Jean Turlier

Acteur

Jean Turlier is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Julie Lescaut : Femmes en danger

1996 | Misdaad

Frankrijk/Zwitserland 1996. Misdaad van Jacob Berger. Met o.a. Véronique Genest, Mouss Diouf, Renaud Marx, Patrick Fierry en Alexis Desseaux.

Bij een brand in een Parijse woning komen een echtpaar en een kind om het leven. Het blijkt al gauw dat hier misdadig opzet in het spel is en het onderzoek brengt Lescaut (Genest) naar Gen[KA2]eve, waar ze aan de zaak werkt met de niet alledaagse inspecteur Fresco (Fierry). Hun speurtocht naar de mysterieuze moordenaar wordt doorspekt met twee liefdesverhalen: dat van het aanstaande huwelijk van Fresco en de ontmoeting van Lescaut met haar ex-man. Zoals gewoonlijk in deze reeks wordt naast het professionele leven van de hoofdfiguren ook veel aandacht besteed aan hun privé-leven. Dit is niet steeds bevorderlijk voor de opbouw van de spanning. Het routine-scenario is van Alexis Lecaye en Yves Mugny. Aan de camera stond Denis Jutzeler. Nicam Stereo.

Le Pénitent

1990 | Drama

Frankrijk/België 1990. Drama van Jean-Pierre Bastid. Met o.a. Maxime Leroux, Maurice Barrier, Martine Jonckheere, Benoît Girard en Doris Van Caneghem.

Het schrijnende verhaal van een gehoorzame boerenzoon, die priester had willen worden maar op vaders advies trouwt met de dochter van de naburige landbouwer. Zijn frigide vrouw wil haar huwelijksplicht niet vervullen en hij zoekt troost bij een aardig dorpskapsterje. Vol wroeging gaat hij biechten. Bah. Gesitueerd in België omstreeks 1935.

Affectation spéciale

1990 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk 1990. Misdaad van Claude Grimberg. Met o.a. Yves Rénier, J.P. Derien, Michel Auclair, Jacky Venant en Gérard Boucaron.

Een aflevering uit de serie Commissaire Moulin. Het scenario van deze achtervolgingsfilm is in elkaar gezet door Paul Andréota, één van de meesters van het Franse detectivegenre. De hele film lang rent de eerder genoemde commissaris achter publieke vijand nummer één aan, die in de volksmond 'De Idioot' genoemd wordt, en ondertussen doen zich diverse verwikkelingen voor. Hij arresteert hem, maar dan ontsnapt de man weer en begint alles weer van voren af aan. De film zit niet echt vol verrassingen, maar de spanning wordt er handig in gehouden met een ritme dat altijd succes heeft. Wat willen we nog meer?

Deuil en caravane

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Jean Muller. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Valeria Cavalli, Jean Turlier en Amélie Robert.

Commissaris Cabrol moet een merkwaardige en lastige zaak oplossen bij de achterdochtige en zwijgende zigeunergemeenschap, onderling verdeeld in Roms en Manouches. Er is een moord gepleegd op het kerkhof. Een eerlijke film met een interessante schets van de zeden en gebruiken bij de zigeuners.

La Cage

1975 | Drama, Komedie

Frankrijk 1975. Drama van Pierre Granier-Deferre. Met o.a. Lino Ventura, Ingrid Thulin, Dominique Zardi, Jean Turlier en Sophie Sam.

Een man van middelbare leeftijd heeft zijn vrouw bij hun scheiding een woning cadeau gegeven die hij twee jaar later wil terugkopen. Bij zijn bezoek weet ze hem in een kooi in de kelder op te sluiten zodat hij net zo lang naar haar oude verwijten moet luisteren als zij wil. De verfilming van een toneelstuk werkt - door de eenheid van plaats en het ontbreken van actie - op tv waarschijnlijk beter dan in de bioscoop, maar het in de dialoog gespuide oud zeer is te voorspelbaar, waardoor de potentieel spannende botsing tussen tegengestelde acteurstemperamenten vroegtijdig niet meer vonkt. Scenario van de regisseur en Pascal Jardin. Het camerawerk is van Walter Wottitz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Turlier op televisie komt.

Reageer