Valentin Gaft

Acteur

Valentin Gaft is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Nebo v almazakh

1999 | Misdaad

Frankrijk/Rusland 1999. Misdaad van Vasili Pichul en Vassili Pitchul. Met o.a. Nicolaï Fomenko, Alla Sigalova, Angelika Varum, Alexandre Semtchev en Valentin Gaft.

Een moderne man met de beroemde naam Anton Tsjechov is zo wanhopig op zoek naar erkenning als schrijver, dat hij een uitgever bedreigt en vermoordt. Met de politie en mafia achter hem aan, en ook een stel schone dames om andere redenen, lijkt Anton wel op een burleske James Bond. Ja, vergelijkingen zijn reeds getrokken met Austin Powers, maar helaas valt om Nebo v almazakh bitter weinig te lachen. Een blik Russische popidolen is opengetrokken voor een inhoudsloze film. Interessant als voorbeeld van (het gebrek aan) de Nieuwe Russische Cinema? (IdH/VPRO Gids)

Ankor, eschyo ankor!

1992 | Drama

Rusland 1992. Drama van Pyotr Todorovsky. Met o.a. Valentin Gaft, Irina Rozanova, Eugeny Mironov, Larisa Malevannaya en Stanislav Govorushin.

De film speelt zich af in een klein garnizoen dat na de verovering van Berlijn in 1945, omstreeks 1950 gedetacheerd werd in een verafgelegen oord in Siberië. Om zich warm te houden tegen de ijzige kou en snijdende sneeuwjachten teren de officieren op de cognac, die ze als oorlogsbuit hebben meegenomen. Meervoudig bekroond.

Ankor

1992 | Komedie

Rusland 1992. Komedie van Pjotr Todorowski. Met o.a. Irina Rosanowa, Valentin Gaft en Stanislaw Goworuchin.

Het Rode Leger van Stalin, eind jaren '40 - begin jaren '50. Het regimentskoor studeert liedjes in ter ere van Stalin en het vaderland, de officieren drinken en de soldaten vechten. Menselijke emoties die in het leger per ongeluk loskomen, worden de kop ingedrukt door hypocrisie en geweld. Wat moet een jonge luitenant doen als hij verliefd wordt op de stafarts die met zijn overste samenwoont?

Nebessa Obetowannije

1991 | Drama

SU 1991. Drama van Eldar Rjazanov en Eldar Rjasanow. Met o.a. Lia Achedshakowa, Olga Wolkowa, Valentin Gaft, Leonid Bronewoj en Oleg Basilaschwili.

Regisseur Rjazanov is een van de laatste leerlingen van Eisenstein. Hij is gecompromitteerd door het regime maar heeft ook met de communistische bonzen overhoop gelegen. Dit is zijn balansopmaak van de gevolgen die de democratisering had van de Russische maatschappij, anno 1991. Het is een momentopname aan de hand van een bonte groep van meer dan veertig mensen, die zich op allerlei manieren proberen staande te houden op een vuilnisbelt... totdat een internationaal joint-venture met de Amerikanen er een hotel en een condoomfabriek willen bouwen. Ze worden met harde hand van hun terrein verwijderd. Zoals altijd met deze regisseur had het een stuk korter gekund. Toch is het de moeite waard.

Nebesa obetovannye

1991 | Komedie

SU 1991. Komedie van Eldar Riazanov. Met o.a. Lia Akhedzhakova, Olga Volkova, Valentin Gaft, Leonid Bronevoy en Oleg Basilashvili.

Satirische parabel over Rusland na het communisme, dat vergeleken wordt met een vuilnisbelt waarop het uitschot van de maatschappij woont: ex-politieke gevangenen, joodse otkazniks (dissidenten), verarmde kunstenaars en dergelijke. Zij noemen hun kamp 'De zonsondergang van het communisme'. Op een dag verschijnt er uit het niets een UFO, die het hele gezelschap meeneemt op weg naar de hemel.

Le flic de Moscou : Meurtre au monastère

1991 | Misdaad

SU/Frankrijk 1991. Misdaad van Stéphane Kurc. Met o.a. Gérard Klein, Margaret Mazzantini, Micheline Presle, Valentin Gaft en Oleg Yankovsky.

