Gustavo Rojo is acteur.
Er zijn 55 films gevonden.

A Bullet For Sandoval

1970 |

1970. Julio Buchs. Met o.a. Leo Anchoriz, Gustavo Rojo, Alberto de Mendoza, George Hilton en Ernest Borgnine.

Quei disperati che puzzano di sudore e di morte

1969 | Western

Spanje/Italië 1969. Western van Julio Buchs. Met o.a. George Hilton, Ernest Borgnine, Annabella Incontrera, Alberto de Mendoza en Leo Anchoriz.

Een korporaal is tijdens de Burgeroorlog naar Mexico gedeserteerd om bij zijn zwangere geliefde te zijn die echter sterft in het kraambed. Haar vader verjaagt hem met de baby die ook sterft als boeren geen voedsel willen geven. Met andere deserteurs richt hij een bende op om zich te wreken. Het melodramatisch begin is met gepaste lyriek gefilmd, maar scenario en film verzanden in onduidelijke nevenintriges en banaal spektakel. Borgnine als enige Amerikaanse acteur speelt de Mexicaan, terwijl Spaanse acteurs Noordamerikanen spelen. Ook bekend als VENGEANCE IS MINE en LOS DESPERADOS.

Más allá del Río Miño

1969 | Avonturenfilm

Spanje 1969. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Gustavo Rojo, Enriqueta Carballeira, Nino del Arco en Luis Marín.

De vriendschap tussen twee temmers van wilde paarden in Galicië. Uiterst stompzinnig.

Una Bruja sin Escoba

1968 | Fantasy, Horror

Spanje 1968. Fantasy van Joe Lacy. Met o.a. Jeffrey Hunter, Maria Perschy, Perla Cristal en Gustavo Rojo.

Jeff wordt behekst door een 15e eeuwse leerling-tovenares die hem meeneemt op een reis door de tijd, van het Stenen Tijdperk tot een toekomstig uitstapje naar Mars. Fantasieprodukt dat kant noch wal raakt. Joe Lacy is het pseudoniem van Jose Maria Elorrita.

Un dollaro per 7 vigliacchi

1968 | Misdaad, Komedie

Spanje/Italië 1968. Misdaad van Stanley Prager. Met o.a. Gustavo Rojo, Fernando Hilbeck, Elsa Martinelli, Cesar Romero en Dustin Hoffman.

Hoffman, in de tijd voor THE GRADUATE, in een amateuristische film die pas later uitkwam met het oog op zijn toen verworven populariteit. Hij speelt de onhandige agent van het Ministerie van Financi[KA3]en die naar Itali[KA3]e wordt gestuurd om te onderzoeken hoe het met het gestolen geld van een pas gestorven gangster (Romero) zit. Waardeloos. Alternatieve Italiaanse titel: DOLLARO PER 7 VIGLIACCHI. Ook bekend als MADIGAN'S MILLIONS.

The Christmas Kid

1968 | Western

Spanje 1968. Western van Sidney Pink. Met o.a. Jeffrey Hunter, Louis Hayward, Gustavo Rojo, Perla Cristal en Luis Prendes.

Middelmatige western compleet met bonen en kuch, waarin een aan het zadel vastgeroeste ronddolende man op zoek gaat naar zijn ware identiteit.

La Battaglia dell'ultimo panzer

1968 | Oorlogsfilm

Italië 1968. Oorlogsfilm van Ruben Rojo. Met o.a. Roberto Maldera, Carlo Simoni, Enrique Avila, Gustavo Rojo en Mirella Pamphil.

Een Italiaanse film over Duitsers, die in Frankrijk tegen Amerikanen vechten. Gelukkig zijn er geen taalproblemen in dit quasi-psychologische drama over een bezeten tankcommandant, die een verloren strijd wil voortzetten. Les: oorlog is zinloos. Maar dat wisten we al. USA-titel: THE BATTLE OF THE LAST PANZER.

Divorcio a la andaluza

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van José María Zabalza. Met o.a. Gustavo Rojo, Gloria Osuna, María Martín en Trini Alonso.

