Mirlan Abdykalykov

Acteur

Mirlan Abdykalykov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Maimil

2002 |

Kirgizië/Frankrijk/Japan 2002. Aktan Arym Kubat.

Maimil is het verhaal over een jonge Kirgiziër die in het leger moet. Voordat hij weggaat wil hij nog wat ervaring opdoen. Met zijn vrienden hangt hij rond, drinkt sterke drank en probeert vrouwen te versieren. De versierpogingen lopen op niets uit, omdat de jongen erg onzeker is en op een aap lijkt. Maimil is het laatste deel van een trilogie over de jeugd van maker Abdikalikov.

Beshkempir

1998 | Drama, Experimenteel, Familiefilm

Rusland/Frankrijk/Kirgizië 1998. Drama van Aktan Arym Kubat. Met o.a. Mirlan Abdykalykov, Adir Abilkassimov, Mirlan Cinkozoev, Talai Mederov en Albina Imasheva.

Lente in Kirgizië. Op een stoffig dorpsplein wordt een baby overgedragen aan zijn adoptieouders. Hij heet Beshkempir, naar de 'vijf oude vrouwen' die het overdrachtritueel voltrokken. Het jongetje groeit op in onwetendheid totdat een vriendje hem begint te pesten met zijn afkomst. Een beslissend moment dat het einde van zijn onschuld inluidt. Regisseur Aktan Abdykalykov (nu bekend als Aktan Arym Kubat ,1957) studeerde aan de Kunstacademie van Kirgizië en werkte als artdirector voor de Kirghizfilm Studio. Beshkempir, zijn eerste lange speelfilm, is het beeldende en autobiografische verslag van een eeuwenoude Kirgizische traditie, waarbij grote gezinnen een pasgeborene afstaan aan een kinderloos stel. In zijn eersteling verbeeldt Abdykalykov zijn vroege herinneringen aan het idyllische platteland van de voormalig Sovjet republiek door de ogen van tiener Beshkempir - zijn bloedeigen zoon. Fraai gekaderd en met vaste hand gedraaid in afwisselend bonte kleuren en verschoten zwart-wit, ontvouwt zich een onbezorgde tijd van vissen in meanderende riviertjes, van moddergevechten en ontluikende lustgevoelens. Bekroond met diverse prijzen op de filmfestivals van Sétubal (Portugal), Locarno, Singapore en Tokio. (VM/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mirlan Abdykalykov op televisie komt.

Reageer