Orlando Urdaneta

Acteur

Orlando Urdaneta is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

La mágica aventura de Óscar

2000 | Familiefilm, Avonturenfilm

Colombia/Spanje/Venezuela 2000. Familiefilm van Diana Sánchez. Met o.a. Alberto de Faría, Bárbara Garófalo, Samantha Dagnino, Carlos Montilla en Lindsabel Noguera.

Recht toe, recht aan verhaal over de held uit de titel (De Fari[KA1]a) en zijn zusje Miranda (Gar[KA1]ofalo) die samen met hun hond Friskie hun moeder (Noguear) achterna reizen en onderweg allerlei spannende avonturen beleven en altijd uit een benarde situatie gered worden door een geheimzinnige vreemdeling. Oplettende kijkertjes krijgen misschien door wie dat is. Het scenario is van regisseuse Sánchez, Joelle Lecoin, Yutzil Martínez, Miguel Perera en Bella Ventura.

Bambino Mio

1993 | Drama

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Edward Bennett. Met o.a. Julie Walters, Georges Corraface, John McArdle, Orlando Urdaneta en Sophie Diaz.

De echtgenoot van Walters, een rijke wijnhandelaar, komt bij een ongeval om het leven. Ze is zwanger, maar door de schok krijgt ze een miskraam. Volgens de dokter zal ze nooit meer kinderen kunnen krijgen. Vijf jaar later heeft de in Frankrijk wonende Britse een verhouding met Fransman Corraface. Beiden willen ze hun onafhankelijkheid bewaren, maar zij snakt naar een kind. Adoptie is onmogelijk, omdat ze alleenstaande is. Op aanraden van een bevriende priester `koopt` ze een Latijns- Amerikaans kind, maar wanneer ze dit het Britse staatsburgerschap wil geven, gaan de malle molens van justitie malen. Zal ze het kind mogen houden? Dramatisch verslag over de lijdensweg van een vrouw die naar een kind verlangt, maar het niet langs natuurlijke weg kan krijgen. Walters draagt de hele film probleemloos op haar schouders en samen met scenarist Colin Welland (CHARIOTS OF FIRE) is ze erin geslaagd om het geheel niet overdreven sentimenteel te maken. Er worden wel ethische en juridische vragen gesteld over het 'kopen' van kinderen in Zuid-Amerika. Prachtige fotografie van Chris Seager.

El secreto

1988 | Drama

Venezuela 1988. Drama van Armando Roche. Met o.a. Orlando Urdaneta, Daniel Alvarado, Marilda Vera en Vladimir Bibic.

Deze geschiedenis speelt zich af in Venezuela: de onrust aan de grens, de rijkspolitie, het tropische decor... alles moet bijdragen om er een actiefilm van te maken. Het resultaat is een zeer onevenwichtig werkje dat door de regisseur zelf geproduceerd werd.

La Hora Texaco

1985 | Historische film

Venezuela 1985. Historische film van Eduardo Barberena. Met o.a. Orlando Urdaneta, Rubens de Falco, Haydée Balza en Lucía Sanoja.

Een ingenieur dringt door in de wereld van de Venezolaanse aard-olie. Zijn illusies en mislukkingen, die zich uitstrekken tot zijn zoon, geven inzicht in twee decennia van het leven in dit land. Niet erg originele film met vreselijk veel dialogen.

El atentado

1984 | Drama

Venezuela 1984. Drama van Thaelman Urgelles. Met o.a. Gustavo Rodríguez, Carlos Carrero, Alicia Plaza en Orlando Urdaneta.

Deze realistische film is gebaseerd op ware voorvallen, en tracht machtsmanipulatie en overheidscorruptie aan de kaak te stellen. Naïef, maar achtenswaardig.

Canción mansa para un pueblo bravo

1976 | Drama

Venezuela 1976. Drama van Giancarlo Carrer. Met o.a. Orlando Urdaneta, Lourdes León, Tito Aponte en Manuel Poblete.

De avonturen van een jongeman uit de provincie die naar de stad is gekomen in de hoop daar een grootse toekomst op te bouwen. Talloze belevenissen, veeleer onverkwikkelijke, veranderen hem uiteindelijk in een misdadiger. Een film met goede bedoelingen, maar niet erg origineel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Orlando Urdaneta op televisie komt.

Reageer