Konstantin Eggert

Regisseur, Acteur

Konstantin Eggert is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ledianoi Dom

1928 | Historische film

SU 1928. Historische film van Konstantin Eggert. Met o.a. P. Baksheev, N. Rybnikov, A. Dmokhovski, Vera Malinovskaia en Andrei Fait.

Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw aan het hof van Anna Ivanovna. Een zigeunermeisje wordt, op last van de tsarina, naar het paleis gehaald, waar ze verstrikt raakt in de hofintriges. Een jonge prins wordt verliefd op haar, zeer tot ongenoegen van de erfgename van de troon, die de prins voor zichzelf had gereserveerd. Zij geeft dus opdracht het zigeunermeisje te vergiftigen. Naar een bekende roman van Ivan Lazjechnikov.

Medvezhya svad'ba

1925 | Horror

SU 1925. Horror van Konstantin Eggert. Met o.a. Konstantin Eggert, Vera Malinovskaya, Natalia Rozenel en Yuri Zavadski.

Een wonderlijk verhaal dat zich afspeelt in het 19e eeuwse Litouwen. Op Kasteel Shemet woont een gravin, die in het bos wordt aangevallen door een beer. Haar zoon groeit op als een 'weer-beer', die het vooral voorzien heeft op aantrekkelijke jonge vrouwen. Als hij de verloofde van een plaatselijke boer doodbijt, wordt deze zo kwaad dat hij het kasteel met slechte inwoners en al in de as legt.

Aelita

1924 | Familiefilm, Horror, Avonturenfilm, Fantasy, Sciencefiction, Zwijgende film, Drama

SU 1924. Familiefilm van Jakov Protazanow en Iakov Protazanov. Met o.a. Valentina Kuinzhi, Nikolai Tseretelli, Konstantin Eggert, Yulia Solntseva en Yuri Zavadsky.

Het verhaal naar een roman van Tolstoi, gaat over drie Sovjets die naar Mars vliegen. Er ontwikkelt zich een liefdesrelatie tussen de koningin van Mars, Aelita, en een van de mannen, terwijl op de planeet een revolutie plaatsvindt. De kostuums van Aleksandra Ekster en decors van Sergei Kozlovski werden gemaakt in de stijl van het constructivisme, dat destijds populair was in de Sovjetunie. Deze voorloper van de SF-films had veel succes bij het publiek. De critici waren echter minder enthousiast. Scenario van Fedor Ocep en Alexis Fajko. Camerawerk van Yuri Zeliabuzski. Wordt op de tv soms vertoond met een duur van 90m.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Konstantin Eggert op televisie komt.

Reageer