De huwelijkscrisis van een Andalusisch stierenfokkers-echtpaar ... Onuitstaanbaar.

The Fickle Finger of Fate

1967 | Thriller, Komedie

Spanje 1967. Thriller van Richard Rush. Met o.a. Tab Hunter, Luis Prendes, Patty Shepard, Gustavo Rojo en Fernando Hilbeck.

Komedie thriller, gemaakt met een gering budget, over een Amerikaans ingenieur die ontdekt dat hij als dom werktuig wordt gebruikt door smokkelaars die proberen een aantal kunstvoorwerpen uit Madrid te krijgen.

Ragan

1967 | Actiefilm

Italië 1967. Actiefilm van José Briz. Met o.a. Ty Hardin, Antonella Lualdi, Gustavo Rojo, Giacomo Rossi Stuart en Rossella Como.

Een stuntvlieger wordt gedwongen een politieke gevangene uit een zwaar bewaakte gevangenis te halen. Hij moet daartoe op een onmogelijke landingsstrip in de bergen landen. Van die landing zie je niets, voor de rest is er wat actie, waarbij mensenlevens niet tellen. Briz regisseerde onder pseudoniem Gilbert Lee Kay.

Los Siete de Pancho Villa

1967 | Western

Verenigde Staten/Spanje 1967. Western van José Maria Ellorieta. Met o.a. John Ericson, Nuria Torray, Mara Cruz, Gustavo Rojo en Pastor Serrador.

In deze matige western heeft de Mexicaanse rebellenleider Pancho Villa het moeilijk. De troepen zitten achter hem aan en hij heeft goud nodig om nieuwe wapens te kopen en manschappen te werven. Ericson is de Amerikaanse avonturier die voor één en ander zou zorgdragen. Tevens wil hij de moord op zijn ouders wreken. Ondanks de co-produktie met de VS werd de film daar alleen maar op tv vertoond en niet in de bioscopen uitgebracht.

Los 7 de Pancho Villa

1967 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Spanje 1967. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. John Ericson, Nuria Torray, Mara Cruz en Gustavo Rojo.

Om zijn leger te reorganiseren wil Pancho Villa zijn schat terugkrijgen. Een B-film die veel op andere films lijkt.

Frontera al sur

1967 | Western

Spanje/Italië 1967. Western van José Luis Merino. Met o.a. George Hilton, Piero Lulli, Gustavo Rojo en Ricardo Palacios.

Een jonge stroper wordt in dienst genomen om toezicht te houden op een lading goud van het leger. Afschuwelijke western met de pretenties van een klassieker.

Europa canta

1967 | Komedie, Muziek

Italië/Spanje 1967. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Vivi Bach, Gustavo Rojo en Françoise Hardy.

De organisatoren van het Eurovisie Festival besluiten een werkelijk representatieve jury te kiezen...Een slechte film, die geproduceerd werd om de bloei van het Eurovisie Festival te exploiteren.

Donne alla frontiera

1966 | Western

Oostenrijk/Spanje/Italië 1966. Western van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Anne Baxter, Maria Perschy, Gustavo Rojo, Rossella Como en Adriana Ambesi.

Zeven vrouwen proberen dwars door een vijandig indianengebied een fort te bereiken dat 150 km verder ligt. Ze worden niet met rust gelaten door de roodhuiden. Op hun barre tocht moeten drie van hen het leven laten en dat het er niet meer zijn komt nog door de hulp van Rojo. Een internationale produktie met dito bezetting. Een op zich interessant thema maar het gaat duidelijk meer om de rauwheden. Tot een uitgebalanceerd verhaal is scenarist Mino Rollo niet gekomen. In Amerika werd de film uitgebracht als THE TALL WOMEN.

Die Pyramide des Sonnengottes

1965 | Avonturenfilm

Duitsland/Frankrijk/Italië 1965. Avonturenfilm van Robert Siodmak. Met o.a. Lex Barker, Michèle Girardon, Rik Battaglia, Hans Nielsen en Gérard Barray.

