Raúl de Anda

Regisseur, Acteur

Raúl de Anda is regisseur en acteur.
Er zijn 26 films gevonden.

El pozo

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Sonia Furió, Dagoberto Rodríguez en Sonia Infante.

Een vrouw krijgt een miskraam en hoort dat ze nooit meer kinderen zal kunnen krijgen. Ze wordt waanzinnig en probeert haar twee stiefkinderen te vermoorden. De bedoeling was waarschijnlijk een psychologische thriller te maken, het resultaat is een overdreven en onbedoeld grappig melodrama.

Estampida

1958 | Western

Mexico 1958. Western van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Christiane Martel, Agustín de Anda en José Elías Moreno.

Ten tijde van de Mexicaanse Revolutie worden twee cowboys gedwongen om hun koeien onder de prijs te verkopen aan een kolonel van generaal Huerta. Later komt de kolonel er achter dat het gestolen vee betrof, waarop hij vervolgd wordt. Veel actie met voor elk wat wils, er komen zelfs indianen in voor.

Las Manzanas de Dorotea

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. María Elena Marqués, Agustín de Anda, Jaime Fernández en Carlos López Moctezuma.

Een man doet alsof hij dood is om te kijken of zijn vrouw werkelijk van hem houdt. De film staat stijf van de smakeloze dialogen.

Enemigos

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Víctor Parra, Linda Cristal, Fernando Casanova en Rosa Elena Durgel.

Twee broers leiden verschillende levens als gevolg van hun verschillende opvoeding: de een groeide op bij zijn vader, temidden van drink- en vechtpartijen, de ander bij zijn moeder, temidden van priesters en goede voorbeelden. Banaal.

El Siete Leguas

1955 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1955. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Linda Cristal, Arturo Martínez en Yolanda Varela.

Na de dood van Madero, maakt Pancho Villa zich op voor een verrassingsaanval op het garnizoen van de slechte López. De pittoreske situaties maken de film enigszins te harden.

Bataclán mexicano

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Christiane Martel, Agustín de Anda, Fernando Casanova en Oscar Ortíz de Pinedo.

Om niet uit haar dorp te worden weggestuurd moet een beroemde zangeres een huwelijk fingeren met een ingezetene. Pijnlijke musical die uitsluitend bedoeld is als kader om de hoofdrolspeelster in te laten schitteren.

La Gaviota

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. María Antonieta Pons, Joaquín Cordero, Dagoberto Rodríguez en José Elías Moreno.

Een jong weesmeisje is verloofd met een zeeman, maar wordt verliefd op een zojuist in het dorp aangekomen schilder, zonder te weten dat hij getrouwd is. Uitzonderlijk slechte kleuren voor een overigens correcte film.

Con el diablo en el cuerpo

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Linda Cristal, Dagoberto Rodríguez en Domingo Soler.

Een rokkenjager laat zijn minnares in de steek om met een jong meisje in het huwelijk te treden. In deze film werd de uitzonderlijk lelijke setting van De Anda vastgelegd in Eastmacolor (de eerste maal dat dit procédé in een Mexicaanse film werd gebruikt).

Sígueme corazón

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Lilia Michel, Rafael Baledón, Georgina Barragán en Guillermo Cramer.

Als zij van hun huwelijksreis terugkomen, ziet een jong echtpaar zich verwikkeld in een zaak met moordenaars, door toedoen van een zekere mevrouw Smith. Saai en zonder enige inventiviteit.

Cuatro noches contigo

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Elsa Aguirre, Luis Aguilar, Domingo Soler en José Torvay.

De dochter van een gouverneur, juist van huis weggelopen en een verkoper van damesondergoed, moeten door allerlei verwikkelingen de nacht samen in een hotel doorbrengen. Buitengewoon brutaal plagiaat van IT HAPPENED ONE NIGHT van Frank Capra, met desalniettemin een zeer verzorgde belichting en fotografie.

Una Mujer decente

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Elsa Aguirre, Rafael Baledón, Gloria Mange en Gloria Ríos.

Een meisje wordt verleid en weer in de steek gelaten door een arts, die besluit te trouwen met een rijke vrouw uit goede kringen. Hier bereikt het melodrama de uiterste grenzen van het lachwekkende.

La Fe en Dios

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Víctor Parra, Lilia del Valle en Agustín Isunza.

Een bende dieven besluit liet leven te beteren nadat een van hen een wonder heeft meegemaakt. Onverteerbaar.

La Reina de trópico

1945 | Drama, Musical

Mexico 1945. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. María Antonieta Pons, Luis Aguilar en Carlos López Moctezuma.

Na veel tegenslagen oogst een stel triomfen met een musical. Dit onverteerbare melodrama is opgesmukt met muziek en liedjes om het geheel wat draaglijker te maken (maar daarin slagen ze natuurlijk niet)

Guadalajara pues

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Joan Page, Agustín Isunza en Amanda del Llano.

