Emilio Fernández is regisseur en acteur.
Er zijn 48 films gevonden.

El Tesoro de la selva perdida

1984 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Mexico 1984. Avonturenfilm van René Cardona Jr.. Met o.a. Stuart Whitman, Donald Pleasence, Bradford Dillman, John Ireland en Emilio Fernández.

Verschillende groepen avonturiers slaan zich door het oerwoud heen op zoek naar een schat die uit diamanten bestaat. Een stereotiepe en platvloerse film, die gemaakt werd met weinig middelen. Er spelen een paar aftakelende Amerikaanse acteurs in mee. De legendarische Emilio 'Indio' Fernández maakt echter veel goed.

Las amantes del señor de la noche

1983 | Drama

Mexico 1983. Drama van Isela Vega. Met o.a. Isela Vega, Elena de Haro en Emilio Fernández.

Een meisje wordt verliefd op de zoon van een handelaar, maar haar vader wil de relatie breken en stuurt haar naar het buitenland om te studeren. Het meisje roept de hulp in van de heks van het dorp om haar vader te doden zodat ze bij haar vriend kan blijven. Het regiedebuut van de actrice Isela Vega. Een goed geconstrueerde en vertelde film.

El silencioso

1966 | Western

Mexico 1966. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Gastón Santos, Luis Aguilar, Adriana Roel en Emilio Fernández.

Een revolverheld wil wraak nemen en helpt een plattelandsfamilie tegen bandieten die een dorp tiranniseren. Deze western is duidelijk geïnspireerd op SHANE. Uitstekend geregisseerd, prima camerawerk en montage.

Un tipo difícil de matar

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rafael Portillo. Met o.a. Emilio Fernández, Fernando Casanova, July Edwards en Slim Pickens.

Een man overleeft als enige een slachtpartij op zijn ranch en gaat vervolgens op zoek naar de bandieten die zijn vrouw ontvoerd en zijn werknemers vermoord hebben. De film zit vol wreedheden die karakteristiek waren voor films uit die tijd in het westerngenre. Er zijn twee versies, een Engels- en een Spaanstalige.

Los Malvados

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Emilio Fernández, Manuel Capetillo, Eric del Castillo en Irma Serrano.

Drie revolverhelden ontdekken een beroofde koets met daarin een oude man en diens kleindochter. De oude man belooft hen een kaart waarmee ze een grote schat kunnen vinden, als ze beloven het meisje te zullen beschermen. Een nogal wrede actiefilm. De naaktscènes met Serrano werden gecensureerd.

Yo, el valiente

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Julio Alemán, Begoña Palacios, Emilio Fernández en José Elías Moreno.

Een jongen keert terug naar zijn dorp, vergezeld van een man genaamd Cuervo, met wie hij bevriend is geraakt. Hij heeft zijn leven gered met als doel de dood van zijn moeder te wreken. Daarvoor moet hij zijn jongere broer en andere verwanten het hoofd bieden. Spanning, ruwheid, goede dialogen en uitstekende acteurs.

Un callejón sin salida

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Javier Solís, Alberto Vázquez, Emilio Fernández, Sonia López en Lucha Villa.

Twee broers komen tegenover elkaar te staan omdat ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Dit domme melodrama wordt, overigens maar gedeeltelijk, gered door de aanwezigheid van Fernández en Villa.

Los hermanos Muerte

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Emilio Fernández, Lola Beltrán, Luis Aguilar en Javier Solís.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie zweert een meisje de dood van haar vader te wreken; hij stierf als gevolg van een ongeluk. Grote vraag bij deze film: zitten er meer liedjes in of meer doden?

La recta final

1964 | Drama, Sportfilm

Mexico 1964. Drama van Carlos Enrique Taboada. Met o.a. Lilia del Valle, Emilio Fernández, Carmen Montejo en Armando Silvestre.

Verschillende jockeys, sommigen met een turbulent verleden, proberen de grote handicaprace te winnen. Ze besluiten met zijn allen zo te rijden, dat een oudere jockey, die bijna met pensioen gaat, zal winnen. Twee van hen houden zich niet aan de afspraak. Debuutfilm van de regisseur.

