Cestmír Kopecky

Producer

Cestmír Kopecky is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

The Karamazovs

2008 | Drama

Polen/Tsjechië 2008. Drama van Petr Zelenka. Met o.a. Ivan Trojan en Martin Mysicka.

Op een hete zomerdag, ergens in Polen, loopt een groep mensen door een verlaten staalfabriek. Het zijn acteurs uit Praag en ze komen repeteren voor een voorstelling die de volgende dag in die ruimte zal plaatsvinden.

Year Of The Devil

2002 | Muziek, Fake documentaire

Tsjechië 2002. Muziek van Petr Zelenka.

The Year of the Devil van Petr Zelenka is een eigenzinnige brouwsel: het komische verslag van de opkomst en ondergang van een Tsjechische rockband is muziekfilm, (nep-)documentaire en persiflage ineen, waarbij Zelenka zich in het geheel niet bekommert om logica.

The way through the bleak woods

1997 | Experimenteel

Tsjechië 1997. Experimenteel van Ivan Vojnár. Met o.a. Matej Hádek, Karel Pospíshil, Jiri Soukup, Jana Dolanská en Pavel Landovský.

De jonge Weense tandarts Holoubek vestigt zich in een afgelegen dorp in het Boheemse Woud om er een praktijk te beginnen. Hij maakt kennis met een geïsoleerde dorpsgemeenschap waarin de bewoners op elkaar zijn aangewezen. Holoubek woont in bij de afgetobde weduwe Hudlerová en haar rusteloze zoon Victor. Zij heeft een verhouding met de postbode Kolesh, een harteloze kerel. Holoubek leert ook de lieflijke en verleidelijke Anna kennen, van wie de dorpelingen zeggen dat zij het houdt met iedere man die maar wil, en bezoekt een oude zonderling die zich heeft teruggetrokken in een hutje aan de rand van het bos. De jonge tandarts observeert de spanningen tussen de excentrieke dorpsbewoners aanvankelijk van een afstand maar raakt meer en meer betrokken bij de ontwikkelingen in de dorpse microkosmos. THE WAY THROUGH THE BLEAK WOODS (1997) speelt zich af aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, wanneer Bohemen deel uitmaakt van de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Er wonen verschillende nationaliteiten waarvan de Sudetenduitsers de meerderheid vormen. Vojnár suggereert dat de verschillende etnische groepen harmonieus met elkaar omgaan. THE WAY THROUGH THE BLEAK WOODS eindigt met documentaire beelden uit de Eerste Wereldoorlog, die een einde zou maken aan de Habsburgse Monarchie. Een periode van onschuld werd hiermee definitief verleden tijd. De regisseur geeft echter ook een tijdloze schets van het plattelandsleven als een in zich gesloten wereld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cestmír Kopecky op televisie komt.

Reageer