Thom Mount: productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Chéri

2009 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2009. Drama van Stephen Frears. Met o.a. Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Kathy Bates, Felicity Jones en Frances Tomelty.

De op leeftijd geraakte courtisane Lea (Pfeiffer) belooft een collega (Bates) eens een hartig woordje te wisselen met haar negentienjarige zoon Chéri (Friend), die zijn dagen vult met ledigheid. Het blijft niet bij het wisselen van woorden tussen de twee. De vormgeving is piekfijn in orde in dit kostuumdrama van regisseur Frears, gebaseerd op een roman van Colette, en Pfeiffer is prima als vrouw die zich realiseert dat ze niet lang meer kan vertrouwen op haar schoonheid, maar het personage van Friend steekt daar wat bleekjes bij af.

Night Falls on Manhattan

1997 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Sidney Lumet. Met o.a. Andy Garcia, Ian Holm, Lena Olin, Richard Dreyfuss en Ron Leibman.

Sean Casey (Garcia) is een jonge, eerzuchtige, ex-politieman die probeert van assistent-officier van justitie officier te worden in New York. Hij krijgt van hoofdofficier Morgenstern (Leibman) de opdracht een uiterst nare, zwarte drugsdealer te vervolgen. Er zit een flinke adder onder het gras: Casey kan nauwelijks objectief zijn, want de schoft heeft Casey's vader Liam (Holm), een agent die straatdienst deed, neergeschoten. Wat volgt is een provocerend drama over de dubbele moraal, waarmee de politie, advocaten en politici in de grote steden bijna dagelijks geconfronteerd worden. Sterke bijrollen van Dreyfuss als progressief denkend advocaat Abe Vigoda en van Olin als Peggy Lindstrom, een advocate die voor Vigoda werkt en Casey's liefje wordt. Prima dialogen, uiteenlopende personages en stevige basiskennis van reilen en zeilen in Manhattan. Door regisseur Lumet zelf bewerkt naar het boek Tainted Evidence van Robert Daley.

Death and the Maiden

1994 | Drama, Thriller

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Roman Polanski. Met o.a. Sigourney Weaver, Ben Kingsley, Stuart Wilson, Krystia Mova en Jonathan Vega.

Paulina Escobar (Weaver) staat na jaren oog in oog met dokter Miranda (Kingsley), de man die haar heeft gefolterd tijdens de dictatuur in het Zuid-Amerikaanse land. Tenminste, dat denkt zij afgaande op zijn stem en lichaamsgeur, tijdens de martelingen was ze geblinddoekt. Haar man (Wilson), die kans maakt op een ministerschap, is niet helemaal overtuigd van Miranda's schuld. Een onderhoudend en spannend drama over macht: tussen dader en slachtoffer, man en vrouw. Het is niet Polanski's beste film, daarvoor is hij te afstandelijk en komen er te veel clichés voorbij. De film is gebaseerd op een toneelstuk van Ariel Dorfman.

Frankenstein Unbound

1990 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1990. Horror van Roger Corman. Met o.a. John Hurt, Raul Julia, Bridget Fonda, Nick Brimble en Catherine Rabett.

Door een fout met de tijdrekening tijdens een experiment, wordt Hurt van de 21e naar de 19e eeuw geslingerd, waar hij kennis maakt met Frankenstein (Julia), Mary Shelley (Fonda) en haar metgezellen. Het monster leeft reeds en dwingt zijn schepper tot het creëren van een gezellin. Voor zijn eerste film als regisseur in twintig jaar koos Corman de roman van Brian Aldiss, die het bekende Frankenstein-thema via een interessante invalshoek benadert. Het werd een intelligente SF cum horror- prent met hallucinerende eindscènes. Corman was tevens co- scenarist en medeproducent. Zijn dochter Catherine debuteert als actrice. Effecten zijn zeer goed. Uitstekende symfonische score van Carl Davis. Scenario van F.X. Feeney en Ed Neumeier. Camerawerk van Armando Nannuzzi en Michael Scott.

