Víctor Parra is acteur.
Er zijn 28 films gevonden.

Hombres de roca

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Raúl de Anda jr. Met o.a. Rodolfo de Anda, Jaime Fernández, Sonia Infante en Víctor Parra.

Een gevreesde revolverheld wil verandering in zijn leven en besluit sheriff van een dorp te worden. Zijn zoon, die hem vroeger erg bewonderde, denkt dat dit een teken van lafheid is, laat hem in de steek en wordt zelf 'pistolero'. Een nogal moralistische film met veel actie.

El bastardo

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Víctor Parra, Rosa María Vázquez, Tito Junco, Berta Moss en Aurora Clavel.

Het vervolg op RANCHO SOLO. Een gewetenloze man doet zich voor als de bastaardzoon van een rijke grootgrondbezitter. Die is namelijk wanhopig op zoek naar zijn natuurlijke zoon. Het enige aardige aan deze zwakke film is de aanwezigheid van bijrolspelers als Clavel en Barrón.

La Muerte en el desfiladero

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, Leonor Llausás, Dagoberto Rodríguez en Patricia Nieto.

De laatste van een serie rond de gemaskerde held 'Relámpago', waarin weer allerlei avonturen worden beleefd. De film is niet beter dan zijn voorgangers EL ASALTACAMINOS, EL JINETE NEGRO en HERENCIA TRAGICA, en bestaat ook weer uit drie episoden, getiteld: La muerte en el desfiladero, Se lo tragó la tierra en De la noche al día.

Herencia trágica

1958 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1958. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, Leonor Llausás, Dagoberto Rodríguez en Patricia Nieto.

De derde film uit een serie van vier over de gemaskerde 'Relámpago', strijder voor het recht. De episoden heten: Herencia trágica, La emboscada en El aparecido.

El Jinete negro

1958 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1958. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, Leonor Llausás, Dagoberto Rodríguez en Patricia Nieto.

De tweede aflevering rond de gemaskerde 'Relámpago', waarin deze het opnieuw opneemt tegen een bende criminelen. Deze film, bestaande uit drie episoden: El jinete negro, Duelo en la sierra en La mina sorda, is ronduit matig.

La Máscara de carne

1956 | Drama, Misdaad

Mexico 1956. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Agustín de Anda, María Rivas, Víctor Parra en José Elías Moreno.

Kort na haar huwelijk krijgt een vrouw een ongeluk waardoor zij blind wordt. Dit politiemelodrama met thriller-trekjes was het Mexicaanse debuut van de Spaanse actrice María Rivas. De film is onder de maat.

Alma de acero

1956 | Drama, Misdaad

Mexico 1956. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Luis Aguilar, Víctor Parra, Lina Salomé en Mantequilla.

Na zich te hebben gewroken op de moordenaar van zijn vader vlucht een man de bergen in om aan de justitie te ontsnappen. Uitermate zwak verhaal; een slecht geregisseerde film.

Morir de pie

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Víctor Parra, Silvia Dervez, Jaime Fernández en Tito Novaro.

Een jonge militair houdt een revolutionaire generaal aan. Als hij op het punt staat hem te fusilleren komt hij erachter dat de man zijn vader is. Deze met zorg gemaakte film toont de originele intenties van de regisseur. Toch ligt het melodrama er te dik bovenop.

Enemigos

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Víctor Parra, Linda Cristal, Fernando Casanova en Rosa Elena Durgel.

Twee broers leiden verschillende levens als gevolg van hun verschillende opvoeding: de een groeide op bij zijn vader, temidden van drink- en vechtpartijen, de ander bij zijn moeder, temidden van priesters en goede voorbeelden. Banaal.

El Tunel seis

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Manuel Mendoza, Víctor Parra, Andrés Soler en Carmen Montejo.

Tijdens de aanleg van een tunnel komt een aantal arbeiders door een instorting gevangen te zitten. De makers hadden de misplaatste pretentie om een realistisch drama over het leven van mijnwerkers te scheppen. Ze slaagden er niet in.

Un Marido infiel

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosa Arenas, Rosa Carmina, Francisco Petrone en Víctor Parra.

Een man is zijn neurotische vrouw zat en besluit haar te vermoorden om er met een revuezangeres, op wie hij verliefd is, vandoor te gaan. Alleen de rol van de Argentijnse acteur Petrone verdient vermelding.

Sombra verde

1954 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1954. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ricardo Montalbán, Ariadna Welter, Víctor Parra en Jorge Martínez de Hoyos.

Een ingenieur, uitgezonden op een wetenschappelijk- commerciële missie, verdwaalt in het oerwoud alwaar een jonge Indiaanse, die samen met haar vader in het ongerepte oerwoud woont, hem vindt. Ondanks zekere regie-technische tekortkomingen één van de meest opvallende Mexicaanse produkties van dat jaar, met een goed script en Buñuel- achtige trekjes.

La Sospechosa

1954 | Misdaad

Mexico 1954. Misdaad van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Miguel Torruco, Víctor Parra en Carmen Montejo.

Bij haar terugkeer in Mexico uit Europa ontdekt een meisje dat haar moeder verdwenen is en zelfs haar stiefvader lijkt haar te verloochenen. Een hoogtepunt van de Mexicaanse film: een serene en nauwkeurige vertelling, op magistrale wijze en met een voortreffelijk ritme gefilmd.

