Helen Field

Acteur

Helen Field is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Peter I. Tchaikowsky

1988 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Zweden 1988. Documentaire van Christopher Nupen. Met o.a. Cynthia Harvey, Helen Field, Mark Silver en Vladimir Ashkenazy.

Gedetailleerde film over het leven van de vermaarde componist. Oorspronkelijk vertoond in twee delen. Deel 1 heeft als titel TCHAIKOWSKY UND DIE FRAUEN en behandelt zijn relaties met vrouwen uit de familie-omgeving en zijn liefdesleven. Hoewel hij homo was, waardoor hij voor die tijd gebrandmerkt was, had hij toch een hechte band met verschillende vrouwen en was hij zelfs kortstondig gehuwd. Deel 2 is getiteld EKSTASE UND SCHICKSAL en gaat over de gedrevenheid waarmee hij zijn composities maakte. Nupen, die ook het scenario schreef, werkt zowel met tekeningen als met gereconstrueerde beelden uit zijn leven. Er wordt natuurlijk voldoende ruimte voorbehouden aan fragmenten uit zijn muzikaal œuvre, uitgevoerd door het Zweeds Radio Symfonie Orkest dat door Ashkenazy wordt gedirigeerd. Choreografie is van Graham Lustig en David Findlay fotografeerde. Vooral interessant voor muziekstudenten, want voor het grote publiek is het materiaal té didactisch.

Desperate Trails

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van John Ford. Met o.a. Harry Carey, Irene Rich, Georgie Stone, Helen Field en Edward Coxen.

Carey is verliefd op La Marr en zo verblind dat, als ze hem vraagt de schuld op zich te nemen voor een aantal foute zaken die haar broer gedaan zou hebben, hij zich in de gevangenis laat opnemen. Tot hij hoort dat die zogenaamde broer in werkelijkheid haar minnaar is. Hij breekt uit en neemt wraak. Het is kerstavond. Elliott J. Clawson bewerkte Christmas Eve at Pilot Butte van Courtney Riley Cooper. Harry Fowler en Robert De Grasse stonden Ford als cameraman terzijde.

Just Pals

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van John Ford. Met o.a. Buck Jones, Helen Ferguson, George Stone, Duke R. Lee en William Buckley.

De eerste film die door Ford geregisseerd werd voor Fox nadat hij Universal had verlaten. Hoewel hij een redelijke actiewestern afleverde was dit zeker nog niet de Ford die men enkele jaren later zou leren kennen. Paul Scofield bewerkte het verhaal van John McDermott en George Schneiderman stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helen Field op televisie komt.

Reageer