Vervolg op Der Schatz der Azteken (1965). De Duitse wetenschapper Sternau (Barker) kent het geheim van de oude Aztekenschat. Femme fatale Josefa (Girardon), die elke smerige streek uit het boek kent, probeert gesteund door de meedogenloze rebellenleider van de Mexicaanse burgeroorlog (Battaglia) hem het geheim te ontfutselen. De misdaad loont echter niet. Een matige verfilming van een roman van Karl May.

Old Shatterhand

1964 | Western, Avonturenfilm

Duitsland/Frankrijk/Italië/Joegoslavi00EB 1964. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Lex Barker, Pierre Brice, Ralf Wolter, Daliah Lavi en Guy Madison.

Barker is Old Shatterhand en Brice weer Winnetou. Blanken willen de Apachen van Winnetou en de Comanches tegen elkaar uitspelen. Barker wil dat verhinderen, maar valt in handen van de indianenhater kapitein Madison (in een uitstekende rol). Die bindt hem vast in het zicht van de aanstormende Winnetou en zijn dapperen van wie er velen in het gras moeten bijten. Actie volop, maar met een hopeloos scenario. Opgenomen in voormalig Joegoslavië.

Die Todesstrahlen des Dr. Mabuse

1964 | Misdaad, Thriller, Sciencefiction

Duitsland/Frankrijk/Italië 1964. Misdaad van Hugo Fregonese en Victor De Santis. Met o.a. Peter van Eyck, O.E. Hasse, Yvonne Furneaux, Walter Rilla en Rika Dialina.

Psychiater Pohland (Rilla), wiens geest in bezit is genomen door de dode Dr. Mabuse, wordt ontvoerd naar het eiland Malta. Majoor Anders (Van Eyck) volgt hem, en ontdekt dat professor Larsen (Hasse) aan een dodelijk wapen werkt. Een ongeïnspireerde verfilming met een voorspelbare handeling over de klassieke misdadiger Dr. Mabuse.

Schlagerrevue 1962

1961 | Musical

Oostenrijk 1961. Musical van Thomas Engel. Met o.a. Erika Remberg, Gustavo Rojo en Hugo Lindinger.

Een arm meisje erft een revuetheater dat niet meer floreert, maar al gauw staan de zaken er rooskleuriger voor. Het verhaaltje dient als voorwendsel om middelmatige revuenummers te laten zien.

Giulio Cesare contro i pirati

1961 | Actiefilm, Historische film

Italië 1961. Actiefilm van Sergio Grieco. Met o.a. Gustavo Rojo, Abbe Lane, Gordon Mitchell, Erno Crisa en Piero Lulli.

De jonge Julius Caesar moet voor de Romeinse dictator vluchten, maar wordt op zee aangevallen en gevangen genomen door piraten. Hij weet te ontsnappen en ze te verslaan, maar verliest daarbij zijn volgelingen. Intussen is in Rome de tiran gestorven. De veronderstelde jeugdavonturen van Caesar zijn in de primitieve stijl van de 'sandalenspektakels' gefilmd en even pover van inspiratie als van uitwerking.

S.O.S. abuelita

1958 | Komedie, Fantasy

Spanje 1958. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Paquita Rico, Gustavo Rojo, Jesús Tordesillas en Tómas Blanco.

Aangezien haar echtgenoot na drie maanden huwelijk al niet meer van haar houdt, vraagt een vrouw hulp aan het portret van haar grootmoeder. Een fantastische schelmenkomedie, met de zoals gebruikelijk zwakke regie van Klimowsky.

La Tirana

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. Paquita Rico, Gustavo Rojo en José Moreno.

Een verbitterde vrouw besluit zoveel mogelijk mannen te verleiden. Een onbelangrijk, verward, theatraal melodrama.

Historia de un joven pobre

1958 |

Spanje/Italië 1958. Marino Girolami. Met o.a. Paul Muller, Gustavo Rojo en Susana Canales.

Een verbitterde vrouw besluit zoveel mogelijk mannen te verleiden. Een onbelangrijk, verward, theatraal melodrama.

