Lukasz Zal

Cameraman

Lukasz Zal is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Loving Vincent

2017 | Animatie

Verenigd Koninkrijk 2017. Animatie van Hugh Welchman en Dorota Kobiela. Met o.a. Robert Gulaczyk, Saoirse Ronan, Helen McCrory, Aidan Turner en Douglas Booth.

Het is één jaar na de dood van de gekwelde Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Armand Roulin, zoon van postbode Joseph, krijgt van zijn vader Vincents laatste brief, die hij aan diens broer Theo moet bezorgen. En zo begint een unieke reis door leven en werk van Van Gogh. Uniek, want dit is de eerste compleet geschilderde speelfilm. Waarin alle scènes zich afspelen op bekende plekken uit Van Goghs schilderijen. Acteurs spelen belangrijke personen uit Vincents leven en werden later overgeschilderd. Dat klinkt bedacht en bewerkelijk (wat het ook was), maar werkt wonderwel. Loving Vincent is onderhoudend, informatief, en erg mooi.

The Here After

2015 | Drama

Zweden/Polen/Frankrijk 2015. Drama van Magnus von Horn. Met o.a. Ulrik Munther, Sven Ahlström, Mats Blomgren, Wieslaw Komasa en Loa Ek.

De zeventienjarige John komt thuis uit een gesloten inrichting. Meer vertellen doet af aan de nauwkeurig gedoseerde spanningsboog van dit geserreerde drama dat beetje bij beetje onthult wie John is, waarom hij opgesloten zat, maar bovenal: hoe zijn Zweedse plattelandsomgeving op zijn terugkeer reageert. Debuut van de in Warschau wonende Zweedse scenarist/regisseur Magnus von Horn, die de fraaie koud blauw/groene beelden liet schieten door de Oscar-genomineerde cameraman Lucasz Zal (Ida). Dat de kilte je naar de keel grijpt is te danken aan de onverzettelijkheid van John, gespeeld door Zweeds popidool Ulrik Munther.

Ida

2013 | Drama

Polen/Denemarken 2013. Drama van Pawel Pawlikowski. Met o.a. Agata Trzebuchowska, Agata Kulesza en Joanna Kulig.

In het Polen van de jaren zestig bezoekt de jonge, devote novice Anna, op instigatie van haar moeder-overste, haar enige familielid. Haar cynische, kettingrokende tante vertelt haar dat ze niet Anna heet maar Ida. En dat ze Joods is. Om te achterhalen wat er precies is geschied, beginnen de tegenpolen aan een queeste door Polen. Het wordt een ontluisterende reis. Ida van de Britse Pool Pawel Pawlikowski is een verstild, bij tijd en wijle schokkend drama, dat niet alleen door de schitterende zwart-witfotografie en uitgebalanceerde shots herinneringen oproept aan het werk van Robert Bresson en - vooral - Carl Th. Dreyer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lukasz Zal op televisie komt.

Reageer