Daniel Colas

Regisseur, Acteur

Daniel Colas is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Tenue de soirée de rigueur

1988 | Komedie

Frankrijk 1988. Komedie van Patrick Jamain. Met o.a. Yves Rénier, Daniel Colas, Annie Sinigalia, Gabriel Cattand en Carine Barone.

Twee professionele gokkers lopen allerlei clandestiene goktenten af. Onderwijl dromen ze ervan hun talenten te kunnen ontplooien aan de speeltafels van Monte Carlo, Macao en Las Vegas. De film ziet er goed uit, maar het scenario stelt absoluut niets voor en de personages zijn onbenullig.

Commissaire Moulin, police judiciaire : Un hanneton sur le dos

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Claude Boissol. Met o.a. Yves Rénier, Clément Michu, Daniel Colas, Gilles Segal en Liliane Patrick.

Meneer en mevrouw Caradec leiden een rustig leven met hun twee kinderen en een au pair. Dan wordt het au pair-meisje vermoord. Meneer Caradec wordt veroordeeld maar commissaris Moulin wil niet geloven dat hij schuldig is en gaat op onderzoek uit. Een degelijk geregisseerde politiefilm met een goede rol van Renier in de rol van de beroemde commissaris. Scenario van Paul Andreota.

La femme de mon pôte

1983 | Komedie, Experimenteel

Frankrijk 1983. Komedie van Bertrand Blier. Met o.a. Coluche, Isabelle Huppert, Thierry Lhermitte, Daniel Colas en François Perrot.

Een vampje uit Parijs verovert tijdens een wintersportvakantie de aantrekkelijke skikledingverkoper en verstoort zo zijn vriendschap met een sukkelige disk-jockey, die geleidelijk aan ook voor haar valt. Een teleurstellende, conventionele driehoekskomedie van Blier, die af en toe sentimenteel ontspoort. Een aardige rol van Huppert als driestuivers-femme fatale, maar de dikkerd Coluche geeft zijn underdog-rol te weinig dimensie. Scenario van Gérard Brach en regisseur Blier. Camerawerk van Jean Penzer.

Ras le coeur

1979 | Drama

Frankrijk 1979. Drama van Daniel Colas. Met o.a. Silke Umel, Daniel Colas, Patrick Chesnais, Xavier SaintMacary en Georges Chamarat.

De ambitieuze debuutfilm van Colas die ook nog zelf de hoofdrol vertolkt als een werkloze architect die verliefd wordt op een danseres, die af en toe noodgedwongen ook prostituée is. Het meisje wordt gechanteerd door een corrupte politie- inspecteur die in een treffen met Colas gewond raakt. Het jonge koppel duikt onder. Niet onverdienstelijk, maar stuntelig gemaakt en met warrige sociale pretenties die nooit worden waargemaakt en die op den duur gaan irriteren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Colas op televisie komt.

Reageer