Svatopluk Skopal

Acteur

Svatopluk Skopal is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Vandronik

1990 | Familiefilm, Fantasy

Italië/Oostenrijk/Servië en Montenegro/Duitsland/Frankrijk/Tsjechië 1990. Familiefilm van Ludvík Ráža en Ludvik Raza. Met o.a. Tomáš Valík, Matthias Habich, Fritz Bachschmidt, Mapi Galan en Sergio Fiorentini.

Koene Jan (Val[KA1]ik) die de wijde wereld doortrekt, zoekt voor de nacht onderkomen in een kerk, waar een dode ligt opgebaard. Jan voorkomt lijkenroof door twee onheilspellende gestalten tijdig te verjagen. Als hij de volgende dag verder trekt, krijgt hij gezelschap van een vreemdeling (Bachschmidt). Deze beschermt hem tegen boze tovenaar Habich en heks Galan; als hij een prinses (Vejmělková) wil huwen, helpt zijn medereiziger hem met het geven van de drie juiste antwoorden. Fraaie verfilming van een sprookje van Hans Christian Andersen voor jonge kijkers. Michael Schulz en Ludvík Ráža tekenden voor het uitstekende scenario. De mooie fotografie is van Jiří Macák.

Správná trefa

1988 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1988. Familiefilm van Rudolf Ružička. Met o.a. Robert Hudecký, Svatopluk Skopal, Renata Dolrželová en Miroslav Donutil.

De eerste film van Rudolf Ružička, verrassend fris van stijl. Petr komt op een nieuwe school en wordt het slachtoffer van een valse beschuldiging van zijn lerares. Zijn klasgenoten kiezen partij voor hem en consolideren daarmee hun vriendschap. Dit goede verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de jongen en vestigt de aandacht op een paar kleine maar belangrijke problemen uit het schoolleven.

Sny o Zambezi

1983 | Drama, Actiefilm

Servië en Montenegro 1983. Drama van Stanislav Strnad. Met o.a. Oldřich Kaiser, Svatopluk Skopal, Kateřina Macháčková, Ota Sklenčka en Jaroslav Moučka.

Racekampioen Pavel veroorzaakt een dodelijk ongeluk en wordt veroordeeld; maar zelfs in de gevangenis droomt hij van een Afrikaanse rally. Na zijn vrijlating stuit hij op wantrouwen van de kant van zijn vroegere clubgenoten en hij raakt betrokken bij ordinaire berovingspraktijken. Om een eerlijk leven te kunnen beginnen moet hij zijn Afrikaanse droom opgeven. De film, die overduidelijk bedoeld is voor een jeugdig publiek, staat helaas bol van de moraliserende kreten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Svatopluk Skopal op televisie komt.

Reageer