Ciro Guerra

Regisseur, Scenarist

Ciro Guerra is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

El abrazo de la serpiente

2015 | Avonturenfilm, Drama, Historische film

Colombia/Venezuela/Argentinië 2015. Avonturenfilm van Ciro Guerra. Met o.a. Jan Bijvoet, Nilbio Torres, Antonio Bolivar en Brionne Davis.

De doodzieke Duitse ontdekkingsreiziger Theo (de Vlaming Jan Bijvoet, uit Borgman) laat zich anno 1909 door het Amazonegebied gidsen door medicijnman Karamakate, op zoek naar het zeldzame, geneeskrachtige kruid yakruna. In hun spoor volgt 31 jaar later een andere wetenschapper, op zoek naar hetzelfde kruid én een droom. Colombiaan Guerra verweeft de twee wonderbaarlijke ontdekkingstochten. Hij toont daarmee vanuit het perspectief van de oorspronkelijke bewoners het bloedige verleden van de in fraai zwart-wit geschoten jungle. Terechte Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige film.

Los viajes del viento

2009 | Drama, Muziek

Colombia/Duitsland/Argentinië/Nederland 2009. Drama van Ciro Guerra. Met o.a. Marciano Martínez, Yull Núñez en Agustin Nieves.

Ignacio (Martínez) is een juglar, of rondtrekkende muzikant op leeftijd. Hij draagt een 'duivelse' accordeon bij zich die hij in het noorden van het land wil afleveren. Onderweg krijgt hij onverwacht en onvrijwillig gezelschap van de jonge Fermin (Núñez) die wil leren spelen - en iets van de wereld wil zien. Tegen de achtergrond van in fraai widescreen gefotografeerd, ruig en weids Colombia vertelt regisseur Guerra een intiem verhaal met mystieke elementen over twee zwijgzame mannen in een lastige levensfase. Colombiaanse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ciro Guerra op televisie komt.

Reageer