El revólver sangriente

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Lola Beltrán, Flor Silvestre en Emilio Fernández.

Een revolver is de oorzaak van de reeks lotgevallen van een aantal personen. Een soort WINCHESTER 73, de beroemde film van Anthony Mann, maar dan op z'n Mexicaans. Al met al niet zo slecht als je verwacht.

Paloma herida

1962 | Drama

Mexico/Guatemala 1962. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Patricia Conde, Emilio Fernández, Andrés Soler en Noé Murayama.

Een vrouw, net als vele anderen in haar dorp uitgebuit en verkracht door de plaatselijke machthebber, wordt berecht voor de moord op hem. De film behandelt het thema 'macht' en de uitbuiting van de indianen, maar op een nogal primitieve manier, met soms nogal belachelijke dialogen. Ondanks alles zijn er mooie scènes, zoals gebruikelijk in films van 'Indio' Fernandez.

La Bandida

1962 | Drama, Romantiek

Mexico 1962. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz, Ignacio López Tarso, Emilio Fernández en Katy Jurado.

Tijdens de Mexicaanse revolutie vechten twee mannen om de liefde van een prostituée, die de bijnaam 'de Straatroofster' heeft. Het is een acceptabele variant op het verhaal van Carmen, waarin bij uitzondering enkele belangrijke acteurs uit de Mexicaanse filmwereld bijeen zijn gebracht.

Pueblito

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. José Alonso Domínguez, Lilia Prado en Fernando Soler.

Een ingenieur arriveert in een dorpje om er een school te bouwen en krijgt te maken met de machtigste man van het dorp. Na lange afwezigheid regisseerde Fernández deze zeer demagogische, verwarde en melodramatische komedie.

Una Cita de amor

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos López Moctezuma, Jaime Fernández en José Elías Moreno.

De dochter van een grootgrondbezitter wordt verliefd op een boer, maar stuit op een verbod van haar vader. Een van de beste films van Indio Fernández, destijds gezien als een van zijn mindere werken.

El Impostor

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Pedro Armendáriz, Amanda del Llano, Silvia Derhez en Jaime Fernández.

Een man geeft zich uit voor de neef van een beroemd generaal die tijdens de Revolutie om het leven is gekomen bij een poging om zijn familie uit de misère te helpen. Deze absoluut ongevaarlijke film deed er vier jaar over om in première te gaan.

La Tierra de Fuego se apaga

1955 | Drama

Argentinië 1955. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Ana María Lynch, Erno Crisa, Armando Silvestre en Eduardo Rudy.

Een rijk man koopt een hoer op wie hij verliefd is vrij, maar hij rekent buiten de schurk, die ook verliefd op haar is. Brutaal plagiaat van LA RED. Mooie beelden, ondanks het feit dat de film enigszins lachwekkend aandoet.

Nosotros dos

1954 | Romantiek, Drama

Spanje 1954. Romantiek van Emilio Fernández. Met o.a. Rossana Podestá, José María Lado, Tito Junco en Irene Caba Alba.

Op de Castiliaanse hoogvlakte ontstaat een liefdesgeschiedenis. Een interessant uitstapje van de beroemde Mexicaanse cineast Emilio 'Indio' Fernández naar de Spaanse film. De Italiaanse Podestá speelt de hoofdrol. Een vrij onbekende film.

La Rebelión de los colgados

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Fernández en Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ariadna Welter, Carlos López Moctezuma, Víctor Junco en Alvaro Matute.

Een familie gaat in de bossen werken als houtvesters en wordt op wrede wijze uitgebuit. De film werd een flop op het in datzelfde jaar gehouden filmfestival van Venetië; dit vanwege de overmaat aan overbodige gruweldaden. Het scenario is van H. Wien naar de roman van B. Traven. Het camerawerk is van Antonio Díaz Conde.

Reportaje

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Arturo de Córdova, Dolores del Río, Jorge Negrete en María Félix.

