Wolf Gaudlitz

Regisseur, Acteur, Producer

Wolf Gaudlitz is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Palerme murmure

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Wolf Gaudlitz. Met o.a. Mimmo Cuticchio, Simone Genovese, Francesco Di Gangi en Leoluca Orlando.

Een schrijver (Cuticchio) keert na zeventien jaar terug naar Palermo, de hoofdstad van het eiland Sicilië. Hij ontdekt dat de stad nu rustig en veelbelovend is, terwijl bij zijn vertrek moord en doodslag schering en inslag waren. Zijn eigen familie deed mee aan de genadeloze machtsstrijd in Palermo en hij besloot pas terug te keren na de dood van zijn vader en een peetvader. Aan de hand van een verhaal dat grotendeels verzonnen is, komt het turbulente verleden van de stad der mafiosi in beeld. Het resultaat is boeiend en de mensen die hun steentje bijdroegen zijn behalve Cuticchio allemaal amateurs, die graag een getuigenis wilden afleggen. Hierbij is ook burgemeester Leoluca Orlando. Een uniek en boeiend document voor wie eens wat anders wil en wat meer wil weten over de stad uit de titel. Wellicht maak je daarna plannen voor een bezoekje...

Die Väter des Nardino

1989 | Komedie

Duitsland 1989. Komedie van Wolf Gaudlitz. Met o.a. Turi Ferro, Hilmar Tate, Massimo Bonetti, Peter von Strombeck en Sergio Lo Verde.

De film begint met de begrafenis van Virgilio (Ferro), de burgemeester van een Siciliaans dorpje. Zijn jeugdvriend is Pasquale (Tate), een wijnboer. Ze hebben dertig jaar niet meer met elkander gesproken en nu is het te laat voor een verzoening, of toch niet? Aan de hand van flashbacks zien we hoe het zo ver kon komen dat de een zich verraden voelde door zijn beste vriend op de dag dat Nardino (Lo Verde), de dorpsgek en doodgraversknecht, als vondeling in het dorp werd aangetroffen. Hoe tegenstrijdig het ook moge klinken de kwestie wordt tussen de twee kemphanen uitgepraat... Poëtische film, die op speelse wijze met het leven en de dood omgaat naar een scenario van regisseur Gaudlitz, die ermee debuteerde. Bekroond met de Beierse filmprijs en fraaie fotografie op locatie van Claus Langer. Bonetti speelt professore Virgilio op jonge leeftijd en Von Strombeck doet hetzelfde als Pasquale.

Die Konsequenz

1977 | Drama

Duitsland 1977. Drama van Wolfgang Petersen. Met o.a. Jürgen Prochnow, Ernst Hannawald, Edith Volkmann, Walo Lüönd en Hans Irle.

Een speelfilmsucces van 'Tatort'-regisseur Petersen over ouders die het leven verzieken van hun zoon na zijn bekentenis dat hij homoseksueel is, zodat hij nog vóór zijn 21ste jaar voorgoed in een zenuwinrichting terechtkomt. Een van de beste, en meest ontroerende homofilms van de laatste jaren, waarover in Beieren stormen van protest ontstonden. Scenario van regisseur en Alexander Ziegler. Camerawerk van Jörg-Michael Baldenius.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wolf Gaudlitz op televisie komt.

Reageer