Dave Borthwick

Regisseur

Dave Borthwick is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Magic Roundabout

2005 | Animatie

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2005. Animatie van Dave Borthwick, Jean Duval en Frank Passingham.

In 1963 debuteerde op de Franse televisie het kinderprogramma Le Manège enchanté, waarvan de BBC ter bezuiniging alleen de beelden aankocht. Eric Thompson, vader van actrice Emma, verzon er nieuwe verhaaltjes bij en sprak die zelf in. De serie verwierf een cultstatus om de onderkoelde humor en hallucinatoire sfeer. Deze verfilming zal vooral daarop hebben ingespeeld, maar omdat de karakteristieke stop-motion is vervangen door matige computeranimaties, en sterren als Robbie Williams en Kylie Minogue de stemmen inspraken, is er weinig van de oorspronkelijke magie overgebleven.

The Secret Adventures of Tom Thumb

1993 | Fantasy, Sciencefiction, Animatie

Verenigd Koninkrijk 1993. Fantasy van Dave Borthwick. Met o.a. Nick Upton, Deborah Collard, Frank Passingham, John Schofield en Mike Gifford.

Het klassieke sprookje Klein Duimpje van de Gebroeders Grimm maar liefst overgezet naar een SF-decor. Een veelzeggende film met zowel levende als getekende wezens. Klein Duimpje is een heel klein reageerbuiskind dat niet kan spreken. Hij is weggehaald bij zijn potsierlijke (maar liefhebbende) mensen-ouders en zit gevangen in een genetisch laboratorium. Hij ontsnapt en ontdekt een heel ras van kleine mensen, die samenzweren om wraak te kunnen nemen op de ongevoelige `reuzen` die Tom schiepen. De sc[KA2]enes met echte acteurs wisselen af met de animatie- gedeelten met vervormde poppen, gemaakt volgens een techniek die `pixillation` genoemd wordt, wat de produktie een bizarre aanblik geeft. Het verhaal, waarin bijna niet gesproken wordt, is van tijd tot tijd traag en onbegrijpelijk maar weet over het geheel genomen toch te fascineren, en werkt zelfs een beetje hypnotiserend. De film (een uitgebreidere versie van een film uit 1980), die te somber gestemd is om voor kleine kinderen geschikt te zijn, is afkomstig van de in Bristol opererende filmmakers, 'The bolexbrothers'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dave Borthwick op televisie komt.

Reageer