Bryce Dessner

Acteur, Componist

Bryce Dessner is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

The Revenant

2015 | Drama, Avonturenfilm, Thriller

Verenigde Staten 2015. Drama van Alejandro González Iñárritu. Met o.a. Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson en Will Poulter.

Epische wilderniswestern van de Mexicaan Iñárritu, misschien wel nóg verpletterender dan diens vorige film Birdman. Een pelsjager (DiCaprio) die in 1820 verschrikkelijk wordt toegetakeld door een grizzlybeer, wordt voor dood achtergelaten door zijn collega's, maar overleeft en wil zich koste wat kost wreken. Groots en meeslepend, bloederig en smerig. Adembenemend camerawerk van Emmanuel Lubezki (het gevecht met de grizzly is nu al klassiek) en een verder bewijs van het feit dat Iñárritu - met afstand - de spannendste regisseur van het moment was. Oscars voor Iñárritu, DiCaprio en Lubezki.

Mistaken for Strangers

2013 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 2013. Documentaire van Tom Berninger. Met o.a. Tom Berninger, Matt Berninger en Bryce Dessner.

In 2010 vroeg Matt Berninger, frontman van Amerikaanse indie-rockband The National, zijn negen jaar jongere broer Tom mee als roadie op wereldtournee. Dat Tom meer van metal hield dan de 'pretentieuze bullshit' van Matts band, moest geen problemen opleveren. Toms onhandigheid bleek wel problematisch: na ruim een half jaar werd hij ontslagen. Gelukkig had Tom alles gefilmd, met deze bijzonder amusante docu als gevolg, die hier en daar een Spinal Tap-achtige hilariteit bereikt, maar uiteindelijk ook ontroert. Derhalve niet alleen leuk voor fans van The National.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bryce Dessner op televisie komt.

Reageer