Gaylene Preston

Regisseur, Scenarist

Gaylene Preston is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Perfect Strangers

2003 |

2003. Gaylene Preston.

War Stories

1995 | Documentaire, Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Nieuw-Zeeland 1995. Documentaire van Gaylene Preston. Met o.a. Pamela Quill, Flo Small, Tui Preston, Jean Andrews en Rita Graham.

In dit simpele, verrassend effectieve voorbeeld van een documentaire vertelling halen zeven oude Nieuwzeelandse vrouwen herinneringen op aan WO II (1939-45), een en ander gelardeerd met stukjes filmnieuws uit die tijd. De verslagen omvatten een huwelijk op jonge leeftijd en het daarop volgende weduwschap, verkrachting op het slagveld en confrontaties met racisme. Het is echter vooral de rechttoe-, rechtaan-presentatie, meer nog dan het impliciete melodrama, die de verhalen hun kracht geeft. Het scenario is van regisseuse Preston. Het camerawerk is van Alun Bollinger. Dolby SR.

Ruby and Rata

1990 | Komedie

Nieuw-Zeeland 1990. Komedie van Gaylene Preston. Met o.a. Yvonne Lawley, Vanessa Rare, Lee Mete-Kingi, Simon Barnett en Russell Gowers.

Genietbare, eigenaardige maar te lange film over de psychologische oorlog tussen een vastberaden oude hospita en haar lastige huurster. Geweldige personages. Het scenario sleept er echter te veel clich[KA1]es bij (vooral het subplot uit de show- business over de sterstatus van rockzangers).

Mr. Wrong

1985 | Thriller, Horror, Komedie

Nieuw-Zeeland 1985. Thriller van Gaylene Preston. Met o.a. Heather Bolton, David Letch, Danny Mulheron, Gary Stalker en Michael Haigh.

Een jonge verlegen vrouw koopt een behekste auto, wat akelige gevolgen heeft. De feministische kijk maakt het wat afgezaagde verhaal interessanter. Gebaseerd op een kort verhaal van Elizabeth Jane Howard. Alternatieve titel: DARK OF THE NIGHT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gaylene Preston op televisie komt.

Reageer