El Amor empieza en sábado

1958 | Komedie, Romantiek

Spanje 1958. Komedie van Victorio Aguado. Met o.a. Erika Remberg, Gustavo Rojo, Elisa Montés en Germán Cobos.

Op het Spaanse filiaal van een belangrijk Amerikaans distributiekantoor wordt een inspecteur verliefd op een programmamedewerkster. Dit moet een komedie in het wereldje van de filmdistributiemaatschappijen voorstellen, vol met verhoudingen en onbeantwoorde liefdes.

La Guerra empieza en Cuba

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Emma Penella, Gustavo Rojo, Roberto Rey en Jesús Tordesillas.

Een mooie Cubaanse zangeres gaat naar Spanje om wraak te nemen op haar zuster. Een pretentieuze maar toch af en toe curieuze film van een regisseuer die in de Spaanse cinema van de jaren vijftig zijn hoogtij vierde.

Desnúdate Lucrecia

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Gustavo Rojo, Domingo Soler en Lucy Gallardo.

Een model, dat naakt heeft geposeerd voor een aantal kalenders, en een pianist raken verzeild in allerlei verwikkelingen als zij samen in een kamer worden opgesloten. Middelmatige komedie waarin het enige aardige de ongegeneerdheid van Silvia Pinal is; verder niets bijzonders.

Secretaria peligrosa

1955 | Thriller

Spanje 1955. Thriller van Juan Oriol García. Met o.a. Rosa Camino, Gustavo Rojo, Mathilde Muñoz Sampedro en Angel García.

De minnares van de baas van een misdadigersbende introduceert zich als secretaresse in een warenhuis teneinde de eigenaar daarvan te versieren en een roofoverval te vergemakkelijken. Een ordinaire thriller, slecht geregisseerd en gespeeld.

Tyrma

1954 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1954. Avonturenfilm van Paolo Moffa. Met o.a. Silvana Pampanini, Gustavo Rojo, Marcello Mastroianni en Elvira Quintillá.

Een Castiliaanse kapitein moet prinses Guyamina redden uit de handen van een arglistig edelman. Een eenvoudig avonturenmelodrama, waarin Mastroianni een van zijn eerste belangrijke rollen heeft gespeeld.

La Sobrina del señor cura

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Domingo Soler, Silvia Derbez, Angel Infante en Gustavo Rojo.

Het nichtje van een priester wordt verliefd op een onterecht door de justitie gezochte jongen. Armzalig in alle opzichten.

La Principesse della Canarie

1954 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/Spanje 1954. Avonturenfilm van Paolo Moffa. Met o.a. Silvana Pampanini, Marcello Mastroianni, Gustavo Rojo, Jose Maria Lado en Elvira Quintilla.

In de 15de eeuw probeert de Spaanse regering de Canarische Eilanden te koloniseren, als de kroonprinses van Gran Canaria een jonge Spaanse commandant het leven redt. Ze wordt verliefd op hem, zonder dat ze elkaars identiteit kennen. Zowel de oorlogs- als de liefdesconflicten monden uit in een verzoening. Acht schrijvers droegen bij tot dit warrig, romantisch avonturenverhaal, dat in de opgeklopte regie en spelprestaties vaak onbedoeld komisch werkt maar daardoor óók onderhoudend blijft. Mastroianni is te zien in een absurde miscasting

La Mujer ajena

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Rita Macedo, Gustavo Rojo, Manuel Fábregas en Amanda del Llano.

Een man ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt, wil haar vergeven, maar zij blijft hem minachten. Veel te veel dialoog in een film die ook om andere redenen niet te harden is.

Tehuantepec

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Katy Jurado, Eduardo Fajardo, Domingo Soler en Gustavo Rojo.

De inwoners van een dorp moeten vanwege de pest hun huizen verbranden. Er werden twee versies gemaakt, één in het Spaans, de ander in het Engels, waarin Fajardo's rol over werd genomen door Dan O'Herlihy; beide films waren pijnlijk slecht.

Los que no deben nacer

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Sara García, Gustavo Rojo, Isabela Corona en Pituka de Foronda.