Kaminsky (Klein) wordt op een vreemde zaak gezet. Een oude monnik die gespecialiseerd is in het restaureren van oude iconen wordt vermoord. Vind voor zo`n misdaad maar eens een motief. Hij voert een avontuurlijk onderzoek uit in het gezelschap van de jonge Franse correspondente van een Frans blad in Moskou (het is immers een coproduktie). Kurc voert met veel vertoon een 'western' op in de straten van Moskou, die overigens niet onderdoen voor de straten van New York of Los Angeles. De film is vooral aardig door zijn cynische humor en door de beelden van een hoofdstad waar iedereen zoveel mogelijk sjachert naar het voorbeeld van moedertje Rusland. Een vrolijke zedenschets die op een bijzondere manier onderhoudend is. Handig en samenhangend acteerwerk. Laten we echter geen drama maken van wat ons onthuld wordt!

Piry Valtasara, ili noch' so Stalinym

1989 |

SU 1989. Yuriy Kara. Met o.a. Alexey Petrenko, Alexandr Feklistov, Evgeniy Evstigneev, Valentin Gaft en Segrey Nikonenko.

Een film naar een hoofdstuk uit Fasil Iskander's boek Sandro iz Chegema. Toen Stalin in de Kaukasus was organiseerde hij een geweldig avondmaal voor zijn intiemste kameraden. Feklistov, lid van een nationale dansgroep, merkt bij die gelegenheid hoeveel gelijkenis Stalin vertoont met een kaper, die een aantal jaren geleden een schip heeft overvallen en beroofd. Een satirische metafoor, goed geschreven en uitstekend gespeeld. Een echt plezierige film.

Vory v zakone

1988 | Misdaad

SU 1988. Misdaad van Yuri Kara. Met o.a. Anna Samokhina, Valentin Gaft, Vladimir Steklov, Boris Shcherbakov en Arnis Licitis.

De eerste misdaadfilm over gangsters van de Sovjets. Een jonge kelner en zijn vriendin, die min of meer betrokken zijn bij een bende, proberen zich teweer te stellen tegen de organisatie.

Aelita, ne pristavai k myzhchinam

1988 | Romantiek

SU 1988. Romantiek van Georgi Natanson. Met o.a. Natalia Gundareva, Valentin Gaft en Alexander Kuznetsov.

Aelita - nee, niet die van Tolstoi! - is een mooie, jonge vrouw die streeft naar een `pure liefde`. Zij ontmoet de avonturier Skameikin en het is liefde op het eerste gezicht. Maar Skameikin wordt gearresteerd en in de gevangenis gegooid. Dankzij hem komt Aelita in contact met Phedor. Er stroomt heel wat water door de zee voordat het tot een (voorspelbaar) happy end komt.

Oetrenni Obkjod

1979 | Drama

SU 1979. Drama van Aida Manasarova. Met o.a. Andrei Miagkov, Jelena Koreneva, Anastasia Voznesenskaja, Valentin Gaft en Jelena Sanko.

De film concentreert zich op het dagelijkse werkschema van een arts die zijn tijd in operatiezalen doorbrengt in het ziekenhuis, en die in zijn eigen praktijk voor zijn patiënten zorgt. Dit menselijke verhaal is doorvlochten met liefde en mededogen. USA-titel: MORNING ROUND.

Mannen frȧn andra sidan

1971 | Avonturenfilm, Historische film

Zweden/SU 1971. Avonturenfilm van Joeri Jegorov. Met o.a. Slava Tichonov, Bibi Andersson, Patrick Wymark, Valentin Gaft en Gunnel Broström.

Een Russische spoorwegingenieur wordt in 1920 door de revolutionaire regering naar Stockholm gestuurd met een bestelling voor locomotieven. Wit-Russische spionnen proberen eerst het contract en vervolgens de locomotieven zelf te saboteren, terwijl de held verliefd wordt op een Zweedse dame. Een historische transactie is de aanleiding voor deze onderhoudende, maar nergens opmerkelijke avonturenfilm. In de Engels gesproken exportversie is negen minuten politieke propaganda achterwege gelaten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valentin Gaft op televisie komt.

Reageer