De eigenaar van een dagblad looft 10.000 dollar uit voor degeen die hem ter publicatie op oudjaar een sensationeel bericht bezorgt. Bijeengeraapte melodramatische verhalen, met een journalistieke noot. 's Lands populairste acteurs doen mee, evenals de Spaanse Carmen Sevilla.

La Rosa blanca

1953 | Drama, Biografie

Mexico 1953. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Roberto Cañedo, Gina Cabrera, Julio Capote en Dalia Iñiguez.

Het leven van een opstandelingenleider tijdens de Spaanse overheersing in Cuba. Meer dan een biografische film: het blijkt te gaan om een opeenvolging van alle avonturen van de hoofdrolspeler. Sterk geregisseerd, maar routinematig.

La Red

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Fernández en Emilio Fernandez. Met o.a. Rossana Podestá, Cruz Alvarado, Armando Silvestre, Carlos Riquelme en Guillermo Cramer.

Een vrouw en twee mannen bevinden zich alleen met hun hartstochten op een verlaten strand. Eén van de mooiste en meest geslaagde films van Emilio 'Indio' Fernandez. Een film die, op voordracht van Jean Cocteau, een prijs behaalde op het Festival van Cannes.

El Rapto

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Negrete, María Félix, Andrés Soler en José Elías Moreno.

Een man wordt dood gewaand, waardoor zijn eigendommen in handen komen van de door het hele dorp begeerde vrouw. De laatste film van Jorge Negrete voor diens dood, kort daarna. Interessant maar niets bijzonders.

Cuando levanta la niebla

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Arturo de Córdova, María Elena Marqués, Columba Domínguez en Tito Junco.

Een geesteszieke vermoordt zijn kamergenoot om diens plaats in te nemen bij een rijke oom. Veel te kil en doorspekt met technische en fotografische hoogstandjes, om nog maar te zwijgen over de afgrijselijke muziek.

La Bien amada

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Roberto Cañedo, Columba Rodríguez, Julio Villarreal en Tito Junco.

Een leraar pleegt een diefstal om de operatie van zijn vrouw aan een hersentumor te betalen. Overdreven en zonder overtuigingskracht. 'Indio' Fernández was niet bepaald op zijn best.

El Mar y tú

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Mistral, Columba Domínguez, Martha Roth en Rodolfo Acosta.

Een oud-strijder keert terug naar zijn dorp op zoek naar zijn vriendin, zonder te weten dat zij met een ander getrouwd is. Een van de meest onbenullige films van de beroemde Fernández.

Acapulco

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Emilio Fernández. Met o.a. Elsa Aguirre, Armando Calvo, Miguel Torruco en Oscar Pulido.

De administrateur van een luxe hotel in Acapulco maakt een afspraak met een meisje zonder geld; hij stelt haar voor aan zijn rijkste klanten en zij trouwt met degene die zij het aardigst vindt, in ruil voor een commissie. Slordige film, gespeend van ieder gevoel voor humor.

Víctimas del pecado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Ninón Sevilla, Tito Junco, Rodolfo Acosta en Rita Montaner.

Een danseresje moet zich veel moeite getroosten om een baby, die zij op de vuilnisbelt heeft gevonden, groot te brengen. Hoewel er van tijd tot tijd een goed produkt uit zijn handen kwam, is 'Indio' Fernández hier onder de maat gebleven met een veel te simpel en weinig overtuigend melodrama.

Siempre tuya

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín, Tito Junco en Joan Page.

Een vrouw verlaat haar dorp om in de grote stad geld te gaan verdienen en ziet toe hoe haar man haar bedriegt; zij blijft hem echter trouw. Hoewel Fernandez een van de meest vooraanstaande regisseurs van de Mexicaanse film is, is dit een matig produkt, zowel wat regie als wat het acteerwerk betreft.

Islas Marías

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Pedro Infante, Rosaura Revueltas, Rocío Sagaón en Jaime Fernández.

Twee broers zien toe hoe hun zus haar minnaar vermoordt. Met zijn tweeën besluiten ze zich van het lijk te ontdoen, opdat hun moeder het niet te weten komt. Aardige film, maar té serieus.

