Percival Rubens

Regisseur, Scenarist

Percival Rubens is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Sweet Murder

1990 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1990. Horror van Percival Rubens. Met o.a. Helen Udy, Embeth Davidtz, Russell Todd en Dany Keogh.

Twee jonge vrouwen delen samen een appartement en kunnen op het oog goed met elkaar opschieten totdat een van hen (Udy) een leuke vriend heeft (Todd) en een erfenis krijgt. Jaloezie drijft de ander (Davidtz) tot moorddadig gedrag. Niets nieuws onder de zon.

Wild Zone

1989 | Actiefilm, Avonturenfilm

Zuid-Afrika 1989. Actiefilm van Percival Rubens. Met o.a. Philip Brown, Edward Albert, Carla Herd, Rex Garner en Danny Keogh.

Brown in de rol van een milieudeskundige, die vroeger bij de commando's was. Zijn vader, die een hoge ambtenaar bij de Zuid- Afrikaanse regering is, wordt gekidnapt en Brown gaat hem bevrijden. Een diamantensmokkel blijkt de grondslag van de ontvoering te zijn. Herd als Nicole is het liefje van de misdadige Albert, de aanvoerder van het gespuis. Uiteraard valt Brown voor Herd. Echt, helemaal niets nieuws onder de zon. Beneden de middelmaat is troef; in alle opzichten. Scenario van regisseur Rubens en camerawerk van Rod Steward.

The Demon

1983 | Horror

Verenigde Staten 1983. Horror van Percival Rubens. Met o.a. Jennifer Holmes, Cameron Mitchell, Gardner Craig, Zoli Markey en Peter J. Elliot.

Ex-marinier Mitchell, een man met mediamieke gaven, wordt te hulp geroepen. Hij moet een veertien-jarig meisje opsporen dat enkele weken eerder op mysterieuze wijze is verdwenen. Hij krijgt beelden door waarvan hij vermoedt dat ze wijzen op een man die beschikt over bovennatuurlijke krachten, een soort mutant. Ondertussen besluipt deze laatste al een nieuw slachtoffer, de mooie kleuterleidster Holmes. Interessant gegeven, dat door het lage budget en het gebrek aan fantasie van de regisseur/scenarioschrijver grotendeels de mist ingaat. De film is onsamenhangend en de suspense wordt op erbarmelijke wijze opgebouwd. Holmes' inzet redt het geheel nog een heel klein beetje. Bloedig gefotografeerd door Vincent Cox. Ook bekend als MIDNIGHT CALLER.

Mr. Kingstreet's War

1973 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1973. Avonturenfilm van Percival Rubens. Met o.a. John Saxon, Tippi Hedren, Rossano Brazzi en Brian O'Shaughnessy.

Een eenzelvige man en zijn vrouw zien hun idyllisch bestaan in een Afrikaans natuurpark verstoord door het uitbreken van WO II en besluiten zich niet afzijdig te houden. Boeiend en ongebruikelijk.

Strangers at Sunrise

1969 | Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van Percival Rubens. Met o.a. George Montgomery, Deana Martin, Brian O'Shaughnessy en Tromp Terreblanche.

Een western rondom de eeuwwisseling spelend in Zuid-Afrika, waarin de Amerikaanse mijningenieur Montgomery, aangetrokken door de goudkoorts, zich van blaam tracht te zuiveren als de Britten hem beschuldigen van spionage voor de Boeren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Percival Rubens op televisie komt.

Reageer