We zien alle bochten waar twee pottenbakkers zich in moeten wringen om hun kinderen uit te huwelijken in dit loflied op de onderontwikkeling.

Toros, amor y gloria

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Lorenzo Garza, Sara García en Jorge Reyes.

De chauffeur van een welgestelde familie bereikt de top in de wereld van de stieregevechten. Een conventionele en onopvallende komedie rond de wereld van de stieregevechten.

La Leyenda del bandido

1942 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1942. Drama van Fernando Mendez. Met o.a. Raúl de Anda, Susana Guízar en Miguel Angel Ferriz.

Een edelmoedige bandiet steelt van de rijken om het aan de armen te geven. Een onuitstaanbare avonturenfilm, in meer dan één opzicht geïnspireerd op EL CHARRO NEGRO.

Amanecer ranchero

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Ramón Armengod, María Luisa Zea en Carlos López Moctezuma.

De baas van een groot boerenbedrijf probeert misbruik te maken van een jong, eenvoudig meisje, voor de ogen van haar verloofde. Heel, heel, heel veel cowboyliedjes.

La Vuelta del Charro Negro

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Raúl de Anda, Carmen Conde en Agustín Isunza.

Een mysterieuze gemaskerde man neemt wraak op degenen die de armen onrechtvaardig behandelen. Vervolg op EL CHARRO NEGRO, de beroemde, hoewel mislukte film van dezelfde regisseur. Net zo middelmatig als de eerste.

La Venganza del Charro Negro

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Raúl de Anda, Carlos López Moctezuma en Tito Junco.

Een vervolg op de film EL CHARRO NEGRO (de tweede die in dat jaar werd gemaakt) en de laatste produktie waarin de reeds blinde acteur Joaquín Busquets een rol vervulde. Een middelmatige avonturenfilm.

Del rancho a la capital

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Susana Guízar, Pedro Armendáriz en Carlos López Moctezuma.

Een plattelandsfamilie verhuist naar de stad waar zij moet wegvluchten door de vernederende ontvangst van de welgestelde familieleden. Een aardige film.

El Charro Negro

1940 | Avonturenfilm

Mexico 1940. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Raúl de Anda, María Luisa Zea en Emilio Fernández.

Een gemaskerde man beschermt de armen tegen onrechtvaardigheden. De eerste populaire held van de Mexicaanse film, primitief en nog onvolmaakt, maar wel vol brutaliteit en kracht.

Con los dorados de Villa

1939 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1939. Avonturenfilm van Raúl de Anda. Met o.a. Domingo Soler, Pedro Armendáriz, Susana Cora en Lucha Reyes.

Het verhaal over de Mexicaanse Revolutie opgesmukt met roemrijke heldendaden. De film is zo slecht geregisseerd dat hetgeen men heeft willen ophemelen, namelijk de revolutie, totaal belachelijk wordt.

La Virgen de la sierra

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Guillermo Calles. Met o.a. Anita Campillo, Carlos Villatoro, Raúl de Anda en José Eduardo Pérez.

De jonge knappe dochter van een sympathieke familie uit de bergen wordt verleid door een jongen uit de stad. Een middelmatig melodrama, zoals ze in die tijd meer gemaakt werden.

La Valentina

1938 | Avonturenfilm, Musical

Mexico 1938. Avonturenfilm van Martin de Lucenay. Met o.a. Jorge Negrete, Esperanza Baur, Raúl de Anda en Paco Astol.

Het verhaal van een meisje dat net zo strijdlustig is als de revolutionairen zelf, maar dat als zij oud is in de vergetelheid raakt. Een film die is gemaakt om de zingende en paardrijdende hoofdrolspeler Negrete op te hemelen.

Juan Pistolas

1935 | Western

Mexico 1935. Western van Robert Curwood. Met o.a. Raúl de Anda, Lucha Ruanova, Javier de la Parra Jr. en Joaquín Grajales.

De Mexicaanse cowboy Juan Pistolas, een stevig drinker en goed schutter, moet het hoofd bieden aan een bende struikrovers die van plan is zich meester te maken van zijn ranch en zijn geliefde. Een kopie van het slechtste soort Noordamerikaanse westerns, met een Mexicaans tintje. Een duidelijk voorbeeld van de naïviteit die de eerste Mexicaanse geluidsfilms kenmerkte.

El Tesoro de Pancho Villa

1935 | Avonturenfilm

Mexico 1935. Avonturenfilm van Arcady Boytler. Met o.a. Victoria Blanco, Antonio R. Frausto, Raúl de Anda en Guillermo Calles.

De avonturen van Pancho Villa en zijn mannen tijdens de Revolutie. De film had als doel de acteur Raúl de Anda het aanzien van 'jeune premier' te geven en sterk de aandacht te vestigen op de komiek Chaflán, een van de meest waardevolle persoonlijkheden waarover de Mexicaanse film in die tijd beschikte. Afgezien daarvan is het niets bijzonders.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raúl de Anda op televisie komt.

Reageer