Arlette Biernaux

Acteur

Arlette Biernaux is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Prune des bois

1979 | Familiefilm

België 1979. Familiefilm van Marc Lobet. Met o.a. Christian Marin, Lionelle Lamy, Bonbon, Arlette Biernaux en Michel Castel.

Een groepje kinderen vindt in het bos een te vondeling gelegd kindje. Ze besluiten het kindje te verbergen en het zelf te verzorgen, uit vrees dat de volwassenen het anders in een weeshuis zullen plaatsen. Charmante kinderfilm die tevens de aandacht vestigt op het wonderschone van de natuur. Scenario van Kathleen de Bethune en Marielle Paternostre. Er bestaat een Nederlandstalige versie onder de titel BOSKAATJE.

Pierre Fabien et Cie

1978 | Komedie, Familiefilm

België 1978. Komedie van Robert Lombaerts. Met o.a. Frédéric Debecq, Jean-Pierre Denuit, Anne Wouters, Delphine Greindel en Marc Lobet.

Zes maanden uit het leven van een jongen trekken hier (ritmisch) aan ons oog voorbij. Aan het einde van die periode is hij de puberteit ingegaan. Een kroniek met tal van onbetekenende details, die zwak verfilmd is en lijdt onder een stompzinnige dialoog. De jonge hoofdrolspeler (Debecq) speelt aantrekkelijk, maar wordt slecht (of helemaal niet) geregisseerd.

Printemps en hiver

1975 | Romantiek, Drama

België 1975. Romantiek van Jean-Louis Colmant. Met o.a. Marcel Josz, Arlette Biernaux, Nadia Gary, Raymond Peira en Georges Aubrey.

Deze tv-film beschrijft de ontmoeting tussen twee eenzame figuren op leeftijd. De vraag is of zij ervoor kiezen samen te leven. Een te mager scenario voor de duur van de film en de vaak droefgeestige scènes vertonen te weinig afwisseling. De personages zijn psychologisch nauwelijks uitgediept en vooral de dialogen stellen weinig voor. Daar moet echter bij worden vermeld, dat de regisseur elke cent heeft moeten omdraaien. Kortom, minder dan

L' amoureuse

1972 | Drama

België 1972. Drama van Christian Mesnil. Met o.a. Adriana Bogdan, Marcel Berteau, Arlette Biernaux en Christine Carell.

Een dertigjarige vrouw is heimelijk verliefd op de dokter die haar moeder verzorgt, een autoritaire en hebzuchtige weduwe. Haar liefde wordt een obsessie en ziekelijk jaloers op haar jongere zuster besluit ze de dokter te vermoorden. Zwaartillend psychologisch drama, door de maker opgedragen aan Buñuel. Of hij daar blij mee zal zijn, blijft een open vraag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arlette Biernaux op televisie komt.

Reageer