La Malquerida

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Fernández en Emilio Fernandez. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Columba Domínguez, Dolores del R¡o en Columba Dominguez.

Een vrouw die voor de tweede maal is getrouwd, wordt gehaat door haar stiefdochter. De film is gebaseerd op het populaire boek van Jacinto Benavente. De regie is niet echt om over naar huis te schrijven en bovendien is de muziek veel te schreeuwerig.

Duelo en las montañas

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Rita Macedo, Fernando Fernández, Eduardo Arozamena en Jorge Treviño.

Een revolutionaire kapitein moet zich schuil houden in een dorp. Daar ontdekt men al gauw wie hij is. De film had wel wat meer vaart mogen hebben.

Salón México

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Marga López, Miguel Inclán en Rodolfo Acosta.

Om de studie van haar jongere zus te kunnen betalen, moet een jonge vrouw in een cabaret gaan werken waar ze door haar verloofde wordt uitgebuit. Dit melodrama van de 'Indiaan' Fernández is zeer de moeite waard. Bovendien is het camerawerk van uitstekende kwaliteit.

Río escondido

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. María Félix, Carlos López Moctezuma en Fernando Fernández.

Een jonge onderwijzeres gaat les geven in een verlaten dorp dat door een afschuwelijke 'cacique' gedomineerd wordt. Eén van de minst geslaagde films van Emilio 'Indio' Fernández, hoewel het echter geen slechte film genoemd kan worden.

Pueblerina

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Columba Romínguez, Roberto Cañedo en Guillermo Cramer.

Als een jonge man uit de gevangenis thuis komt, treft hij zijn moeder dood aan, ligt zijn huis in puin en wordt hij door de drie rijkste broers van het dorp als oud vuil behandeld. De opzet van deze film is zeer eenvoudig en zonder pretenties en is door de regisseur met een bewonderenswaardige gevoeligheid uitgevoerd. En daardoor zeker de moeite waard.

Maclovia

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz en Carlos López Moctezuma.

Een visser en een schone Indiaanse willen met elkaar trouwen. Haar vader, de Indianenhoofdman van het dorp, verzet zich hier echter tegen. Dit is een soort derde versie van JANITZIO - de eerste werd in 1934 door Carlos Navarro geregisseerd - en is een erg mooie, romantische film met indrukwekkend camerawerk.

Enamorada

1946 | Avonturenfilm

Mexico 1946. Avonturenfilm van Emilio Fernández. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz en Fernando Fernández.

Een jong meisje gaat trouwen met haar Noordamerikaanse verloofde. Tijdens de Mexicaanse revolutie echter, wordt zij verliefd op een revolutionaire generaal. Dit is een van de beste typisch Mexicaanse films die ooit is gemaakt, met zeer goede acteerprestaties.

Pepita Jiménez

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Ricardo Montalbán, Fortunio Bonanova en Consuelo Guerrero de Luna.

We zien de wederwaardigheden van de jonge Pepita. Zij slaagt er in te trouwen met haar geliefde, de seminarist Luis. 'Indio' Fernández is er in geslaagd een buitengewoon exacte en alleszins acceptabele verfilming te maken van het gelijknamige boek van Juan Valera.

Bugambilia

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz en Julio Villarreal.

Een jonge soldaat wordt vermoord door de vader van het meisje waarop hij verliefd is. Matig melodrama van 'Indio' Fernández; zijn vierde film waarin zich een romance ontwikkelt tussen Del Rio en Armendáriz.

María Candelaria

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Alberto Galán, Margarita Cortés en Rafael Icardo.

Een vreemde en romantische geschiedenis rond het schilderij van een naakte Indiaanse, waarvan de schilder geen afstand heeft kunnen doen. Prachtige beelden van Gabriel Figueroa ondersteunen een eenvoudig maar betoverend verhaal door de regisseur en Mauricio Magdaleno tot scenario bewerkt. Bekroond op het festival van Cannes in 1949. Ook bekend als XOCHIMILCO.

