voor de montage. De grandioze fotografie is van John Howarth en Michael Pitts. Een hoogtepunt op gebied van tv-documentaires. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ben Bartlett op televisie komt.

Reageer