Andrey Sokolov

1962 Acteur

Andrey Sokolov (1962) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

One Day in Europe

2005 | Komedie

Duitsland/Spanje 2005. Komedie van Hannes Stöhr. Met o.a. Boris Arquier, Miguel de Lira, Andrey Sokolov, Florian Lukas en Luidmila Tsvetkova.

Terwijl heel Europa in de ban is van een fictieve Champions League-finale tussen Turkije en Spanje, volgen we de veelal op culturele misverstanden gestoelde verwikkelingen van een aantal personages in Moskou, Istanbul, Santiago de Compostela en Berlijn. Leuke vondst is dat de hoofdpersonen geen zier om voetbal geven terwijl om hen heen de gekte losbarst. De film lijkt vooral een pleidooi om het Esperanto in te voeren - de (komische) gevallen van spraakverwarring zijn amper bij te houden. Grote verrassingen blijven uit in de diverse plots, maar het geheel ziet er mooi uit en kabbelt vermakelijk voort.

Predskazanie

1993 | Thriller

Rusland/Frankrijk 1993. Thriller van Eldar Riazanov. Met o.a. Oleg Basilashvili, Iren Jacob, Andrey Sokolov, Roman Kartsev en Caroline Silhol.

Basilashvili speelt een beroemde, vijftig-jarige schrijver die volgens de voorspellingen van een oude zigeunerin nog slechts 24 uur te leven heeft. Hij besluit om gedurende die laatste dag de twee belangrijkste dingen te doen: wraak nemen op een vijand en een jonge liefde beminnen. Met een list weet hij het lot in zijn voordeel te keren. Het camerawerk is van Valeri Shuvalov.

Piushchie krov'

1991 | Horror

SU 1991. Horror van Evgeni Tatarsky. Met o.a. Marina Vladi, Andrey Sokolov, Marina Maiko, Donatas Banionis en Konstantin Afonsky.

Deze film, naar Upyr' van Tolstoi, is een van de eerste Russische horror-films. Het gaat om een verliefd stel, dat belaagd wordt door een vampier-familie, die wel trek heeft in het meisje. Een wonderlijk mengelmoesje van mystiek, mysterieuze gedaantewisselingen, geestverschijningen en heksensabbats, gezien tegen de achtergrond van het traditionele leven van eerzame burgers in Rusland. Uiteraard weet onze jonge held met behulp van zijn soldatenvriendjes de vampiers te overwinnen. Hij bevrijdt zijn geliefde en ze leven nog lang en gelukkig.

Malenkaya Vera

1988 | Drama

SU 1988. Drama van Vassili Pitchul. Met o.a. Natalya Negoda, Andrey Sokolov, Yuriy Nazarov en Lyudmila Zaytseva.

Een blik op het leven in het moderne Rusland na de introductie van de glasnost. Negoda geeft een frisse vertolking als de vervreemde, jonge vrouw uit de arbeidersklasse die van popmuziek houdt. De beelden over haar seksuele relatie met Sokolov en de manier waarop de Westerse cultuur haar leven heeft beïnvloed, maken het een totaal andere Sovjet-film dan we tot nu toe gezien hebben. Niet vreemd dus dat het een geweldig succes was in de Sovjet-Unie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrey Sokolov op televisie komt.

Reageer