Een misvormd kind wordt door een circuseigenaar gekocht om als fenomeen tentoongesteld te worden. Ingewikkeld en moraliserend en met opmerkelijke regiefouten: de hoofdrolspeelster betreedt het circus in het zwart en binnen blijkt zij ineens een witte jurk aan te hebben.

Borrasca en las almas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. María Elena Marqués, Roberto Cañedo, Gustavo Rojo en Carlos Orellana.

Een werknemer komt terug op zijn werk nadat hij bij een ongeval een hand heeft verloren. Moraliserend en ouderwets, deze film, waarin ons voor de zoveelste maal wordt voorgehouden dat de armen duizend maal beter zijn dan de rijken.

Angeles de la calle

1953 | Drama

Mexico/Cuba 1953. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Gustavo Rojo, Emilia Guiú, Andrea Palma en Julio Villarreal.

Door gebrek aan liefde loopt een jongetje samen met zijn vriendje weg van huis om zich te voegen bij een groepje arme kinderen onder de bescherming van een goedaardige rechter. Onbetekenend.

Sangre en el ruedo

1952 | Drama

Spanje/Mexico 1952. Drama van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Gustavo Rojo, Marisa de Leza, Lina Rosales en Ernesto Vilches.

Uit vriendschap voor zijn vriend besluit een jongen die studeert voor leraar, stierenvechter te worden. Vier maal wordt hij op de horens genomen, drie maal raakt hij gewond en dan te weten alle Weesgegroetjes die er worden gebeden. Het resultaat: niet te harden. In 1969 zou de Spaanse regisseur Rafael Gil een remake van deze film maken.

Hermano menor

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Domingo Viladomat. Met o.a. Gustavo Rojo, María Rivas, María Asquerino en Gustavo Re.

Een jongeman uit de grote stad, zonder werk of illusies, zoekt wanhopig een mogelijkheid om zijn jongere broertje te laten studeren. Een goed bedoelde, maar weinig overtuigende film.

De Madrid al cielo

1952 | Komedie, Romantiek

Spanje 1952. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. María de los Angeles Morales, Gustavo Rojo, Manolo Morán en Félix Fernández.

De inspanningen van een verloofd stel op jacht naar succes. Zeer slecht, zoals haast alle films van Gil.

Bajo el cielo de España

1952 | Komedie, Romantiek

Spanje 1952. Komedie van Miguel Contreras. Met o.a. Gustavo Rojo, Marisa de Leza, Lina Rosales en Julio Riscal.

De jonge Manuel kan maar niet kiezen tussen de muziek en de stieren. Uiteindelijk besluit hij tot het laatste, in deze domme, sentimentele komedie.

Parsifal

1951 | Muziek, Avonturenfilm

Spanje 1951. Muziek van Carlos Serrano de Osma en Daniel Mangrane. Met o.a. Ludmilla Tchérina, Gustavo Rojo, Carlo Tamberlani en Félix de Pomés.

De beroemde opera van Wagner wordt op het witte doek belicht als avonturenfilm van een zeker esthetisch niveau. Een van de vroegste tekenen van de intrede van de fantasie in de Spaanse film.

Cerca del cielo

1951 | Oorlogsfilm

Spanje 1951. Oorlogsfilm van Domingo Viladomat. Met o.a. Venancio Marcos, Patricia Morán, Gustavo Rojo en José María Seoane.

Het verhaal van een legerpriester die wordt gefusilleerd door de republikeinen. Een krankzinnig oorlogsdrama uit de tijd van Franco waarin een echte priester, de fanatieke vader Venancio Marcos, de hoofdrol speelt.

La Reina del mambo

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Sara García, Gustavo Rojo en Eduardo Noriega.

Een meisje laat haar vriendje in de steek om er vandoor te gaan met een pooier die haar drogeert om haar vervolgens te prostitueren. Veel te gecompliceerd en te wreed.

Doña Clarines

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Eduardo Ugarte. Met o.a. Sara García, Angel Garasa, Carmen González en Gustavo Rojo.

