Thomas Pollard

Acteur

Thomas Pollard is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Rhapsodie en jaune

1990 | Misdaad, Actiefilm

Frankrijk 1990. Misdaad van Gérard Marx. Met o.a. Patrick Depeyrrat, Nadja N'Guyen, Ei-Ichi Kikuya, Jim Adhi Limas en Thomas Pollard.

Een verfilming van de roman van Didier Cohen, uitgekomen in de `S[KA1]erie Noire` van Gallimard. De handeling voltrekt zich in (het Parijse) Chinatown tegen een achtergrond van allerlei vergeldingsacties als gevolg van de Vietnam-oorlog. De romanschrijver verzorgde zelf de bewerking. Marx heeft de sfeer in deze wijk heel goed weten te benutten, terwijl hij het verhaal in een gejaagd tempo vertelt. Voor het overige een macabere en gewelddadige film.

Saxo

1988 | Muziek, Misdaad, Film noir

Frankrijk 1988. Muziek van Ariel Zeitoun. Met o.a. Gérard Lanvin, Akosua Busia, Laure Killing, Richard Brooks en Clément Harari.

Producent-regisseur Ariel Zeitoun bewerkte de 'detective' van Gilbert Tanugi, die zich afspeelt in jazzclub-kringen. Hij slaagt erin een film te maken, waarin een soms fascinerende sfeer hangt en waarin uitzonderlijk raadselachtige en onvoorspelbare personages rondlopen. Maar zijn film heeft te lijden onder langdradige stukken en een aantal gemaakte situaties. Tenslotte: het vakmanschap komt veels te vaak in de plaats van oprechte inspiratie.

Rapsodia in giallo

1985 | Mysterie, Drama

Italië/Frankrijk 1985. Mysterie van Gérard Marx. Met o.a. Patrick Depeyrrat, Nadia N'Guyen, Jim Adhi Limas en Thomas Pollard.

Een journalist voert een riskant onderzoek uit in de Chinese wijk van Parijs, waar hij een aantal mensen opspoort die verantwoordelijk waren voor de slachtingen onder de burgerbevolking in Vietnam. De film is gebaseerd op een luguber en bloederig verhaal van Didier Cohen.

How Sleep the Brave

1981 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1981. Oorlogsfilm van Lyndon James Swift. Met o.a. Lawrence Day, Luis Manuel, Thomas Pollard, Daniel Foley en George Gabriel.

Een rauwe actiefilm over een stel onervaren Amerikaanse infanteristen, die in de jungle tijdens te Vietnamoorlog tegen een almachtige Vietcong komen te staan. Ze moeten zich uit een geïsoleerde positie zien te bevrijden. Veel geweld, dood en verderf. Debuut van regisseur Swift. Scenario van Robert Bauer en camerawerk van Sebastian Rich. Vooral voor genrefans.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Pollard op televisie komt.

Reageer