Me perderé contigo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Ramón Gay, Víctor Parra en Anita Blanch.

Een meisje wordt verliefd op een man met een slechte levenswandel en gaat er met hem vandoor, zonder zich te bekommeren om haar goede naam en haar familie. Conventioneel en onbeduidend.

Los Fernández de Peralvillo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Víctor Parra, David Silva, Sara García en Resortes.

Een arme verkoper van huishoudelijke artikelen wordt een schatrijke man zonder scrupules. Kijk en zie hoe reactionair een film kan zijn als er geen solide ideologie aan ten grondslag ligt.

La Duda

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosita Quintana, Francisco Petrone, Víctor Parra en Magda Guzmán.

Een eminent geleerde verdenkt zijn vrouw van overspel met een collega. Het enige vermeldenswaardige is dat dit de eerste Mexicaanse film was die op cinemascope formaat vertoond moest worden.

Frontera norte

1953 | Drama, Misdaad

Mexico 1953. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Fernando Fernández, Evangelina Elizondo, Víctor Parra en Dagoberto Rodríguez.

In een grensstadje staan twee rivaliserende smokkelaarsbenden tegenover elkaar. De film doet verwoede pogingen om een heel scala van nuances tussen de hoofdpersonen aan te brengen, wat komisch uitpakt want ze hebben allemaal even weinig scrupules.

Espaldas mojadas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Víctor Parra, Martha Valdés en Oscar Pulido.

Verschillende Mexicanen proberen illegaal de Río Bravo over te steken om in de Verenigde Staten te komen. Ondanks enkele technische onvolkomenheden, is de film van een indrukwekkende kracht en authenticiteit, overtuigend geacteerd onder een gedurfde regie.

Prisionera del recuerdo

1952 | Thriller

Mexico 1952. Thriller van Eduardo Ugarte. Met o.a. Alicia Caro, Roberto Cañedo, Víctor Parra en Augusto Benedico.

Een vrouw smeedt samen met haar vriend plannen om wraak te nemen op de moordenaar van haar vader. Toen Mexicaanse regisseurs pogingen ondernamen om suspense-films te maken, produceerden ze één grote aaneenschakeling van ongerijmdheden en deze film is er een goed voorbeeld van.

Los Dineros del diablo

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Amalia Aguilar, Roberto Cañedo, Víctor Parra en Marta Patricia.

Door de slechte invloed van zijn vrienden raakt een brave jongen op het verkeerde pad. De film verzandt langzaam maar zeker in een algehele middelmatigheid.

La Hija del ministro

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Víctor Parra en José Elías Moreno.

De dochter van een minister botst tegen een van diens bedienden en wordt op slag verliefd. De minister promoveert hem. Een mislukte komedie, ondanks de vakkundige regisseur.

El Suavecito

1950 | Misdaad

Mexico 1950. Misdaad van Fernando Méndez. Met o.a. Víctor Parra, Aurora Segura, Dagoberto Rodríguez en Enrique del Castillo.

Een bende gangsters pleegt overvallen in een klein dorp. De bendeleider vermoordt per ongeluk een revuedanseres en beschuldigt een taxichauffeur. Een ingetogen film met een voortreffelijk ritme.

Aventuras de un nuevo rico

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Rolando Aguilar. Met o.a. Daniel 'Chino' Herrera, Víctor Parra, Carmen González en Manteguilla.

Drie oplichters besluiten een rijke familie te beroven, maar het pakt allemaal verkeerd uit. Trieste en middelmatige komedie met romantische trekjes.

La Fe en Dios

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Víctor Parra, Lilia del Valle en Agustín Isunza.

Een bende dieven besluit liet leven te beteren nadat een van hen een wonder heeft meegemaakt. Onverteerbaar.

Cuatro contra el mundo

1949 | Misdaad

Mexico 1949. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Víctor Parra, Leticia Palma, Tito Junco en José Pulido.

Een paar dieven slaan de slag van hun leven maar worden daarna achtervolgd door de politie, die een van hen weet te doden. Een ander wordt gewond. Interessante film gebaseerd op waar gebeurde feiten die zich enige jaren tevoren in Mexico hadden afgespeeld. Door de regisseur zelf als zijn meesterwerk beschouwd.

Yo maté a Juan Charrasqueado

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Víctor Parra, María Luisa Zea en Tito Junco.

Deze film is een tweede vervolg op JUAN CHARRASQUEADO en net zo'n misselijke 'macho'-film als de vorigen. Gelukkig is dit personage hierna niet meer op het witte doek verschenen.

El Vengador

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Domingo Soler, Víctor Parra en Perla Aguiar.

Een jonge man keert na de dood van zijn vader naar huis terug en ontdekt dat zijn moeder met zijn oom is getrouwd. De film is een soort Hamlet van Shakespeare, maar dan slecht geregisseerd door Aguilar en gesitueerd in Mexico en daardoor wordt hij nogal belachelijk.

El Muchacho alegre

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Luis Aguilar, Sara Montes en Víctor Parra.

Een man vermoordt iemand en maakt dat zijn boezemvriend wordt verdacht. Hoewel het verhaal een beetje naïef is, is de film van een zeer behoorlijk niveau.