Lilian Corbeille

Editor

Lilian Corbeille is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Petit paysan

2017 | Drama

Frankrijk 2017. Drama van Hubert Charuel. Met o.a. Jean-Paul Charuel, Swann Arlaud, Sara Giraudeau en Isabelle Candelier.

Speelfilmdebuut van de Noord-Franse boerenzoon Charuel, gefilmd op het kleine melkveebedrijf van zijn gepensioneerde ouders, die bijrolletjes spelen. De jonge boer Pierre (Arlaud) krijgt te maken met een gekke koeien-achtige besmetting, maar zet alles op alles om te voorkomen dat zijn gezonde dieren daar de dupe van worden. Een atypisch, licht surrealistisch plattelandsportret met melkmachine-ritmiek op de geluidsband en een enkel psychothriller-effect, over een verdwijnend type boer die met zijn veestapel is vergroeid.

As I Open My Eyes

2015 | Drama

Tunesië/Frankrijk/België/Verenigde Arabische Emiraten 2015. Drama van Leyla Bouzid. Met o.a. Baya Medhaffer, Ghalia Benali, Montassar Ayari en Lassaad Jamoussi.

Tunis, zomer 2010, een half jaar voor het uitbreken van de Jasmijnrevolutie. De jongvolwassen Farah (Medhaffer) is zangeres in een rockbandje dat protestliederen zingt, tot wanhoop van haar bezorgde moeder. Die ziet liever dat haar dochter medicijnen gaat studeren. Een coming of age-parabel over het oude en nieuwe Tunesië, verteld vanuit vrouwelijk perspectief. Meer dan prima debuut met veel levendige en melancholische muziek én een belangrijke film voor de piepjonge democratie die z'n filmcultuur (her)uitvindt. Maar ook een beetje gezwollen in z'n dramatiek.

Damoclès

2016 | Drama

Frankrijk 2016. Drama van Manuel Schapira. Met o.a. Manu Payet, Alma Jodorowsky, Claude Gensac, Blanche Gardin en Gilles Cohen.

Parijse tragikomedie gemaakt voor la télé waarin twee huisgenoten op geheel eigen wijze de liefde najagen; Paul door ouderwetse ontmoetingen, en Hélène met datingapps. De zaken ontsporen als Paul van een waarzegster - Hélène's nichtje - te horen krijgt dat hij zijn liefde zal vinden, maar ook iemand zal ombrengen. Wat volgt is een combinatie van slapstick en lichtvoetig drama, als Paul iemand ontmoet en tegelijkertijd allerlei ongelukjes veroorzaakt. Glansrijk regiedebuut van scenarioschrijver Manuel Shapira, gebaseerd op Oscar Wilde's Lord Arthur Savile's Crime.

Les combattants

2014 | Romantische komedie

Frankrijk 2014. Romantische komedie van Thomas Cailley. Met o.a. Adèle Haenel, Kévin Azaïs en Antoine Laurent.

Regisseur Thomas Cailley gooit de man-vrouwverhoudingen op de schop en geeft een frisse draai aan de gebruikelijke romcom-perikelen. De jonge Arnaud en Madeleine worden tijdens een introductiedag van het leger aangewezen om met elkaar te vechten, waarna hun paden elkaar blijven kruisen. Terwijl Madeleine zich voorbereidt op de volgens haar aanstaande Apocalyps, wordt Arnaud verliefd. De fraai gefilmde, zomerse avonturen blijven aangenaam lichtvoetig; met originele personages, een onvoorspelbaar verhaal en sterk acteerwerk is Les combattants een bijzondere debuutfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lilian Corbeille op televisie komt.

Reageer