Hideaki Nitani

Acteur

Hideaki Nitani is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Ogon no Yarodomo

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Mio Ezaki. Met o.a. Yujiro Ishihara, Hideaki Nitani, Joe Shishido en Misa Hirose.

Twee leden van een gangsterbende krijgen de opdracht wraak te nemen op de leider van een rivaliserende bende. Een buitengewone algemene, zeer platgetreden, onoriginele Yakuza-film, die zijn hoogtijdagen beleefde in de periode 1960-1970.

Ajia Himitsu Keisatsu

1968 | Actiefilm

Japan 1968. Actiefilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Hideaki Nitani, Joe Shisshido en Ruriko Asaoka.

Agent Saeki van de Aziatische afdeling van Interpol moet een een bende misdadigers oprollen. Een onsamenhangende Japanse actiefilm, in de trant van James Bond.

Tôkyô nagaremono

1966 | Misdaad, Drama, Thriller

Japan 1966. Misdaad van Seijun Suzuki. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Ryuji Kita, Hideaki Nitani en Eiji Go.

Gangster Tetsuo wil zich, net als zijn baas Kurata, terugtrekken uit het criminele leven, maar als een rivaliserende bende het gemunt heeft op zijn oude baas en mentor komt Tetsuo toch weer in actie. Niet eens zo opzienbarend Japans misdaadverhaal bevat behoorlijke plotgaten, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de zeer eigenzinnige vormgeving. Regisseur Suzuki mocht van de studio voor het eerst in kleur draaien en gebruikte dat optimaal. Mooie jaren 60 sfeer, een stijlvolle hoofdrolspeler met als toetje een toefje cultuurkritiek.

Nippon Retto

1966 | Misdaad

Japan 1966. Misdaad van Hajime Kumai. Met o.a. Jukichi Uno, Hideaki Nitani, Mizuho Suzuki en Izume Ashikawa.

In de baai van Tokyo wordt een Noordamerikaanse soldaat dood aangetroffen. Wanneer het onderzoek begint, komt er een zaak valsmunterij aan het licht. Een sympathieke Japanse thriller, die doet denken aan de beroemde film van Fuller, HOUSE OF BAMBOO.

Makka na Umiga Yonderuze

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Akinori Matsuo. Met o.a. Tatsuya Watari, Hideaki Nitani, Sanae Nakahara en Chieko Matsubara.

Een zeeman in de koopvaardij die net in rang is bevorderd, maakt voor het eerst een reis op het schip van zijn broer en ontdekt dat deze is verwikkeld is in een louche smokkelaffaire. Avonturenfilm zonder veel inhoud die echter toch de moeite waard is.

Akai Hankachi

1965 | Misdaad

Japan 1965. Misdaad van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asoaka, Hideaki Nitani en Tamio.

Een detective is vastbesloten om een ring van drugshandelaren op te rollen. Een van de minder succesvolle pogingen van de Japanse politiefilm met veel popmuziek, wat destijds iets nieuws was en waardoor de film curieus valt te noemen.

Zerosen Kurokumo ikka

1963 | Oorlogsfilm

Japan 1963. Oorlogsfilm van Toshie Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Hideaki Nitani, Mitsuo Hamada en Misako Watanabe.

Als Japan tijdens WO II al aan de verliezende hand is, voert luitenant Tanimura juist het bevel over een groepje rauwe, weinig gedisciplineerde kerels ergens op de Salomon-eilanden. Techisch heeft de film misschien nog wel enige kwalitieiten, maar de nationalistische tendens die maar al te bekend van de propagandafilms is verderfelijk.

Taiyo eno Dasshutsu

1963 | Thriller, Misdaad

Japan 1963. Thriller van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Kaneko Iwasaki, Taiji Tonoyama en Hideaki Nitani.

De Japanse journalist Saeki wordt naar Bangkok gestuurd om een duistere illegale handel in Japanse wapens te onderzoeken. Een thriller die interessanter is dan we gewend zijn in het Yakuza-genre uit die periode, al is het maar om het exotische karakter van de Thaise sfeer die wordt geschapen.

Gekiryu ni Ikiru Otoko

1963 | Thriller, Sportfilm

Japan 1963. Thriller van Takashi Nomura. Met o.a. Hideki Takahashi, Hideaki Nitani, Sayuri Yoshinaga, Reiko Sasamori en Mari Shiraki.

Een bokser, die per ongeluk een man gedood heeft in een straatgevecht, wil Japan verlaten en zijn leven veranderen. Het zal hem niet gemakkelijk afgaan. Een interessante film, hoewel niet te vergelijken met Amerikaanse voorlopers en veel te onnozel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hideaki Nitani op televisie komt.

Reageer