Michael Herr: cast en scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

Stanley Kubrick - A Life in Pictures

2001 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2001. Documentaire van Jan Harlan. Met o.a. Christiane Kubrick, Woody Allen, Martin Scorsese, Steven Spielberg en Jack Nicholson.

Een paar jaar na de dood van Kubrick maakte zijn vertrouwde medewerker, uitvoerend producent en zwager Jan Harlan deze documentaire. De film geeft een inkijkje in de werkwijze van deze lastige perfectionist, er worden bewonderaars aan het woord gelaten, maar ook acteurs die vertellen hoe moeizaam het was om met het genie samen te werken. Interessant voor cinefielen.

Full Metal Jacket

1987 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1987. Oorlogsfilm van Stanley Kubrick. Met o.a. Matthew Modine, Adam Baldwin, Vincent D'Onofrio, R. Lee Ermey en Dorian Harewood.

Eigenlijk bestaat dit Vietnamdrama van regisseur Kubrick uit twee films. Eerst een erg goed en aangrijpend stuk over een trainingskamp voor mariniers, gevolgd door een wat saaier deel over de gevechtshandelingen in Vietnam. Het eerste stuk wordt gedomineerd door 'drill instructor' Sergeant Hartman (angstaanjagend overtuigend gespeeld door oud-beroepsmilitair R. Lee Ermey) en zijn 'gevecht' met de wat dikkige rekruut 'Gomer' Pyle (D'Onofrio). Opgenomen op het terrein van een oude gasfabriek aan de Theems, waar een deel van de oude keizersstad Hué werd nagebouwd.

Apocalypse Now

1979 | Oorlogsfilm, Historische film, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1979. Oorlogsfilm van Francis Ford Coppola. Met o.a. Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Dennis Hopper en Frederic Forrest.

Sheen zat tijdens de opnames diep in de drugs, hij kreeg een hartaanval, de tropische set van Apocalypse Now werd verwoest door een orkaan, het budget liep afschuwelijk uit de klauwen zodat Coppola uit eigen zak bij moest leggen; 'This isn't a film about Vietnam, this film is Vietnam,' liet Coppola weten. Ondanks of dankzij de problemen is Apocalypse Now - over kapitein Willard (Sheen) die opdracht krijgt om de mythische en gestoorde kolonel Kurtz (Brando) te vinden - een ongekend krachtige (anti)oorlogfilm geworden over onmacht, waanzin en wanhoop. Super.

Apocalypse Now Redux (2001)
Coppola maakte van het ruwe materiaal van zijn Apocalypse Now (200 uur) een nieuwe film. Althans naar eigen zeggen. Slechts een paar scènes springen eruit als nieuw. De basis blijft dat kapitein Willard (Sheen) in Vietnam een geheime opdracht krijgt om de geniale doch losgeslagen kolonel Kurtz (Brando) te liquideren. De zwakte van het origineel, een haperend tempo, wordt vooral verergerd door een nieuwe, te lange sequentie met Franse kolonisten. De kracht - bizarre gebeurtenissen in overweldigende beelden - is toegenomen door enkele maffe sequenties en het opkrikken van de kleuren. Het laatste oordeel: hoe meer Apocalypse Now (en later), hoe beter.

Apocalypse Now Final Cut (2019)
Coppola kon het toch niet laten en dus sleutelde hij nog één keer aan zijn magnus opus. Deze 'final cut' is gemaakt van een nieuwe hoge-resolutiescan met gereviseerde soundmix en is twintig minuten korter dan Redux.