Flor silvestre

1943 | Romantiek

Mexico 1943. Romantiek van Emilio Fernández. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Margarita Cortés en Carlos Riquelme.

Twee mensen die op de vlucht zijn voor de justitie worden op elkaar verliefd. De derde film en één van de beste van Fernández, een film die in die tijd zowel in de pers als in de zaal goed is ontvangen.

Soy puro mexicano

1942 | Avonturenfilm

Mexico 1942. Avonturenfilm van Emilio Fernández. Met o.a. Pedro Armendáriz, David Silva en Raquel Rojas.

Een ter dood veroordeelde bandiet wordt gered door zijn kameraden tijdens WO II. De tweede film die werd geregisseerd door de 'Indiaan' Fernández, en behoorlijk slecht.

La Isla de la pasión

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. David Silva, Isabela Corona, Pituka de Foronda en Pedro Armendáriz.

Het tragische avontuur van een vergeten bataljon op een eiland. Het debuut van de acteur 'Indiaan' Fernández. De voortreffelijke fotografie is het werk van Jack Draper.

El Zorro de Jalisco

1940 | Avonturenfilm

Mexico 1940. Avonturenfilm van José Benavides Jr.. Met o.a. Pedro Armendáriz, Consuelo de Alba, Emilio Fernández en Agustín Insunza.

Een mysterieuze gemaskerde man beschermt een heel dorp tegen de aanval van bandieten. Een bescheiden maar zeer achtenswaardige film die zich afspeelt, zonder daarvan een geheim te maken, in dezelfde landelijke omgeving van Jalisco als de film LA MARCA DEL ZORRO die in 1920 door Fred Niblo werd geregisseerd.

El Charro Negro

1940 | Avonturenfilm

Mexico 1940. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Raúl de Anda, María Luisa Zea en Emilio Fernández.

Een gemaskerde man beschermt de armen tegen onrechtvaardigheden. De eerste populaire held van de Mexicaanse film, primitief en nog onvolmaakt, maar wel vol brutaliteit en kracht.

Juan sin miedo

1938 | Avonturenfilm

Mexico 1938. Avonturenfilm van Juan José Segura. Met o.a. Juan Silveti, Jorge Negrete, María Luisa Zea en Emilio Fernández.

Een jongeman die stierenvechter wil worden, betrapt enkele bandieten bij het stelen van vechtstieren. De aanvoerder van de bende slaagt erin te ontsnappen. In deze film, die bol staat van de liedjes (18 in totaal), zien we een veel vrijmoedigere Negrete dan in zijn vertolkingen uit de jaren '40. Helaas ziet hij geen kans dit knoeiwerk te redden.

Aquí llegó el valentón

1938 | Avonturenfilm

Mexico 1938. Avonturenfilm van Fernando A. Rivero. Met o.a. Jorge Negrete, María Luisa Zea, Magda Haller en Emilio Fernández.

De onzinnige avonturen van een losbol, die op afschrikwekkende wijze met het pistool en de liefde omgaat. De film is zó rampzalig dat hij na enkele weken al uit de roulatie is genomen.

Adiós Nicanor

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Rafael E. Portas. Met o.a. Emilio Fernández, Carmen Molina, Ernesto Cortázar en Elvia Salcedo.

De kleindochter van de eigenaar van een ranch is verliefd op de meesterknecht die op het punt staat te trouwen, maar door zijn verloofde in de steek wordt gelaten. Van alle films waarin Emilio Fernández heeft gespeeld is deze produktie de beste reclame voor de rol die de 'Indiaan' in de Mexicaanse film het volgende decennium zou vertolken.

Janitzio

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Carlos Navarro. Met o.a. Emilio Fernández, María Teresa Orozco, Gilberto González en Max Langler.

Een inboorlinge heeft een liefdesverhouding met iemand die niet tot haar stam behoort. Als zij terugkeert naar haar eigen gemeenschap wordt zij gestenigd en verstoten. Een opwindende romantische film met wat racistische, nationalistische trekjes.