Berta Riaza is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

El Placer de matar

1987 | Misdaad, Western

Spanje 1987. Misdaad van Félix Rotaeta. Met o.a. Antonio Banderas, Mathieu Carrière, Victoria Abril, Walter Vidarte en Berta Riaza.

Twee jeugdigde delinquenten uit verschillende sociale klassen doden voor hun plezier en staan elkaar naar het leven, totdat het lot hen verenigt in de vorm van een wapenstilstand die bemiddeld wordt door een intorverte wiskunde leraar, die een hekel aan vrouwen heeft. In dit zeer slechte debuut van de regisseur is toch een zekere bekwaamheid aanwezig, maar het blijft een idiote en schokerende film.

Luces de Bohemia

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Miguel Angel Díez. Met o.a. Francisco Rabal, Agustín González, Fernando Fernán-Gómez, Berta Riaza en Mario Pardo.

De tragedie van Max Estrella: bohémien, dichter, blind en depressief. Een slechte filmbewerking van het prachtige gelijknamige theaterstuk van Valle-Inclán. Een van de grootste teleurstellingen van de hedendaagse Spaanse film.

Jalea real

1980 |

Spanje 1980. Carlos Mira. Met o.a. Mario Pardo, Berta Riaza, Mapi Sagaseta en Luis Ciges.

Een koning uit de middeleeuwen brengt het hof in beroering door zijn onvermogen kinderen te verwekken. Een satire op de Spaanse Gouden Eeuw, helaas met een slecht cinematografisch resultaat.

Los Escondites

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Jesús Yagüe. Met o.a. Ana María Noé, Ricardo Lucía, Berta Riaza en Terele Pávez.

De herinnering aan haar overleden ouders heeft bij een kind een psychisch trauma veroorzaakt...Een bezienswaardige film, waar de regisseur Jesús Yagüe echter meer uit had kunnen halen.

10 fusiles esperan

1958 | Oorlogsfilm

Spanje 1958. Oorlogsfilm van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Francisco Rabal, Ettore Manni, Rosa Arenas en Berta Riaza.

Tijdens de eerste Carlistenoorlog wordt een luitenant, die gedeserteerd was om zijn kind te zien, gevangen genomen. Een behoorlijke film met een redelijk interessant thema.