Tequila Sunrise

1988 | Misdaad, Romantiek, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Misdaad van Robert Towne. Met o.a. Mel Gibson, Michelle Pfeiffer, Kurt Russell, Raul Julia en J.T. Walsh.

Dale McKussic (Gibson) probeert te stoppen met de drugshandel, tot opluchting van jeugdvriend en politieman Frescia (Russell), die hem jarenlang de hand boven het hoofd heeft gehouden. Maar McKussic wordt nog geacht om een laatste grote klapper te maken voor zijn Mexicaanse leverancier. Dan vallen beide mannen voor een mooie restauranthoudster (Pfeiffer). Aardig mengsel van misdaadfilm en driehoeksrelatiedrama, met boeiende personages maar een soms wat rommelig script. Schrijver/regisseur Towne was eerder verantwoordelijk voor het scenario van Chinatown (1974).

Stealing Home

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Steven Kampmann en Will Aldis. Met o.a. Mark Harmon, Jodie Foster, William McNamara, Blair Brown en Harold Ramis.

Een vroegere honkbalspeler wordt naar huis teruggeroepen voor de crematie van een oude vriendin, die zelfmoord gepleegd heeft. In terugblik zien we hun verhouding in de verschillende stadia. Het ernstige maar wat saaie, half-autobiografische draaiboek (van de regisseurs) wordt leven ingeblazen door het prachtige, haast magische spel van Foster als de vroegere vriendin, een verwarde vrije geest.

Frantic

1988 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1988. Thriller van Roman Polanski. Met o.a. Harrison Ford, Emmanuelle Seigner, Betty Buckley, John Mahoney en Jimmie Ray Weeks.

Een Amerikaanse arts (Ford) raakt verzeild in de onderwereld en betrokken bij spionage, als zijn vrouw op de eerste dag van hun reis naar Parijs verdwijnt. Het hallucinante begin van Frantic doet vermoeden dat Polanski ijzersterk terugkeert na zijn geflopte piratenfilm Pirates (1986), maar een kleine anderhalf uur later blijkt dat de maestro weinig meer afleverde dan een redelijke spionagethriller. Frantic verliest spanning zodra Fords tegenspeelster Emmanuelle Seigner (Polanski's toenmalige vriendin) in beeld komt. Dan weet de kijker wel zo ongeveer hoe de zaken ervoor staan. Overigens doet Ford het als 'American abroad' uitstekend.

Bull Durham

1988 | Komedie, Sportfilm, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1988. Komedie van Ron Shelton. Met o.a. Kevin Costner, Susan Sarandon, Tim Robbins, Trey Wilson en Robert Wuhl.

Veel leukere honkbalkomedie dan je op papier zou vermoeden. De plot is namelijk nogal onzinnig. Een al wat oudere 'baseball groupie' (de dertig zeker voorbij) kiest ieder seizoen een van de spelers van de Durham Bulls om persoonlijk te 'begeleiden'. De keuze gaat dit jaar tussen een ervaren catcher en een getalenteerde, maar onbezonnen pitcher. Dat de film zo leuk is geworden is te danken aan hoofdrolspelers Kevin Costner, Susan Sarandon en Tim Robbins, en aan regisseur Shelton, die zelf een tijdje semi-professioneel honkbalde en een film maakte waar ook de honkbalkenners met plezier naar kunnen kijken.

Can't Buy Me Love

1987 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Komedie van Steve Rash. Met o.a. Patrick Dempsey, Amanda Peterson, Courtney Gains, Tina Caspary en Seth Green.

Nerdy tiener Ronald (Dempsey) is hopeloos verliefd op Cindy (Peterson), het mooiste meisje van school, maar zij ziet hem niet staan. Dan krijgt hij zijn kans: zonder toestemming leent Cindy een dure jurk van haar moeder en morst er een glas wijn over. Ronald biedt Cindy duizend dollar voor een nieuwe jurk (verdiend met grasmaaien) als zij een maand lang met hem uit wil. Zijn theorie: zijn populariteit zal toenemen wanneer hij met haar wordt gezien. Tienerkomedie stijgt nauwelijks uit boven dit cynische gegeven, bovendien zijn er in de jaren tachtig veel betere films in dit genre gemaakt.