Bronislaw Wroclawski

Acteur

Bronislaw Wroclawski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

2O ans plus tard

1993 | Drama

Polen/België/Frankrijk 1993. Drama van Michal J. Dudziewicz en Michael J. Dudziewicz. Met o.a. Joanna Brenda, Rafal Krolikowski, Malgorzata Pleczynska, Bronislaw Wroclawski en Zbigniew Bielski.

In 1969 probeert een echtpaar Oost-Duitsland te ontvluchten. Ze worden echter betrapt en tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hun twee kinderen, een zoon van zes en een dochter van vijf, worden geadopteerd door onbekende ouders, ergens in Polen. Na hun vrijlating gaan de echte ouders op zoek naar hun kinderen, maar dit blijft zonder resultaat. Pas na de val van het communisme, twintig jaar later, vinden ze hun kinderen terug. Stroef verlopend drama waarin het toeval een iets te grote rol speelt. Zelfs al is de film op ware feiten gebaseerd (zoals de echte dochter, die aan het eind een getuigenis aflegt, beweert). Dudziewicz en Huguette Debaisieux schreven het scenario en de opnamen werden gemaakt in Oost-Berlijn, Polen en Parijs door Thomasz Wert.

Aprikosen im Korb

1992 |

Duitsland/Polen 1992. Takis Touliatos. Met o.a. Franciszek Pieczka, Bronislaw Wroclawski, Teresa Marczewska, Henryk Bista en Eugeniusz Priwieziencew.

Touiliatos' film vertelt over het lot van Griekse communisten, die na de burgeroorlog van 1949 het land verlieten om in Oosteuropa hun toevlucht te zoeken en een nieuw bestaan op te bouwen. Wroclawski speelt Argyris, die als kind naar Polen kwam en mijnwerker werd. Met zijn politieke idealen hoog in het vaandel kreeg hij de orde van Lenin. Voor geëngageerde kijkers.

Pantarej

1988 | Drama

Polen 1988. Drama van Krzysztof Sowinski. Met o.a. Pawel Krolikowski, Tomass Kepinski, Zbigniew Bielski, Miroslawa Marcheluk en Bronislaw Pawlik.

Een sterke en onconventionele film over een jonge drugsverslaafde die de bijnaam Pantarey draagt. Samen met een makker steelt hij drugs uit een ziekenhuis en voor een tijdje vindt hij onderdak in een afkickcentrum voor jongeren. Als hij zijn buit probeert te verkopen wordt Pantarey per ongeluk door een auto overreden. Ondanks de vele tragische gebeurtenissen is de film nooit prekerig of moralistisch. Hij geeft daarentegen een pessimistisch beeld van een onverschillige maatschappij, onbekwame docenten en een inefficiënte politie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bronislaw Wroclawski op televisie komt.

Reageer