Johannes Steiner

Acteur

Johannes Steiner is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Jacqueline

1956 | Drama

Zwitserland 1956. Drama van Franz Schnyder. Met o.a. Nelly Borgeaud, Hannes Schmidhauser, Heinrich Gretler, Peter Arens en Fred Tanner.

Het verhaal van deze film navertellen is ondoenlijk. Er is een operetteachtige Freiburger, een soldaat van de Zwitserse garde van het Vaticaan ('praat wat zachter, de paus slaapt!'), gedwarsboomde liefdes, een gezamenlijke reis naar Rome, een hersentumor en het Vreemdelingenlegioen. Waarschijnlijk de meest belachelijke Franstalige Zwitserse film ooit gemaakt. Hoogtepunt in deze film: dertig Zwitserse koeien die hun bellen laten klingelen, terwijl de mensen buikpijn krijgen van het lachen. Met als muziek het onovertroffen 'koeherderslied' gezongen in plat Freiburgs. Stuitend kleurgebruik. Deze film kan beschouwd worden als de enige werkelijk surrealistische Zwitserse film, wat zeker niet de bedoeling van de makers was.

Romeo und Julia auf dem Dorfe

1941 | Drama

Zwitserland 1941. Drama van Hans Trommer. Met o.a. Margrit Winter, Erwin Kohlund, Johannes Steiner, Emil Gyr en Emil Gerber.

Sinds hun kinderjaren houden Vreneli en Sali van elkaar, maar hun families leven in onmin. Een indrukwekkende herschepping van de, door Shakespeares 'Romeo en Julia' geïnspireerde, novelle van Gottfried Keller.

La Maison de l'Etang

1940 | Drama, Film noir

Zwitserland 1940. Drama van René Guggenheim. Met o.a. Ellen Widmann, Lukkas Ammann, Johannes Steiner, Max Werner Lenz en Marianne Kober.

Een somber drama rond haat, jaloezie, vergiftiging en dood in een afgelegen barokkasteel. Een afgewezen minnaar steekt het gebouw in brand en komt mét de bewoners om. Het geheel heeft een morbide sfeer. Het goede gebruik van de geluidsband is in de verte verwant aan het expressionisme. De film bevat typisch surrealistische elementen en afwijkende personages. Ondanks onevenwichtig spel en wat langdradige scènes is de film toch boeiend. Dit is des te opmerkelijker daar de producent, Guggenheim, zonder regisseur zat en hem zelf moest regisseren!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Johannes Steiner op televisie komt.

Reageer