Angie Chan

Regisseur

Angie Chan is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Chaos by Design

1988 | Drama, Komedie

Hongkong SAR van China 1988. Drama van Angie Chan. Met o.a. Alex To Tak Wai, Cecilia Yip Tung en Cherie Chung.

Film van de controversiƫle vrouwelijke regisseur Chan, die zich afspeelt in Hongkong. Wai speelt een ontwerper die na zijn studie in Japan terugkeert naar Hong Kong. Hij wordt verliefd op de fraaie disc-jockey Yung. Na veel verwarring en amoureuze verwikkelingen overwint de liefde en komt alles op zijn pootjes terecht. CHAOS BY DESIGN lijkt een komedie, maar plaatst kritische kanttekeningen bij de geƫmancipeerde maatschappij. Jammer dat het thema homoseksuele/lesbische relatie door de tekortkomingen van de scenarioschrijver niet volledig wordt uitgewerkt.

Love by Choice

1987 | Drama, Komedie

Hongkong SAR van China 1987. Drama van Angie Chan. Met o.a. Cecilia Yip, Cherry Chung, Alex Delfine, Eliza Chan en Lee Lam Lam.

Deze Hongkongse behandeling van een eigentijds en controversieel thema in semi-komische stijl strandt halverwege. Homoseksualiteit brengt in Hongkong nog immer grote opwinding teweeg en regisseuse Chan maakt daar dankbaar gebruik van: een jonge modeontwerper keert na een studie in Japan naar Hongkong terug. Hij is knap en wordt door vele fraaie homo's uit de modewereld belaagd. Maar voor hem komt de ware liefde in de vorm van een zeer mooie DJ met een vriendin die een relatie heeft met een ander meisje, dat ook voor onze schoonheid valt. LA CAGE AUX FOLLES is blijkbaar de inspiratiebron geweest voor dit wanprodukt. Chan had wel wat beters te bieden in haar laatste werk, MY NAME AIN'T SUZIE. Deze film, haar eerste project voor Golden Harvest-produkties, is een afschuwelijke mislukking.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Angie Chan op televisie komt.

Reageer