Henry Krauss

Acteur

Henry Krauss is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Les Misérables

1934 | Drama, Historische film, Romantiek

Frankrijk 1934. Drama van Raymond Bernard. Met o.a. Harry Baur, Charles Vanel, Orane Demazis, Charles Dullin en Marguerite Moreno.

De tweede sprekende verfilming van Victor Hugo's beroemde sociale roman is waarschijnlijk de beste, vooral dankzij het spel van Baur als Jean Valjean die wegens brooddiefstal twintig jaar gevangenisstraf krijgt en van Vanel als inspecteur Javet, die hem ook daarna levenslang blijft achtervolgen. De grote lengte van de film-in-drie-delen volgt alle verhaalsontwikkelingen uit het boek, maar blijft boeiend. Opmerkelijke fotografie en muziek. Het scenario is van de regisseur en André Lang. Het camerawerk is van Jules Krüger. Deel 1 is getiteld UNE TEMPÊTE SOUS UN CRÂNE, deel 2 LES THÉNARDIER en deel 3 LIBERTÉ, LIBERTÉ, CHÉRIE.

Patrie

1913 | Oorlogsfilm, Historische film, Drama

Frankrijk 1913. Oorlogsfilm van Albert Capellani. Met o.a. Henry Krauss en Véra Sergine.

De eerste Franse verfilming van dit stuk van Victorien Sardou uit 1869. De oorlog van 1914-1918 moet deze uiteraard zwijgende film, die het talent van Capellani toont, opnieuw actueel hebben gemaakt. Hij was een van de grondleggers van de Franse cinema, een van de weinigen wiens werk de tand des tijds gedeeltelijk heeft doorstaan.

Le Bossu

1913 | Komedie, Drama

Frankrijk 1913. Komedie van André Heuzé. Met o.a. Henry Krauss en Yvette Andreyor.

De oudst bekende verfilming van de beroemde roman van Paul Féval, in een zwijgende versie. Theatraal, hoogdravend en stoffig in onze ogen maar deze film neemt een eervolle plaats in de vroege geschiedenis van de film in. Een historische curiositeit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henry Krauss op televisie komt.

Reageer