Georges Mihalka

Regisseur

Georges Mihalka is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

L'homme idéal

1996 | Komedie, Erotiek

Canada 1996. Komedie van Georges Mihalka. Met o.a. Marie-Lise Pilote, Roy Dupuis, Macha Grenon, Joe Bocan en Francine Ruel.

Aardige Canadese komedie over liefde, seks en relaties. Op de ochtend van haar 35ste verjaardag hoort Lucie (Pilote) haar biologische wekker rinkelen. Die avond vertelt zij haar besluit aan haar vriendinnen: zij wil een kind. Eerst moet zij een vader zoeken. Binnen de drie maanden, het scepticisme van haar vriendinnen ten spijt. Zo beginnen de `audities`. Eerst is er Albert (Bouchard), een pedante intellectueel die jonge nimfen verkiest boven rijpe vrouwen. Dan Frank (Lapointe), een sportieve Adonis die genoeg kinderen wil hebben om ermee een hockey-ploeg samen te stellen. Vervolgens Bob (Girard), een `sensitieve` feminist. Of Gilbert (Leclerc), advocaat en onverbeterlijk verleider. Lucies` voorlopig laatste hoop wordt Pierre (No[KA3]el), een gynecoloog en volgens allen de ideale kandidaat. Maar er is ook nog ex-vriendje Georges (L'Ecuyer), een van de weigigen die Lucie kan troosten. Geschreven door Sylvie Pilon en Daniaille Jarry is dit koren op de molen van Canadese tv-ster Pilote voor haar grote filmdebuut. Buiten Franssprekend Canada kijkt men naar dit soort ongein als naar een Franse boulevardkomedie.

Le chemin de Damas

1989 | Drama

Canada 1989. Drama van Georges Mihalka. Met o.a. Rémy Gérard, Pascale Bussières en Jessica Barker.

Jean-Marie Couturier (Gérard), thans een rustige dorpspastoor, was vroeger een hippie. Plotseling wordt hij weer geconfronteerd met dat verleden, wanneer de dochters van zijn ex- vriendin opeens voor zijn neus staan, die is veroordeeld wegens vervalsing en heling. Zijn probleem: hoe nu de ware christelijke liefdadigheid nakomen? Een vrij inconsequent en zo nu en dan weinig geloofwaardig scenario, echter gecompenseerd door uitmuntend spel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georges Mihalka op televisie komt.

Reageer