Een vrouw doet alsof ze gek is om te ontdekken of een jongen echt verliefd is op haar nichtje. Naar het gelijknamige werk van de gebroeders Alvarez Quintero. Sobere en zeer vermakelijke film.

Un Grito en la noche

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Gustavo Rojo, Esther Luquín en Rubén Rojo.

Een jonge man wordt verliefd op zijn oudere, rijke tante. De dochter van de vrouw wordt op haar beurt verliefd op de neef. Deze wrede film is bovendien slecht.

La Virgen desnuda

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Susana Guízar, Gustavo Rojo en José María Linares.

Een knap jong meisje bewaart haar maagdelijkheid ondanks de voortdurende dreigementen van haar aanbidders. De film is afschuwelijk moraliserend.

Café de chinos

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Carlos Orellana, Abel Salazar, Amanda del LLano en Gustavo Rojo.

De verloofde van een dief, door hem in de steek gelaten, krijgt een dochtertje in een Chinees café. De eigenaar van het café wil het meisje adopteren. De film is duidelijk met weinig geld en veel tegenzin gemaakt.

Una Mujer con pasado

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Meche Barba, Gustavo Rojo en Ernesto Vilches.

Een verdorven vrouw zonder moraal maakt heel wat mee, voordat ze uiteindelijk een nieuw leven begint door de herinnering aan een vroegere vriend. De film is echter een dramatische smartlap.

Cuando baja la marea

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. María Luisa Zea, Rubén Rojo en Gustavo Rojo.

Een jonge man gaat in een vissersdorp op zoek naar zijn broer; deze woont samen met een vrouw op wie hij natuurlijk al spoedig verliefd wordt. Er zit geen greintje vaart in deze film.

Cortesana

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Meche Barba, Gustavo Rojo en Rubén Rojo.

Een knappe cabaretière wordt bemind door twee jonge mannen en uitgebuit door een schooier. In deze slechte en dramatische film valt alleen de enorme sensualiteit van Meche Barba op.

Barrio de pasiones

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Alfredo Gómez de la Vega, María Teresa Esquella en Gustavo Rojo.

De duizend en één wederwaardigheden van een arm jong meisje. De film is gebaseerd op een verhaal van Dostojevski. Fernández Bustamante probeert, maar slaagt er niet in, de atmosfeer van ellende en tragedie weer te geven, die zo duidelijk voelbaar is in de roman. Wat overblijft is een erg middelmatige film.

Todo un caballero

1946 | Drama, Misdaad

Mexico 1946. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Soler, Malú Gatica en Gustavo Rojo.

Een jonge schilder wordt beschuldigd van de moord op een vrouw. Alle bewijzen zijn tegen hem. Hoewel de film een beetje gekunsteld overkomt, is het toch een aanvaardbare detective.

La Insaciable

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. María Antonieta Pons, Rafael Baledón en Gustavo Rojo.

Een beroemde arts verlaat zijn vrouw, een ex-danseres, als hij er achter komt dat zij een losbandig leven leidt. Een onwaarschijnlijke, verwarde, onplezierige en melodramatische film.

Una Canción en la noche

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van René Cardona. Met o.a. Domingo Soler, Gustavo Rojo, Amanda del Llano en Tito Junco.

Een plattelandsmeisje trouwt met de oude eigenaar van de hacienda. Na een aantal jaren, waarin zij een kind krijgt, verdwijnt ze. Onevenwichtige film, zowel wat plot als wat regie betreft.

El Ultimo amor de Goya

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Domingo Soler en Gustavo Rojo.

De vluchtige liefdes van de beroemde schilder op het hoogtepunt van zijn roem. Een film ter gelegenheid van het tweede eeuwfeest van de dood van Goya. Kraak noch smaak. Ook bekend als LA DIABLA.

Mis hijos

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van René Cardona. Met o.a. Sara García, Andrés Soler en Gustavo Rojo.

Als een trein ontspoort, overlijdt de machinist en verliest zijn vrouw haar geheugen. Destijds sloeg dit melodrama alle records van ongeloofwaardigheid, maar de regie is niet onverdienstelijk.